آغاز به کار اولین خانه محیط زیست در مازندران با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور

image_pdfimage_print
آغاز به کار اولین خانه محیط زیست در مازندران با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور
کیاپرس / حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱ در سفربه استان مازندران، اولین خانه محیط زیست در استان مازندران را در شهر بهشهر افتتاح کرد.

به گزارش  کیاپرس به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، مراسم آغاز به کار “اولین خانه محیط زیست استان مازندران” با حضور دکتر اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر علیخانی معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری مازندران،  دکتر کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، مهندس میرزایی فرماندار شهرستان بهشهر و جمعی از مدیران استانی و شهرستان وهمچنین تعدادی از فعالین محیط زیست در سالن شهید سردار قاسم سلیمانی شهرداری بهشهر برگزار شد.
 اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان در مراسم راه اندازی اولین خانه محیط زیست استان مازندران، گفت: کشور ایران دارای تنوع زیستی غنی است و اگر امروز به حفظ و حراست محیط زیست و منابع طبیعی توجه نکنیم، کوتاهی کرده ایم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر استان های شمالی با چالش ها و معضلات زیست محیطی بسیاری مواجه است و آلودگی آب رودخانه ها، تخریب جنگل های هیرکانی، خشک شدن تالاب ها  و کاهش تنوع زیستی نگران کننده است.

 اکبری اضافه کرد: بخش مهمی از بحران های زیست محیطی ریشه در نگرش ما نسبت به طبیعت است و عمده بحران های محیط زیستی ریشه  اخلاقی دارد و باید نگرش حفظ محیط زیست را در جامعه نهادینه کنیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست بیان داشت: “خانه محیط زیست” مکانی برای ترویج اخلاق  و وجدان محیط زیست است و نیازمند حضور فعال، دلسوزانه و مستمر سمن های زیست محیطی است.
 اکبری گردشگری و طبیعت گردی در میانکاله را مهم دانست و تصریح کرد: اجرای این طرح با رعایت اصول زیست محیطی علاوه بر اشتغال زایی به حفاظت این زیست کره با همکاری جوامع محلی کمک می کند.
دکتر علیخانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در این مراسم گفت: ضرورت حفاظت محیط زیست اجتناب ناپذیر است و استان مازندران را معضلات زیست محیطی پسماند و آسیب ناشی از شیرابه‌ زباله ها در سفره آب های زیر زمینی و فاضلاب ها و… تهدید می‌کند.

معاون عمرانی استانداری مازندران بیان داشت: حفاظت محیط زیست نیازمند نهادینه کردن فرهنگ زیست محیطی است.

علیخانی گفت: باید نقش مشارکت مردم و سمن‌ها در حفظ محیط زیست را مهم برشمرد و تلاش کرد تا تعادل و توازن استفاده از طبیعت فراهم شود.

وی گفت: خانه‌های محیط زیست اهرم مشارکتی برای مردم و سمن‌ها برای حفاظت از محیط زیست هستند.
معاون عمرانی استاندار مازندران افزود: با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌ها خانه محیط زیست  در شهرستان بهشهر افتتاح شده و باید با استفاده از ظرفیت‌های محلی برای توسعه محیط زیست تلاش کرد.

سپس عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن خیرمقدم به حاضران گفت: امروز اولین خانه محیط زیست استان مازندران در شهرستان بهشهر راه اندازی می شود و تلاش دولت سیزدهم براین است که زمینه و بستر مشارکت مردم در جامعه را فراهم کند.

کاویان با بیان اینکه “خانه های محیط زیست” به دنبال تحقق شعار “محیط زیست مردم پایه “است، گفت: با ایجاد فضایی پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم نمائیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار داشت: خانه های محیط زیست بستر مناسبی برای حل معضلات زیست محیطی و سمن های زیست محیطی فعال و دغدغه مند می توانند در فرآیند تصمیم گیری های دولت دخیل باشند.

