مسئولین تعرفه های خدمات آزمایشگاهی را واقعی ببیند

رییس انجمن علوم آزمایشگاهی شاخه استان مازندران گفت: مسئولین تعرفه های خدمات آزمایشگاهی سال ۱۴۰۲ را واقعی ببیند.

دکتر محمد رضا مهدوی رییس انجمن علوم آزمایشگاهی مازندران به مناسبت روز جهانی علوم آزمایشگاهی در پاسخ به این سوال که آیا تعرفه سال ۱۴۰۲ مصوب و ابلاغ شده یا نه، گفت: هنوز این کار انجام نگرفته و هنوز از تعرفه های سال قبل را استفاده می کنیم و تاکنون تعرفه های جدید به دست ما نرسیده است.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که وزارت بهداشت پیگیری های جدی تر را به عمل آورد تا تعرفه در اسرع وقت تصویب و ابلاغ شود. ما از مهرماه سال ۱۴۰۱ پیگیری این موضوع هستیم اما تاکنون این امر محقق نشده است.
مهدوی تاکید کرد: پیش بینی می شود تعرفه های خدمات آزمایشگاهی ۱۴۰۲ حدود ۲۵ درصد افزایش یابد، اما این درصد پایین است.
وی افزود: هزینه های این مجموعه بسیار بیشتر از ۳۰ درصد افزایش یافته و اگر افزایش حداقل ۲۵ درصد مصوب شود، ضربه بزرگی به این مجموعه آزمایشگاهی کشور وارد خواهد شد.
وی بیان داشت: با این اقدام علاوه بر کاهش اشتغال زایی در این بخش، جلوی ارایه خدمات کیفی و مطلوب گرفته می شود، بنابراین باید تفرقه مناسب مصوب و بیمه ها هم ریز بار پرداخت هزینه های بیماران بروند.
وی گفت: ما مجموعه های آزمایشگاهی مسلما به دنبال سلامت افراد جامعه هستیم و در این مسیر تلاش می کنیم اما اگر دولت به ما کمک نکند ورشکسته خواهیم شد و این موضوع به نفع هیچکس نیست.

ارایه تجهیزات و دستگاه های گران از مهمترین مشکلات آزمایشگاه ها است

وی ادامه داد: در حال حاضر مهمترین مشکلی که آزمایشگاه دارند این است که کیت ها، داروهای آزمایشگاهی، تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی با نرخ بسیار بالایی در اختیارشان قرار می گیرد و در نتیجه مردم ما مجبورند خدمات آزمایشگاهی استاندارد را گران تهیه کنند .
وی تاکید کرد : بیمه ها به عنوان پرداخت کننده هزینه های بیماران، درک درستی از خدمات ضعیف، خوب و عالی ندارند و آنها تمایل دارند خدمات هرچه ارزان تر ارایه شود به عبارتی خدمات هرچه خدمات ارزان تر ارایه شود برای انها بهتر است، در این وضعیت آزمایشگاهها به سمتی هدایت می شوند که خدمت بی کیفیت را عرضه کنند.
مهدوی گفت: بیمه های تکمیلی هم در این فرایند نقش بدتری را ایفا می کنند. بیماران برای دریافت بیمه تکمیلی پول پرداخت می کنند اما بیمه تکمیلی دنبال این است که هزینه کمتری را پرداخت کند.
وی افزود: یک سری آزمایشگاهها به هیچ وجه زیر بار خدمات نامرغوب نمی روند و مسیر خدمت رسانی با بهره گبری از تجهیزات پیشرفته ارایه می کنند به عبارتی آنها در مسیر کار با کیفیت قرار دارند.
وی افزود: این مجموعه ها با تهیه دستگاه ها و تجهیزات با کیفیت از شرکت‌هایی پیشرفته بین‌المللی؛ با تمام توان در تلاش اند تا خدمات استاندارد ارایه کنند.
وی اظهار داشت: این آزمایشگاه ها با تامین منابع ملی (ارزهای خارجی مثل دلار و یورو) اقدام به خرید دستگاه ها و تجهیزات می کنند، دولت در برخی مواقع بخشی از این هزینه با پرداخت ارز های مصوب متقبل می شد اما از این به بعد، آن را قبول نمی کند.

کیت های بی کیفیت سبب افزایش خطا در آزمایشات می شود

مهدوی در پاسخ به خبرنگار ما که خطاهایی که در آزمایشگاه ها به وجود می آید آیا ناشی از بی کیفیت کیت ها و تجهیرات می باشد؟ گفت: دقیقا همینطور است، تجهیزات بی کیفیت نمی توانند به درستی نتایج آزمایش را نشان دهند به عبارتی آنها از حساسیت لازم برخوردار نیستند و این کار می تواند پزشک را دچار خطا کند و مشکلاتی برای بیمار به وجود آید.
مهدوی ، انحصاری بودن بسیاری از تجهیزات و دستگاه ها را از دیگر مشکلات آزمایشگاه ها اعلام کرد و گفت: دستگاه های توسط شرکت های انحصاری وارد می شود، اگر مشکلی برای آنها پیش بیاید کارشناس از تهران برای تعمیرات به استان بیاید که این کار بیش از ۱۰ میلیون تومان برای ما هزینه دارد.
وی افزود: بعضی از کیت ها هم به صورت انحصاری وارد کشور می شود، به نظر من باید واردات را از حالت اختصاصی خارج و به همه اجازه وارد کردن آن را بدهند و این کار نباید توسط شرکت‌های خاص انجام گیرد.

تغییر نرخ ارز قیمت خدمات آزمایشگاهی افزایش می دهد

مهدوی در ارتباط با افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر ارایه خدمات به بیماران گفت : اگر نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی حتی به ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل شود ، قیمت خدمات آزمایشگاهی را هم به همین میزان افزایش پیدا کند.
وی با طرح این سوال که آیا بیمه ها این هزینه را تقبل می کنند؟ ، گفت: به احتمال فروان بیمه ها این افزایش قیمت را تقبل نمی کنند و سهم پرداخت بیمار افزایش خواهد یافت ، این کار بسیار غلط و اشتباه است.
وی افزود: در حال حاضر برخی از آزمایش ها بسیار گران هستند و با افزایش قیمت، برخی از بیماران به دلیل حمایت نامناسب بیمه توان انجام آزمایشات را نخواهند داشت.

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

  رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo