
به گزارش کیاپرس ، محمد هادی زاده با بیان اینکه بلاست، یکی از مهمترین بیماریهای مهم قارچی در برنج محسوب میشود که در مناطق برنجخیز روی ارقام محلی حساس بروز میکند، گفت: متخصصان امر، بر لزوم مصرف کودهای پتاسه و سیلیکاته برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول برنج تاکید میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه بیماری بلاست سبب کاهش میزان محصول میشود و درصد شکستگی دانهها هنگام تبدیل افزایش مییابد، به ضرورت مبارزه تلفیقی برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول تاکید کرد.
هادی زاده با بیان اینکه در مرحله رویشی اواسط پنجهزنی تا حداکثر پنجه زنی و مشاهده علائم بیماری روی برگها و در مرحله زایشی با ظهور ۲۰ تا ۲۵ درصد خوشهها تا قبل از سفت شدن دانهها مبارزه انجام شود، گفت: برای نتیجهدهی بهتر مبارزه با بیماری بلاست برنج، مبارزه شیمیایی پس از برطرف شدن شبنم ضروری است.
وی به کشاورزان توصیه کرد: با یکی از سموم توصیه شده مانند تری سیکلازول به میزان ۰٫۵ کیلوگرم، وین به میزان ۴۰۰ سی سی، ناتیوو به میزان ۱۶۰ گرم، ویستا به میزان ۰٫۵ کیلوگرم و فوجی وان به میزان ۱٫۲۵ لیتر در هکتار علیه بیماری بلاست برنج استفاده شود.