۱۳ هزار توئیت علیه فیش حقوقی دختر عضو شورای شهر

دادهکاوی ایرنا از بررسی ۱۳ هزار توئیت نشان داد
۱۳ هزار توئیت علیه فیش حقوقی دختر عضو شورای شهر
به گزارش کیاپرس به نقل از ایرنا بررسی ۱۳ هزار توئیت نشان میدهد کاربران طیفهای مختلف سیاسی از موافق تا مخالف نظام ضمن اعلام نارضایتی از دریافت حقوق ۳۳ میلیونی دختر عضو شورای شهر تهران، از بیعدالتی و تبعیض در عزل و نصبها در شهرداری و شورای شهر انتقاد کرده و این گونه اتفاقات را عامل نارضایتی عمومی مردم از حاکمیت دانستند.
در روزهای گذشته تصویری از فیش حقوقی دختر یکی از کارمندان شورای اسلامی شهر تهران در فضای مجازی به خصوص توئیتر و اینستاگرام منتشر شد و همین موضوع سبب شد تا مواضع مختلفی در برابر آن گرفته و افکار عمومی نسبت به آن حساس شوند. در فیش حقوقی مذکور اعداد و ارقام مندرج در جداول پاداش، اضافهکاری و مناطق سخت باعث افزایش ابهام و نهایتا شائبه دخالت نماینده شورای شهر در اختصاص این ارقام شده است.
در پی این اتفاقات، احمد وحیدی وزیر کشور از مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور خواست این موضوع را به دقت و براساس مرّ قانون بررسی و نتیجه را در اسرع وقت گزارش کند. درنهایت، پس از تایید صحت این سند مالی، «فاطمه منصورلی» دختر «نرگس معدنیپور» یکی از اعضای شورای شهر تهران از سمت ریاست دفتر مادر خود استعفا داد.
گروه دادهکاوی ایرنا ضمن رصد این اتفاق در فضای مجازی، به تحلیل و بررسی نظرات کاربران توئیتر فارسی در بازه زمانی ۲۱ تا ۲۷ دی ماه پرداخته و نتایج کیفی و کمی گزارش خود را بدین شرح منتشر کرده است:
چه تعداد توئیت از سوی چند کاربر و با چه روندی منتشر شد؟
دادههای استخراج شده از سامانه پایشگر نشان میدهد که در بازه زمانی ۲۱ تا ۲۷ دیماه که موج توئیتری مربوط با «فاطمه منصورلی» دختر عضو شورای شهر تهران ایجاد شده، ۱۳ هزار مرتبط با این موضوع از سوی ۸ هزار و ۷۰۰ کاربر مختلف منتشر شده است. این تعداد توئیت ۸۵ هزار لایک گرفتند و ۱۱ هزار بار بازنشر شدهاند.
نزخ مشارکت ۱.۴ و حضور ۸ هزار و ۷۰۰ کاربر منحصر به فرد در این موج در مدت یک هفته به روشنی از عمومیت و فراگیری این موج توئیتری و حضور حداقلی رباتها و نهادها و اشخاص سازماندهیشده حکایت دارد. متوسط لایک ۶.۵ برای هر توئیت میزان قابل توجهی نیست و نشان از علاقه به تولید محتوا در این زمینه بیش از میزان جلب توجه کاربران دارد.
بررسی روند انتشار توئیتها شاخص مهم و مفیدی برای واکاوی و تحلیل مسیر و سرعت انتشار تولیدمحتوا در این موج بوده است. در نمودار زیر که هر ۴ فعالیت توئیتریها اعم از توئیت، ریتوئیت، ریپلای و کوت را نشان میدهد شاهد روندی نوسانی و چندین فراز و فرود در این موج هستیم به گونهای که در ابتدا و در ۲۱ و ۲۲ دی ماه شاهد افزایش ناگهانی واکنشها در این باره بودیم و پس از یک روز کاهش تولیدمحتوا به یکباره شاهد افزایش محتوای توئیتری از ۲۴ تا ۲۵ دیماه بودهایم. خبر استعفای منصورلی در ۲۶ و ۲۷ دی ماه، بار دیگر اظهارنظر درباره این رخداد سیاسی اجتماعی را افزایش داد به نحوی که قله اصلی این نمودار در ۲۷ دی ماه رخداده است.
مقایسه مسیر ریتوئیت و توئیتها در این گراف نشانگر این نکته است که هرچه از این موج گذشته، میزان تولیدمحتوای بازنشری کمتر و علاقه به توئیتهای تولیدی بیشتر بوده است که گواه دیگری بر عمومیت و فراگیری این موج در توئیتر فارسی است.
کدام کلیدواژهها و هشتگها بیشتر از سوی کاربران توئیتر مورد استفاده قرار گرفتند؟
در دو گراف زیر نمودار ابرنمای تگ و هشتگهای مورد استفاده از سوی کاربران در کل محتوای منتشر شده استخراج و ارائه شده است:
کلیدواژههای شورای شهر، شهر تهران، شورای شهر تهران، دبیرخانه شورای، دبیرخانه شورای شهر، عضو شورای شهر که بیشترین تکرار را در