علمی نافع است که تبدیل به ثروت شود

کیا پرس :دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه هیاتی از ستاد در سفر به استان خراسان رضوی ضمن بازدید از امکانات و زیرساخت های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه فردوسی و جهاد دانشگاهی مشهد، نشستی را نیز با مسئولین آموزش و پرورش استان جهت پیشبرد و راه اندازی پژوهش سراهای دانش آموزی داشتند.

در ابتدا ایشان با حضور در سمپوزیوم سلول های بنیادی، پزشکی بازساختی و ارتوپدی به ارائه سخنرانی خود در این رابطه و اهمیت سلول های بنیادی در آینده درمان های غضروف و استخوان پرداختند و سپس بازدید کاملی از بخش های مختلف پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه فردوسی و جهاد دانشگاهی مشهد شامل آزمایشگاه زیست فناوری میکربی و مهندسی ژنتیک، آزمایشگاه سلول های بنیادی و ترانسژن و آزمایشگاه تحقیقات سلولی مولکولی به پتانسیل های مناسب موجود در این پژوهشکده اشاره نموده و اظهار داشتند با توجه به نیازهای منطقه ای فعالیت در حوزه علوم مرز دانش اعم از ژن درمانی، ایمیون سل تراپی و ساخت تجهیزات بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه این سفر ایشان به منظور بررسی زیرساخت ها و امکانات موجود جهت راه اندازی پژوهشسرای دانش آموزی نشستی با مسئولین ارشد آموزش و پرورش استان داشتند. دبیر ستاد سلول های بنیادی با اشاره به این که فعالیت های ستاد محدود به وزارت بهداشت نمی شود اظهار داشت: حوزه کاری ستاد علم و فناوری است. علمی نافع است که تبدیل به ثروت شود و جمهوری اسلامی ایران در طول سال های پس از انقلاب اسلامی پیشرفت خوبی در حوزه آموزش و پژوهشی داشته است ولی در حوزه فناوری نیاز به توجه بیش تری وجود دارد و این امر می بایست از سنین کم آغاز گردد. ما  تلاش داریم دانش آموزان کشور به صورتی آموزش ببینند که تحقیقات آن ها منجر به تولید ثروت برای کشور شود. تولید مقالات در سطح کشور بالاست ولی خروج مناسبی نداشته و نفعی برای عموم جامعه نداشته است. این فناوری است که در این حوزه مطرح می شود و مورد اهمیت می باشد. در حوزه سلول های بنیادی سال گذشته اولین المپیاد دانش آموزی برگزار گردید که با وجود مدت زمان کم اطلاع رسانی این برنامه با استقبال بسیار مناسبی مواجه گردید. علم آینده پزشکی به سمت سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در حرکت است. دانش آموزان هم اکنون می بایست با مفاهیمی مانند شرکت های دانش بنیان و تولید ثروت از علم آشنا شوند که این امر قطعا از وظایف آموزش و پرورش محسوب می شود. ما در ستاد سلول های بنیادی در حال رصد و برنامه ریزی برای ده سال آینده کشور هستیم و از آنجاییکه که استان خراسان رضوی وسعت، جمعیت و امکانات وسیعی دارد و حدود ۸ درصد دانش آموزان کشور عزیزمان در این استان حضور دارند اهمیت زیادی در نظر ستاد دارد.

برنامه بعدی سفر دبیر ستاد حضور در دومین جلسه شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان خراسان رضوی بود که محور اصلی آن بحث و بررسی  در مورد آئین نامه  شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان خراسان رضوی بود. ایشان با اشاره به این که شهر مشهد از سرمایه های انسانی مناسبی بهره مند می باشد اظهار داشت: نقشه راه و برنامه ای که در این استان در حال پیگیری و برنامه ریزی می باشد حاصل از نیروی انسانی قدرتمندی است که در این استان مشغول به فعالیت هستند. شورای سلول های بنیادی در استان های مختلف نقاط قوت منحصر به فردی دارد. استان خراسان رضوی خوشبختانه از همکاری و تعامل خوب تمامی دانشگاه ها بهره مند می باشد. البته حضور استاندار محترم نیز جهت رفع موانع و مشکلات در جلسات ضروری می نماید.

در پایان این سفر،  شبکه دانشجویی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان خراسان رضوی میزبان دکتر حمیدیه بود و ساعاتی چند ایشان در جمع دانشجویان به سخنرانی و بحث پیرامون جنبه های سلول درمانی و پزشکی بازساختی پرداختند و در نهایت جلسه پرسش و پاسخ شکل گرفت و دانشجویان به طرح مجهولات خود در این زمینه پرداختند و دبیر ستاد سلول های بنیادی به تبیین سیاست های کشور و مسیر جهانی در زمینه علوم و فناوری های این حوزه پرداخت. اقتصاد ایران

اخبار مرتبط

  • خرداد 26, 1404
حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما

حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / خبرنگار صداوسیما:  تعدادی از همکارانم مجروح شده‌اند لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد. پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد. ایرنا در این باره نوشت: رژیم صهیونیستی استودیو برنامه زنده شبکه خبر را هدف حمله قرار داد و پخش برنامه زنده شبکه خبر قطع شد. همشهری از شهادت تعدادی از کارکنان صداوسیما خبر داد. امامی خبرنگار صداوسیما در این باره گفت که گفته بودند تخلیه کنیم ولی نکردیم. وی افزود:…

  • خرداد 21, 1404
نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

کیاپرس/پژوهشگران شرکت فناور «دورامد»، مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به طراحی و تولید نخستین استند پایش سلامت ایرانی شدند. این استند با قابلیت نصب در مراکز درمانی و محیط‌های عمومی، امکان پایش طیف وسیعی از پارامترهای سلامت را به‌صورت دقیق و غیرتهاجمی فراهم می‌کند. به گزارش کیاپرس، دکتر محمدرضا رزقی، مدیر این مجموعه، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری ایران‌هلث درباره این نوآوری گفت: «استند پایش سلامت تولیدی ما قادر است پارامترهایی چون فشار خون، نوار قلب، قند خون، چربی خون،…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo