تمام دستگاه ها برای پشتیبانی از نظام سلامت به میدان آمدند/تقدیم بیش از ۱۰۰ شهیدِ کادر درمان به کشور

image_pdfimage_print

به گزارش کیاپرس، سردار نصرالله فتحیان مدیر هماهنگی بین دستگاهی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در نشست خبری با خبرنگاران از طریق ویدئوکنفرانس گفت:« ما شش نقطه قوت در کشور داریم. اول داشتن یک رهبری حکیم و فرزانه و خردمند و شجاع، دوم داشتن مردمی هوشمند و قانونپذیر، سوم داشتن یک نظام سلامت قدرتمند و یکپارچه هم در حوزه بهداشت و هم درمان و امداد و پیش بیمارستانی و آموزش و پژوهش، بسیج مستضعفین ، صدا و سیما که تمام قد برای آگاهی مردم به میدان آمد و لحظه به لحظه این بیماری را به خوبی منعکس کرد. »

وی در ادامه گفت:« از روز اولی که با این بیماری مواجه شدیم تمام دستگاه هایی که وظیفه داشتند از نظام سلامت پشتیبانی کنند به میدان آمدند. نیروهای مسلح قرارگاه امام رضا را تشکیل دادند و با ظرفیت پزشکی و لجستیکی نقش بزرگی ایفا کردند، سازمان های مردم نهاد و نیروهای جهادی نقش کم نظیری در مقابله با این بیماری داشتند. این بیماری بسیار خطرناک است که هنوز ابعاد پنهان بسیاری دارد.»

وی افزود:« بیش از ۱۵ هزار کادر پزشکی در سراسر کشور و ۱۰۰ هزار پرستار در سراسر کشور کار بزرگی برای مقابله با کرونا کردند و یک بار دیگر جامعه پزشکی در مقابل مردم روسفید شد و حماسه بزرگی خلق کرد و بیش از ۱۰۰ شهید را تقدیم این مسیر کرد. بیش از ۱۵۰ هزار نیروی بهداشتی و ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی خدمات را مدیریت کردند.»

وی گفت:« از کارهای بسیار مهم و تعیین کننده در هر حادثه بزرگ هماهنگی ها است. این بیماری یک بیماری جدید و پیچیده و ناشناخته برای بشریت است و تنها ۴ ماه از شیوع آن می گذرد و در کشور ما بیش از ۷۰ روز است که این بیماری شیوع پیدا کرده است. تمام دانشمندان ومتخصصین ما در تلاشند ابعاد این بیماری را شناسایی کنند. هنوزهیچ دارویی برای این بیماری کشف نشده است و همه کشورها در حال تحقیق و بررسی هستند تا واکسن آن را تولید کنند. نظام سلامت ما پیش قدم و سرباز خط مقدم مقابله با کرونا است در این دوره ۶۹ روزی که از این بیماری در کشورمان می گذرد نظام سلامت ما کارایی خود را نشان داد.»

وی گفت:« در تولید ماسک و مواد ضدعفونی و داروها تلاش های زیادی شده است هلال احمر، خیرین و سازمان های مردم نهاد در این زمینه خوش درخشیدند و قریب به ۵۰۰ میلیاردتومان مردم خیر ما برای خرید تجهیزات پزشکی و مواد ضدعفونی و اقلام بهداشتی پرداخت کردند. روحیه ملت ایران ستودنی است که در شرایط سخت اولویت را به دستگاه سلامت دادند.»

وی گفت:« این نگرانی همواره وجود داشت که اگر پیک بیماری را داشته باشیم نیاز به امکانات بستری بیشتری خواهیم داشت. بیش از ۲۷ هزار تخت نقاهتگاهی در بیش از ۳۰۰ مکان با خدمات خوب فراهم شده است. بیش از ۳ هزار نیروی پرستار داوطلب و بیش از دو هزار نیروی مددکار اجتماعی در این نقاهتگاه ها ارایه خدمت می کنند.»

