انقلاب نوین در درمان سرطان توسط دانشمند مازندرانی: ایران در جمع چهار کشور صاحب فناوری الکتروشیمی درمانی

به گزارش کیاپرس، دکتر محمد عبدالاحد، سازنده دستگاه الکتروشیمی درمانی، در خصوص فناوری نوین درمان سرطان موسوم به الکتروکموتراپی اظهار داشت: این روش، که ترکیبی از شیمیدرمانی و تحریک الکتریکی است، قادر است اثربخشی داروهای شیمیدرمانی را تا هزار برابر افزایش داده و موجب مرگ سلولی تودههای سرطانی شود.
وی با اشاره به اینکه الکتروشیمی درمانی بهعنوان یک سامانه مداخلهای بالینی شناخته میشود، افزود: این فناوری که از سال ۲۰۰۶ در دنیا آغاز شده، در سال ۲۰۱۳ در راهنمای بالینی انگلستان قرار گرفت اما تاکنون در ایران اجرایی نشده بود.
دکتر عبدالاحد، برنده جایزه مصطفی، توضیح داد: این دستگاه در دانشکده برق دانشگاه تهران طراحی و پس از طی مراحل علمی و پیشبالینی روی نمونههای حیوانی، از سه سال پیش موفق به دریافت کد اخلاق برای درمان بیماران مبتلا به تودههای غیرقابل جراحی در بیمارستان امام خمینی شد. طی دو سال گذشته، بیش از ۲۰۰ بیمار با استفاده از این روش درمان شده و نتایج مثبتی حاصل شده است.
وی تاکید کرد: این فناوری علاوه بر کوچک کردن تودههای سرطانی، راهکار مؤثری برای بیمارانی است که به دلیل شرایط قلبی یا وخامت وضعیتشان امکان جراحی یا شیمیدرمانی معمول را ندارند. درمان این بیماران با حداقل عوارض و در کوتاهترین زمان ممکن صورت گرفته است.
دکتر عبدالاحد با اشاره به موانع دسترسی به برخی تودههای سرطانی در جراحیها، افزود: با طراحی هشت نوع سمبه جراحی منحصربهفرد، امکان دسترسی به تمامی ارگانهای بدن برای جراحان فراهم شده است. این ابزارها برای اولینبار در جهان طراحی و ساخته شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: این روش درمانی در چهار بیمارستان شاخص تهران شامل امام خمینی، شهدای تجریش، امیراعلم و رسول اکرم ارائه میشود و تلاشها برای گنجاندن آن در راهنمای بالینی جراحان سراسر کشور ادامه دارد.
مسئول طرح درمانی ایسیتی تصریح کرد: این روش با بهرهگیری از ولتاژ الکتریکی کنترلشده، امکان نفوذ داروهای شیمیدرمانی با غلظت کم به سلولهای سرطانی را فراهم کرده و ظرف کمتر از دو هفته موجب مرگ سلولی تودهها میشود.
دکتر عبدالاحد اظهار داشت: ایران با داخلیسازی دانش فنی این دستگاه در کنار کشورهای انگلیس، آمریکا و چین جزو چهار کشور دارای این فناوری پیشرفته قرار گرفته است.
وی افزود: این فناوری برای درمان تودههای سطحی نظیر انواع سرطانهای پوستی و متاستازهای پوستی سرطان سینه نیز بهکار میرود و به دلیل هزینه پایین، بهعنوان یکی از مقرونبهصرفهترین روشهای درمانی شناخته میشود.
دستگاه الکتروشیمی درمانی در حاشیه همایش سامانههای درمانی سرطان در بیمارستان امام خمینی رونمایی شد.