
کیاپرس/رییس پژوهشگاه ابن سینا گفت: امروزه پرداختن به هوش مصنوعی دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت حتمی است.
به گزارش کیاپرس، دکتر محمد رضا صادقی اظهار داشت: بطور مثال اغلب ما مجبور به استفاده از تلفن همراه هوشمند شدیم، به عبارتی اگر امروزه این وسیله را نداشته باشیم برای انجام برخی از امور روزمره زندگی مان مختل می شود.
وی با اشاره به اینکه الان ضرورت دارد که به هوش مصنوعی بپردازیم به عبارتی به آن ورود پیدا کنیم، گفت: هوش مصنوعی به صورت بسیار سریع در حال پیشرفت است و ما هم ناگزیر هستیم در این حوزه ورود پیدا کنیم.
وی ادامه داد: با ورود هوش مصنوعی، حتما حوزه پزشکی هم حتما متحول خواهد شد، کما اینکه تا الان هم شاهد این موضوع هستیم.
وی افزود:درچند سال آینده بیمارانی به پزشک مراجعه می کنند که با استفاده از هوش مصنوعی، مشاوره های لازم را دریافت کردند.
وی ادامه داد: جامعه پزشکی هم باید خودش را آماده این تحول کند و یکی از مکان های که زمینه آمادگی را فراهم می کند همین کنگره ها و محیط دانشگاه است.
هوش مصنوعی ماندنی شد، آن را به خدمت خودمان درآوریم
دکتر علی صادقی تبار، مدیر مرکز ناباروری ابن سینا در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس در این زمینه گفت: ضرورت پرداختن به موضوع هوش مصنوعی به وضوح مشخص است.
وی بیان داشت: هوش مصنوعی وارد زندگی ما شده باید خوشحال باشیم و آن را در خدمت خودمان دربیاوریم.
وی ادامه داد: همکاران ما از حدود یک و نیم سال پیش در مرکز ناباروری ابن سینا توانستند این ضرورت را بدرستی تشخیص بدهند و با برگزاری کنگره بین المللی نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش ها و چشم انداز ها به این موضوع مهم بپردازند.
وی اظهار امیدواری کرد جایگاه خودمان را تا یکی دو سال با انجام پژوهش ، انتشار مقالات و ثبت پتنت، بالا ببریم.
وی ادامه داد: بنابه آماری که معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت در این کنگره ارایه کردند ما از سال ۲۰۱۴ جایگاه برتر و ویژه ای در منطقه داشتیم، اما امروزه از کشورهای عربستان و ترکیه عقب تر هستیم.
هوش مصنوعی به تمام جنبه های زندگی وارد شده است
دکتر سهیلا عارفی، دبیر علمی کنگره بین المللی نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش ها و چشم اندازها به خبرنگار کیاپرس گفت: هوش مصنوعی در تمام جنبه های زندگی ما به خصوص در حوزه سلامت وارد شده است، ما هم برای بررسی دقیق چالش ها، نگرانی ها و امیدها کنگره ناباروری و هوش مصنوعی را امسال از طرف پژوهشگاه ابن سینا برگزار کردیم.
وی اظهار امیدواری کرد که این کنگره بتواند دریچه ای برای استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص و درمان، سریعتر و بهتر بیماران نابارور باز کند تا بتوان در زمان های کوتاه تر به درمان های با دقت بیشتر دست پیدا کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هوش مصنوعی جایگزین کادر درمان می شود،؟ گفت: این موضوع یک صحبت خیلی چالش برانگیزی است، پاسخ های متعددی می توان به آنها داد، اما نظارت ، همواره در علوم پزشکی بر عهده پزشک و کادر درمان است، بهینه انجام دادن راه های تشخیص و درمان توسط هوش مصنوعی انکار ناپذیر است
وی تاکید کرد: هوش مصنوعی به این سرعت نمی تواند جایگزین پزشک شود و الان در حد دستیار پزشک است.
ما از دنیا فاصله داریم
دکتر حمید بیگی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در این خصوص به خبرنگار کیاپرس گفت: کارهای خیلی خوبی در زمینه هوش مصنوعی انجام شده اما این مقدار کافی نیست.
وی ادامه داد: ما در این حوزه کمبودهایی داریم که هم شامل داده و هم منابع می شود.
وی با اشاره به اینکه ما در زمینه هوش مصنوعی از دنیا فاصله داریم و برخی ها در این حوزه کاربردهای موفق داشتند، گفت: برخی کشور با سرعت زیادی در زمینه هوش مصنوعی دارند حرکت می کنند، ما اگر در این حوزه سریع حرکت نکنیم، سبب عقب ماندگی ما خواهد شد.