وی درباره احتمال حمله بیولوژیکی بودن ویروس کرونا گفت:« این به عنوان یک احتمال پیش بینی می شود. شاید اولین کسی که این احتمال را پیش بینی کردند مقام معظم رهبری بودند که فرمودند به دلیل احتمال حمله تروریستی رزمایش های لازم انجام شود. چینی ها امریکایی ها را متهم به حمله بیولوژیکی کردند و امریکایی ها چینی ها را متهم کردند. دانشمندان ما در حال بررسی ابعاد این قضیه هستند ولی هنوز به یک شاخص قطعی نرسیدیم که ترور بیولوژیکی بودن این بیماری را نشان دهد.»

وی گفت:« بعد از تاسیس قرارگاه بهداشت و درمان نیروهای مسلح اولین جلسه ای که تشکیل شد یکی از راه های مقابله با کرونا، خلوت سازی شهر بود که هماهنگی های لازم با ستاد ملی مقابله با کرونا را انجام دادند ولی از انجایی که خود مردم بیشتر رعایت کردند لذا ستاد ملی مقابله با کرونا به شکل گسترده خلوت سازی شهرها را انجام نداد.»

وی در پاسخ به اینکه آیا با رونمایی از دستگاه کرونا یاب که به صورت راداری ویروس را تشخیص می دهد در جایی از این دستگاه استفاده شده است، گفت:« در مورد این دستگاه اطلاعی نداریم و امیدواریم آنچه اعلام شده محقق شود و از این دستگاه استفاده شود.»

وی درباره شایعات مطرح شده درباره واردات کیت از خارج توسط ستاد اجرایی فرمان امام و یا نیروهای مسلح گفت:«در حال حاضر بخش زیادی از کیت ها در داخل کشور توسط جهاد دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان داخلی در حال تهیه است. قرار بود محموله ای از کیت های تشخیص کرونا از کره جنوبی به کشور وارد شود کشور کره امادگی این را داشت که کیت ها را در اختیار نظام سلامت کشورمان قرار دهد ولی شیطنتی هایی انجام شد که مانع از ارسال این محموله به کشور شد و این خرید محقق نشد در حالی که این کیت ها مورد نیاز ملت ایران برای تست گسترده است و ما در مرحله دوم غربالگری به این کیت ها نیاز داریم.»

وی در پاسخ به اینکه چرا بین دستگاه هایی که در خصوص کرونا تصمیم گیری می کنند هماهنگی های لازم نیست مثلا در مورد تعطیلی مترو یا توزیع ماسک اظهارات ضد و نقیضی دارند، گفت:« از عدم هماهنگی ها خبر ندارم ولی برای مقابله با این بیماری ممکن است مشکلاتی در مسیر راه وجود داشته باشد که در همه کشورها است و در کشور ما هم ممکن است وجود داشته باشد.»

وی درباره وضعیت پادگان ها و وضعیت زندان از نظر ابتلا به کرونا گفت:« در مجموعه نیروهای مسلح یک طرحی از سالیان قبل به نام طرح توسعه بهداشت و سلامتی راه اندازی شده است. پادگان ها از نظر بهداشت محیط و بهداشت فردی و روانی رصد می شوند. در مقابله با این بیماری پادگان ها هوشمندانه عمل کردند و با اپیدمی گسترده ای در پادگان ها مواجه نبودیم و نظارت ها بر آن ها وجود دارد. درباره زندان ها، رییس قوه قضاییه خلوت سازی زندان ها را در برنامه داشت و بخش زیادی از زندانیان را به مرخصی فرستادند. گزارشی از ابتلای گسترده به کرونا در زندان ها نداشته ایم.»

سردار فتحیان در پاسخ به اینکه برای دفاع بیولوژیک کادر درمان و مردم چه اقداماتی انجام داده اید، گفت:« مهمترین مسئله حفاظت فردی است که کادر درمان از تجهیزات خوبی برخوردار هستند و در مقایسه با بقیه کشورها وضعیتمان از این نظر بهتر است و همه کسانی که در ای سی یو و اورژانس و مراقبت های ویژه و بخش های ایزوله خدمت می کنند از لباس های مخصوص استفاده می کنند.»

