
کیاپرس /دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیاده روی سریع، پنج روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه، استفاده از میوه جات و سبزیجات و مصرف غذاهای تازه و گوشت و خودداری از مصرف غذاهای چرب، شیرینی جات و مصرف روزانه بین دوتا سه لیتر آب سالم (که این میزان در فصل تابستان با توجه به تعریق بیشتر بدن، افزایش می یابد) می تواند در پیشگیری از بیماری نارسایی مزمن کلیه کمک کننده باشد.
به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مریم میری قلعه نویی افزود: ترک سیگار هم یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به نارسایی مزمن کلیوی تلقی می شود.
وی ادامه داد: خودداری از مصرف خودسرانه داروهای غیراستروییدی از جمله ژلوفن، دیکلوفناک، ناپروکسن، ایندومتاسین وحتی نوافن.مصرف محدود نمک به ویژه در افرادی که مبتلا به فشارخون ومشکلات کلیوی هستند و افراد بالای ۴۰ سال هم در این زمینه مورد تاکید است.
اهمیت تشخیص بهنگام نارسایی مزمن کلیه
دکتر میری، انجام تست های آزمایشگاهی سلامت کلیه را در افراد مبتلا به فشار خون بالا، دیابت و دارای ریسک فاکتورها، از الزامات عنوان و تصریح کرد: افراد مبتلا به دیابت بهتر است که هر سه ماه یک بار علاوه بر بررسی فشار خون، تست آنالیز ادرار (که یک تست ارزان و قابل دسترس است) را انجام دهند تا به محض مشاهده پروتئین در ادرار که نشان دهنده ابتلای فرد به نارسایی کلیه است، اقدام هایی درمانی و پیشگیرانه صورت گیرد.
وی گفت: در افراد مبتلا به فشار خون، ارزیابی کراتینه خون و آنالیز ادراری به صورت سالانه باید انجام شود.
وی همچنین توصیه کرد که تمام افراد بالای ۴۰ سال، سالانه تست های عملکرد کلیوی و همچنین اندازه گیری فشار خون را انجام دهند.