
کیاپرس/استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد که مصرف لبنیات آلوده، بهویژه شیر تازه نجوشیده، پنیر تازه و کره، اصلیترین راه انتقال تب مالت است.
به گزارش کیاپرس از وبدا، به اعتقاد دکتر حسین معصومی اصل، فوق تخصص عفون، نظارت بر فروشگاههای لبنیات سنتی توسط سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط ضروری است تا از عرضه محصولات آلوده جلوگیری شود.
وی شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارتی ۶۰ درجه قرار میگیرند، را کاملا ایمن می داند و معتقد است که این حرارت سبب از بین رفتن میکروب عامل تب مالت می شود.
گفتنی است، دکتر شیرزادی رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، هفته پیش در گفت و گو با وبدا از افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور خبر داده بود.
او گفته بود که در سال ۱۴۰۲ یعنی سال گذشته ۲۱ هزار ۴۳۶ نفر و در ۱۰ ماه سال جاری (۱۴۰۳) نیز شمار مبتلایان تب مالت ۱۸ هزار نفر بوده است در حالی که این تعداد در سال های (۱۴۰۱) ۱۵ هزار نفر بوده است.
دکتر حسین معصومی اصل، فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران علت افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور را نظارت و کنترل ضعیف در بخش دامی کشور دانست.