وی درباره جمع آوری معتادان متجاهر گفت:« در مورد معتادان متجاهر جلساتی در مجموعه ستاد مقابله با اعتیاد تشکیل شده و تصمیمات خوبی گرفتند از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست داشتند برای افراد مشکوک به کرونا نقاهتگاه پیش بینی کنند که مجموعه ای را امور زندان ها برای آنها پیش بینی کرد. بخشی از معتادانی که نیاز به خدمات درمانی دارند فضاهایی برای آنها از قبل اماده شده است.»

وی درباره تفاوت های قرنطینه در ایران با سایر کشورها گفت:« ما امروز امن ترین کشور را در سراسر دنیا داریم و یک بار دیگر مردم ما نجابت خود را نشان دادند. تصاویری از کشورهایی که ادعای پیشرفت می کردند در دوره شیوع کرونا منتشر شد و شرایط سختی در فروشگاه هایشان ایجاد شد. خوشبختانه با برنامه ریزی های خوب مجموعه اقتصادی ما در فروشگاه ها همه چیز در دسترس مردم است. این ویژگی مردم ایران است که با محبت هستند و با مشکلاتی که کشورهای دیگر مواجه بودند ما با آن مواجه نبودیم.»

وی در پاسخ به اینکه آیا ایجاد نقاهتگاه ها و غربالگری ۷۲ میلیون نفر بدون مشارکت نیروهای مسلح امکانپذیر بود، گفت:«از این ۲۷ هزار تخت نقاهتگاهی ۲۰ هزار تخت را نیروهای مسلح تامین کردند که اگر نبودند این خلاء وجود داشت و ۷ هزار تخت دیگر راهلال احمر، دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان های مردم نهاد تامین کردند. در مورد کیت نیروهای مسلح بخصوص وزیر دفاع در اولین روزهای مواجه با بیماری اعلام کرد که تاییدیه اولیه از انستیتو پاستور برای تولید کیت را گرفتند تا الان نواقصی هم که وجود داشته رفع شده و در حد انبوه توانایی تولید کیت را دارند. در ضدعفونی معابر نیز نیروهای مسلح به شکل گسترده معابر را ضدعفونی کردند همچنین ارتش و سپاه پاسداران و نیروی انتظامی و بسیج مستضعفین در این زمینه اقدام کردند.»

وی افزود:« در موردغربالگری حضور بیش از ۶۲ هزار تیم بسیجی در کنار تیم های بهداشتی وزارت بهداشت که قریب به ۲۰۰ هزار نفر بودند کمک بزرگی به نظام سلامت کرد که اگر نبودند غربالگری زمان بیشتری طول می کشید. درارتباط با درمانگاه های ۱۶ ساعته که ایستگاه های اول بیماران سرپایی محسوب می شدند ۵۰۰ مرکز درمانی را نیروهای مسلح اماده کردند و بیش از هزار پزشک و پرستار و نیروی بهداشتی از مجموعه نیروهای مسلح به کار گرفته شدند.۷۰ درصد تخت های بیمارستان های نیروهای مسلح در خدمت بیماران کرونایی قرار گرفت.»

وی درباره رزمایش بیولوژیک گفت:« این بیماری هنوز برای تمام دنیا ناشناخته است و کمتر از ۴ ماه از شیوع آن می گذرد ما یکی از تجربیات بسیار مهمی که در مقابله با این بیماری داریم فضاهایی را برای بیمارستان هایمان فراهم کردیم که تخت ها را افزایش دهیم. یکی از درس اموخته های ما در مقابل کرونا حدود ۲۷ هزار تخت بیمارستانی بود. پیشنهاد کردیم به وزیر بهداشت که تمام بیمارستان ها از الان برنامه ریزی کنند که اگر با پیک دوم بیماری مواجه شدیم حداقل ۳۰۰ بیمارستان بزرگ ۲۰۰ تخت بیمارستانی را به عنوان تخت یدک داشته باشند. ما ۶۰ بیمارستان نیروهای مسلح در کشور داریم که هر بیمارستان قادر است ۱۰۰ تا ۲۰۰ تخت داشته باشد تا اگر با اپیدمی مواجه شدیم کمبود تخت نداشته باشیم.»