وی در ادامه بیان داشت: ایجاد خانه های محیط زیست در مازندران با تدابیر مناسب و مکان گزینی دقیق انجام گرفته و امید است یک مسیر پایداری را طی کنیم و زمینه  مطالبه گری برای سمن ها فراهم نمائیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه تضارب آراء و افکار در خانه های محیط زیست شکل می گیرد، گفت: دغدغه های زیست محیطی در خانه های محیط زیست  مورد بحث و بررسی قرارگرفته و با مشارکت بیشتر سمن ها، در نتیجه یک تصمیم گیری و مدیریت مشارکتی در حوزه  محیط زیست صورت می گیرد.

 کاویان افزود: برای گفتمان سازی باید بستر مناسبی فراهم کنیم و سمن های زیست محیطی در کنار دولت و سازمان ها قرار گرفته و اهداف زیست محیطی را تحقق می بخشند.

 میرزایی فرماندار بهشهر نیز به مباحثی پیرامون مسائل و معضلات زیست محیطی این شهرستان اشاره کرد و گفت: گردشگری در طبیعت میانکاله را با رعایت چارچوب های زیست محیطی رواج دهیم و از ظرفیت بی بدیل این زیست کره، جهت توسعه پایدار استفاده کنیم.

 میرزایی با بیان اینکه پرنده نگری در میانکاله یکی از برجسته ترین شاخص های گردشگری در شرق استان به شمار می رود، افزود: پرنده نگری در تالاب میانکاله فرصت جدیدی از گردشگری را برای جوامع محلی و ذی نفعان این پناهگاه  فراهم می کند.

فرماندار بهشهر با بیان اینکه بیکاری مهم ترین معضل این شهرستان است، اظهار داشت: راه حل این معضل استقرار صنایع با حفظ الزامات زیست محیطی است که موجب افزایش اشتغال زایی و ایجاد رفاه اجتماعی می شود.

 یاسر احمدی شهردار بهشهر گفت: امروز اولین خانه محیط زیست مازندران در شهرستان بهشهر آغاز به کارمی کند و هدف اصلی شهرداری حمایت، پیگیری، سازماندهی و برنامه محور کردن فعالیت سازمان های مردم نهاد این شهرستان است.

شهردار بهشهر بیان داشت: بحث پسماند و زباله از بزرگترین چالش ها و دغدغه های زیست محیطی استان های شمالی  به شمار می رود و حل این معضل نیازمند پیگیری و حمایت دولت است.

وی با بیان اینکه اولین کارخانه کمپوست استان مازندران سال ۱۳۹۱ در شهرستان بهشهر افتتاح شده است، افزود: هنوز اهداف اصلی این کارخانه محقق نشده و ضعف های در مدیریت راهبردی این کارخانه وجود دارد.

 احمدی تعطیلی مراکز دفن زباله در شرق استان را از اهداف اصلی احداث کارخانه کمپوست بهشهر برشمرد و بیان داشت: تعطیلی مراکز دفن زباله تاکنون محقق نشده و همچنان مراکز دفن زباله به بهره برداری می رسند.

شهردار بهشهرگفت: مرکز دفن زباله شهرستان بهشهر در محدوده شهری و در کنار بیمارستان استقرار یافته و امید است، برابر ماده ۱۲ قانون مدیریت پسماند مکان جدیدی برای دفن زباله به شهرداری معرفی شود.

در پایان این مراسم، حکم آقای مرتضی اسدی، فعال محیط زیست به عنوان مدیریت اجرایی  خانه‌ی محیط‌زیست بهشهر، به وی اهداء شد.

سپس ساختمان  “خانه محیط زیست” با حضور مسئولین، در  شهر بهشهر افتتاح و آغاز به کار کرد.
گفتنی استاکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، از مرکز آموزش شهرداری بهشهر جهت برگزاری دوره  های آموزشی زیست محیطی کودکان نیز بازدید کرد.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo