نزدیک به ۷۲ درصد ایرانی ها چاق یا اضافه وزن دارند

کیاپرس /عضو هیات مدیره انجمن بیماری های گوارش و کبد ایران؛ با اشاره به اینکه چاقی در کشور ما طی ۲ دهه گذشته به سرعت افزایش یافته است، گفت: نزدیک به ۷۲ درصد ایرانی ها چاق یا اضافه وزن دارند.
به گزارش خبرنگار کیاپرس؛ دکتر رضا ملک زاده روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت گوارش افزود: ۳۰ درصد زمان و حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد مردان ایرانی چاق هستند و درصدی فراوانی هم اضافه وزن دارند.
وی ادامه داد: هرچند چاقی یک اپیدمی جهانی است و فقط مختص ایران نیست اما یک مشکل بزرگ است.
وی؛ مصرف به اندازه مواد غذایی را مهمترین راهکار برای پیشگیری از چاقی اعلام کرد.
ملک زاده افزود: مطالعه ای که ما انجام دادیم نشان می دهد که حدود ۳۰ درصد غذا و انرژی که ما مصرف می کنیم اضافی است.
وی تاکید کرد که چاقی سبب ابتلا به برخی از بیماری ها مانند کبد چرب؛ ریفلاکس و سرطان های دستگاه گوارش می شود.
ملک زاده بیان داشت: مردم با اصلاح شیوه های زندگی یا به اصطلاح رعایت اعتدال در مصرف می توانند از ابتلا به چاقی جلوگیری کنند.
تقریبا ۲۵ درصد ایرانی ها به ریفلاکس مبتلا هستند
وی با اشاره به اینکهدتقریبا ۲۵ درصد مردم ایران به ریفلاکس مبتلا هستند، گفت: همچنین نزدیک به ۳۰ درصد ایرانی دچار کبد چرب هستند.
وی ادامه داد: از همه مهمتر این است که سرطان های دستگاه گوارش به خصوص سرطان روده بزدگ در سال های اخیر در کشور افزایش یافته است. عمده این موارد ریشه در موضوعی به نام چاقی دارد.
وی افزود: یکی از مسائل مهم در بیماری های گوارشی این است که خیلی از این بیماری ها با اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری می شوند.
نزدیک به ۸۵ درصد مردم ایران تحرک بدنی کافی ندارند
ملک زاده افرود: مطالعه ای که ما در ایران انجام داده ایم نشان می دهد که نزدیک به ۸۵ درصد مردم ایران تحرک بدنی کافی ندارند.
وی گفت؛ تحرک بدنی کافی به این معنی است که در هفته ۵ روز و هر بار حدود ۳۰ دقیقه طوری تحرک داشته باشند که عرق کنند.
وی ؛ ورزش یکی از کلیدی ترین عامل پیشگیری از چاقی اعلام کرد و گفت: توصیه ما به همه ایرانیان این است که ورزش را فراموش نکنند.
دبیر اجرایی هفته سلامت گوارش در ادامه این نشست خبری گفت: انجمن جهانی گوارش هر سال موضوعات شایع ای که سبب می شود دستگاه گوارش را به خطر بیافتد را بررسی می کند.
فرزانه اتحاد مرودستی افزود: این انجمن یک موضوع را به روز جهانی این موضوع اختصاص می دهد. در انجمن بیماری های گوارش و کبد ایران هم در هفته سلامت به این موضوع می پردازیم.
وی ادامه داد: سعی می کنیم این موضوع را در سراسر کشور برای عامه مردم تبیین کنیم؛ به عبارتی مطالب علمی و موضوعاتی که سبب می شود سلامت ایرانی ها ارتقا پیدا کند به اطلاع مردم برسانیم.
وی اظهار داشت: امسال ما در ۱۱ استان این برنامه را با همکاری استادان در این مناطق اجرا می کنیم.
اتحاد مرودستی افزود: مطالب علمی که با مردم به اشتراک می گذاریم؛ سعی می کنیم اطلاعات عمومی مردم را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است؛ بیان داشت: هدف این است که اطلاعات عمومی مردم را بالا ببریم.
وی افزود: سعی می کنیم بیماریهایی که سلامت دستگاه گوارش را به خطر می اندازد و از طفولیت پیشگیری شود تا در بزرگسالی کمتر مبتلا بیماری ها شوند و به عبارتی کمتر نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشند.
وی بیان داشت: در انجمن بیماری های گوارش و کبد سعی بر این است که مطالب علمی را جمع آوری و در اختیار مردم قرار دهیم تا بدانند با چه سبک و شیوه ای تغذیه سالم با کودکان خود داشته تا سبک زندگی سالم داشته باشند.
از ۶ تا ۱۲ خرداد ماه به عنوان هفته سلامت گوارش نامگذاری شده و ” گوارش سالم؛ روده سالم” شعار امسال این هفته است.