۹۰ درصد از اهداف کمیته ملی اخلاق محقق شد

image_pdfimage_print

تحقق 90 درصد از اهداف کمیته ملی اخلاق پزشکی/ آغاز تدوین دایره المعارف اخلاق پزشکی

کیا پرس: رییس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور با بیان اینکه ۹۰ درصد از اهداف کمیته ملی اخلاق پزشکی طی ۱۱ سال محقق شده است، از آغاز تدوین دایره المعارف اسلامی در این حوزه خبرداد.

به گزارش کیا پرس از ساری، باقر لاریجانی صبح امروز در هفتمین کنگره سراسری اخلاق پزشکی ایران که در دانشگاه پیامبر اعظم دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال برگزاری است، اظهار داشت: شورای عالی اخلاق پزشکی از سال ۸۱ متشکل از کمیته ملی اخلاق در پژوهش، اخلاق در آموزش و اخلاق در ارائه خدمات تشکیل شده است.

وی بیان کرد: ۱۱ سال از برنامه راهبردی اخلاق پزشکی می گذرد و حدود ۹۰ درصد آن را محقق کردیم.

نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی وبدا با اعلام اینکه دومین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی در جهت نهادیه کردن این مهم پیش می رود تاکید کرد که اخلاق پزشکی باید براساس فرهنگ کشور باشد.

این مسوول از حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط غیرقانونی جنین در کشور گفت و آن را یک چالش برای جامعه معرفی و تاکید کرد: سقط جنین باید به دلیل مواردی چون تالاسمی و بیماریهای خاص ژنتیکی ماژوری باشد و اگر این نباشد باید محل سوال باشد. لذا باید بعنوان یک بینش اخلاقی روی آن کار کنیم و بسته به شرایط مختلف تحقیقات گسترده ای در کشور انجام بگیرد.

لاریجانی ادامه داد: اینکه جنین سقط شود یا نشود تنها یک مقوله پزشکی نیست بلکه بحث های فرهنگی و اجتماعی بر آن سایه می افکند.

وی تاکید کرد: باید به سمت استانداردهای اخلاقی برویم. باید با کدهایی روبرو شویم که به ما گفته شود برای مریض چه تصمیمی بگیریم.

رییس شورای عالی اخلاق پزشکی با اشاره به موضوع توسعه یافتگی در اخلاق پزشکی معتقد است که باید در دانشگاه و در بیمارستانها گروهی در اخلاق کار کنند؛ میلیاردها تومان در دانشگاهها هزینه می کنیم لذا شورای اخلاق از این جهت که هم نیاز روز است و هم در دانشگاه ۲۵۰ هزار دانشجوی گروه پزشکی داریم، دارای اهمیت است.

این مسوول همچنین از آغاز تدوین دایره المعارف اخلاق پزشکی خبر داد و گفت: اکنون ۱۱۰ مدخل از این دایره المعارف به اندیشمندان ایرانی و خارجی سپرده شده که اگر به نتیجه برسد گامی در اخلاق پزشکی روز اسلامی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشوری هستیم که در پیوند کلیه “پرجمعیت” هستیم و هیچ خط معطلی برای پیوند نداریم؛ دهنده زنده در کشور ما حدود ۸۰ درصد، و در دنیا بالانس است. در ایران دهنده زنده غیرفامیل بیشتر است.

رییس شورای عالی اخلاق پزشکی با تاکید بر اینکه رشد کیفی پژوهشها باید بیشتر باشد، بدون تعارف گفت: حتی مقالات دچار چالش در آمریکا و چین و ژاپن هم داریم اما اگر “پرمقاله” نگاه کنیم وضعیت ما خوب نیست و باید توجهات خود را بیشتر کنیم.

این مسوول همچنین سرقت مقالات را یکی از چالشها عنوان و بیان کرد: بحث اخلاق باید در کنار پژوهش برای قداست کار، مورد توجه قرار بگیرد.

 

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo