آلودگی خاک و آب مازندران با نفوذ شیرابههای زباله و مصرف سموم

کیاپرس / مازندران معاون استاندار مازندران با اشاره به این که معاینه فنی خودروها، اسقاط خودروهای فرسوده و مصرف سوخت مازوت منشاء آلودگیهای هوا در استان مازندران محسوب میشوند، گفت: نفوذ شیرابههای زباله، مصرف سموم و کودهای شیمایی، خاک کشاورزی و آب شرب مازندران را تحت تاثیر جدی آلودگی قرار داده است.
کیاپرس به نقل از ایسنا رضا علیخانی امروز در جلسه کارگروه آلودگی هوای مازندران ضمن گلایهمندی نسبت به نبود حتی یک ایستگاه پایش و سنجش آلودگی هوا، اظهار کرد: اگرچه هوای مازندران به نسبت آب و خاک وضعیت بهتری به لحاظ آلودگیهای سایر استانها دارد، اگر به عوامل و منشاء آلودگیها توجه نشود، همانند آلودگی آب و خاک با چالش مواجه میشویم.
وی افزود: حساسیتهای آلودگیهای آب، خاک و هوای مازندران را در وزارت کشور ایجاد کردهایم، مسئولان و متولیان استان نیز باید همواره وضعیت آلودگیها را پایش و مورد ارزیابی قرار بدهند.
معاون استاندار مازندران با بیان اینکه دادههای آلودگیها در هر سه حوزه آب، خاک و هوا با همکاری استادان دانشگاه باید بررسی و اعلام شود، یادآور شد: اگرچه وضعیت آلودگیها به مرز بحران نرسیده است، اما همین مقدار آلودگیها برای مازندران فاجعه است.
این مسئول با اشاره به این که معاینه فنی خودروها، اسقاط خودروهای فرسوده و مصرف سوخت مازوت منشاء آلودگیهای هوا در استان مازندران محسوب میشوند، گفت: نفوذ شیرابههای زباله، مصرف سموم و کودهای شیمایی، خاک کشاورزی و آب شرب مازندران را تحت تاثیر جدی آلودگی قرار داده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران به فعالیتهای صنایع بزرگ بدون رعایت استانداردهای جلوگیری از آلودگیهای هوا اشاره کرد و ادامه داد: از آن جایی که همچنان عمده آب شرب مازندران از آب چاههای عمیق تامین میشود، باید نسبت به نفوذ احتمالی شیرابههای زبالهها و مصرف بیش از اندازه استاندارد سموم کشاورزی اهتمام و راهکارهای جلوگیری را عملیاتی کنیم.
عیلخانی با تاکید بر اینکه باید منشأ و علل بروز آلودگیهای آب، خاک و هوای استان را دائمی رصد و بررسی شود، گفت: آلودگیهای صنعتی، معدنی و کشاورزی در استان بسیار جدی است.
وی به ابراز عقیده مبنی بر اینکه وضعیت آب شرب منطقه غرب مازندران به خصوص شهرستان تنکابن مناسب نیست، گفت: اگر به سر منشا آلودگیها این مناطق بیتوجهی کنیم، در آینده نزدیک به بحران خواهیم رسید.