وی گفت:« برخی از کیت های ما قابلیت صادرات به کشورهای دیگر را دارد. ظرفیت ما برای تولید ماسک به حدی رسیده که می توانیم ماسک را صادر کنیم در تولید لباس برای پزشکان و پرستاران نیز به خودکفایی رسیدیم حتی می توانیم آنها را صادر کنیم. در مورد مواد ضدعفونی کننده تولیدات وسیعی داریم اگر موج دوم اتفاق بیفتد امادگی بالاتری داریم.»

وی درباره بازگشایی اماکن مذهبی و عادی سازی کرونا برای مردم گفت:« تا این لحظه برای دو جا تصمیم اجرایی و عملیاتی برای بازگشایی نگرفته اند یکی اماکن مذهبی است که همچنان تعطیل است و تصمیمی برای بازگشایی گرفته نشده است. مراکز اموزشی نیز همچنان تعطیل هستند. در جلسه روز یکشنبه ستاد ملی کرونا براساس تدبیر رییس جمهور قرار شد شهرها به سه گروه سفید و زرد و قرمز تقسیم شوند که برای شهرهای سفید ممکن است مساجد و مراکز اموزشی باز شوند که تا این لحظه هیچ شهری را وزارت بهداشت سفید اعلام نکرده ولی تا نیمه اردیبهشت فرصت دارند این کار را انجام دهند.»

وی خاطرنشان کرد:« بعد از بازگشایی برخی مشاغل تحرک در جامعه زیاد شده ولی با مشکلات متعددی مواجه هستیم. از یک طرف کرونا از طرف دیگر تحریم ها که یک ظلم مضاعفی است و تنگناهای اقتصادی داریم. برخی افراد درآمدشان از طریق امرار معاش روزانه است. کرونا فقط وجه سلامت مردم را هدف نگرفته بلکه اقتصاد و روان مردم را هم هدف قرار داده است ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به شرایط بومی تصمیم گیری می کند. انچه را که تا این لحظه می توانیم بگوییم این است که روند بیماری و روند فوتی ها رو به کاهش است.»

وی در پاسخ به اینکه با توجه به عدم استقبال مردم از تخت های نقاهتگاهی آیا برخوردی با بیماران برای ماندگاری در نقاهتگاه می شود، گفت:« نقاهتگاه ها امکانات یدکی در اختیار بیمارستان های سراسر کشور است ما در هیچ جایی از کشور به آن حد از نیاز نرسیدیم که مجبور شویم از نقاهتگاه ها استفاده کنیم ولی بیش از ۵۰ نقاهتگاه در کشور استفاه شد و دو هزار بیمار از آن استقبال کردند و دوران نقاهت خود را دراین نقاهتگاه ها طی کردند پیش بینی این بود از بیماران سرپایی که تست می گیرند اگر منزلشان برای قرنطینه مناسب برای نبود در این نقاهتگاه ها استفاده کنند.»

وی درباره اقدامات پدافند غیرعامل در زمان شیوع کرونا گفت:« عمده اقداماتی که در ارتباط با شیوع این ویرس انجام گرفته بود باید مرکز درمانی در سراسر کشور مهیا می شدند و با مشکل عمده ای با بیمارستان ها مواجه نبودیم البته برخی بیمارستان ها مثل مسیح دانشوری و بیمارستان یافت اباد و بیمارستان رازی در رشت با مشکلاتی مواجه شدند که بیمارستان های سیار در خدمتشان قرار گرفت و بار آنها را کاهش داد. بیش از هزار تیم نیروهای جهادی در سراسر کشور تیم های ۳۶ نفره ایجاد کردند و تحت نظر مستقیم بیمارستان ها خدمات ارایه می کردند.»

کیاپرس : تمام دستگاه ها برای پشتیبانی از نظام سلامت به میدان آمدند/تقدیم بیش از ۱۰۰ شهیدِ کادر درمان به کشور

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo