نماینده مجلس : از طب ایرانی برای درمان در کلینیک های ناباروری استفاده شود

image_pdfimage_print

کیاپرس/نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: طب سنتی ایرانی پرچمدار حفظ سلامت مردم و دارای میراث گرانبهایی برای ما است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، فاطمه محمد بیگی چهارشنبه شب در مراسم گشایش سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانونگذاری و سیاستگذاری طب‌های سنتی در هتل قلب افزود: در مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم شروع به ایجاد فراکسیون طب سنتی و آن را به قانون تبدیل کردیم و به آن ردیف مستقل بودجه و اعتبار در وزارت بهداشت تخصیص یافت.

محمد بیگی ادامه داد: ارتقای ساختار بهداشتی درمانی را به وزارت بهداشت مکلف کردیم و برای خدمات طب سنتی پوشش بیمه ای لحاظ شده و از وزارت بهداشت خواستیم در تکالیف خود از این طب برای درمان در کلینیک های ناباروری استفاده کند.

به گفته وی، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی را مکلف کردیم لیست گیاهان دارویی، سنتی و دارویی را تهیه و نظارت بر تولید، توزیع و تهیه به کشور داشته باشد.

وی تصریح کرد: در کمیسیون بهداشت با تاسیس کمیسیون طب سنتی و با قانونگذاری، فاصله زندگی مردم را با طب سنتی کاهش دادیم و اکنون ایران جز چهار کشور برتر در زمینه طب سنتی است.

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در این مراسم گفت: ایجاد دوگانگی و تقابل بین طب مدرن و طب سنتی کار کسانی است که منافع خود را در اتحاد بین این دو طب در خطر می‌بینند.

وی اظهار کرد: پیشرفت حیرت انگیز علوم امروزی نمی‌تواند نافی گذشته پرافتخار ما باشد، ایجاد دوگانگی و تقابل بین طب مدرن و طب سنتی کار کسانی است که منافع خود را در اتحاد بین این دو طب در خطر می‌بینند که من از این دوگانه ساختن به عنوان شارلاتانیسم یاد می‌کنم که گاهاً با عنوان طب اسلامی به فعالیت می‌پردازد و سعی در ایجاد این دوگانه‌ها دارد.

نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: با توجه به ظرفیت غنی و قوی نیروی انسانی و اسناد بالادستی، سند راهبردی بهره مندی از طب سنتی، تاکید همه ارکان بر استفاده از طب سنتی و تنوع اقلیمی در ایران و رابطه مستقیم طبیعت درمانی، ایران می‌تواند به عنوان کشور پیشرو در سیاستگذاری و بهره‌مندی از طب سنتی نقش آفرینی کند.

وی افزود: امیدواریم با انتقال تجارب بین کشورهای مختلف در حوزه های آموزشی و پژوهشی داروهای گیاهی و بهره برداری نتایج حاصل از این سمپوزیوم برای بهره مندی هر چه بیشتر این ظرفیت و اثر گذاری آنها در مردم دنیا در کنار هم باشیم.

وی اظهار داشت: امروزه مردم به استفاده از طب‌های سنتی و مکمل گرایش خاصی دارند و استفاده از طب سنتی، خواست عمومی جامعه است، زیرا کنار هم قرار گرفتن طب سنتی و مدرن به توفیقات بیشتری در درمان و پیشگیری منجر می‌شود.

حسینی یکتا با تاکید بر بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های طب سنتی در ایران تصریح کرد: استفاده بهینه و منطقی از ظرفیت طب ایرانی در ایران در کنار روش‌های رایج و کلاسیک می‌تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌ها و به دنبال آن ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، تلفیق طب سنتی و طب کلاسیک را مورد تاکید قرار داد و افزود: پزشکی که در حوزه طب ایرانی فعالیت می‌کند، باید به طب کلاسیک نیز تسلط داشته باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo