دادستانی مازندران: سلامت مردم اولویت است، شهرداری موظف به جمع‌آوری زباله‌های عفونی

image_pdfimage_print

کیاپرس / با توجه به عدم اجرای تکالیف قانونی مدیریت پسماند شهرداری ساری دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران از صدور دستورات لازم برای جمع آوری و دفع اصولی زباله‌های عفونی بیمارستان امام خمینی ساری خبر داد.

به گزارش کیاپرس  علی اکبر عالیشاه ۲۹ آبان در بازدید از بیمارستان امام ساری که از ساعت ۷ صبح آغاز شد، اظهار کرد: در پی وصول گزارشی مبنی بر انباشت زباله در بیمارستان امام خمینی ساری به علت جمع‌آوری نکردن زباله عفونی، طی بازدیدی از این بیمارستان ضمن بررسی این مشکل، دستور لازم برای جمع آوری و دفع اصولی آن صادر شد.

دادستان ساری تصریح کرد: برای پیگیری حقوق عامه به ویژه نظارت بر نحوه مدیریت پسماند و مقابله با رها سازی غیر مجاز و انباشت زباله در بیمارستان امام خمینی ساری و مخاطرات ناشی از آن، دادستانی مرکز استان به موضوع ورود کرده و دستورات لازم در این خصوص صادر شد.

عالیشاه موضوع مدیریت و دفع پسماند به ویژه پسماندهای پزشکی را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: دادستانی استان به منظور حفظ  کامل بهداشت و سلامت مردم، مطالبه‌گری از دستگاه‌های اجرایی و نظارت بر اجرای دقیق وظایف قانونی را به عنوان یک وظیفه و تکلیف تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری می‌کند.

عالیشاه با اشاره به حجم بسیار زیاد تولید زباله روزانه در بیمارستان امام خمینی و مخاطرات ناشی از انباشت آن در محیط بیمارستان، تصریح کرد: با توجه به عدم اجرای تکالیف قانونی مدیریت پسماند شهرداری ساری در این خصوص، طی تماس تلفنی با مدیریت پسماند شهرداری ساری، دستورات لازم صادر شد.

به گزارش کیاپرس به نقل از روابط عمومی دادگستری مازندران، وی همچنین از مردم خواست با نگاه مسئولانه در صورت مشاهده یا اطلاع از هرگونه تخلف در این حوزه به دادستانی شهر محل سکونت خود اطلاع دهند.نبردن زباله از بیمارستان‌ها می‌تواند عواقب جدی و خطرناکی برای بیماران به همراه داشته باشد.

گفتنی است با توجه به بررسیهای کیاپرس برخی از این خطرات عبارت‌اند از:

۱٫ گسترش عفونت‌ها و بیماری‌ها زباله‌های بیمارستانی به‌ویژه زباله‌های عفونی حاوی مواد آلوده، ترشحات بدنی، سرنگ‌ها و ابزار پزشکی استفاده‌شده هستند. انباشت این زباله‌ها در محیط بیمارستان باعث انتشار باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها می‌شود که می‌توانند بیماران بستری را که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به سرعت مبتلا کنند. این امر می‌تواند موجب ایجاد عفونت‌های بیمارستانی شود که مقاومت دارویی بالایی دارند و درمان آن‌ها دشوار است.

۲٫ آلودگی هوای بیمارستان انباشت زباله‌ها باعث انتشار بوی نامطبوع و ذرات معلق آلوده در هوا می‌شود. این آلودگی می‌تواند مستقیماً بر سیستم تنفسی بیماران تأثیر منفی بگذارد، به‌خصوص بیمارانی که مشکلات تنفسی یا بیماری‌های زمینه‌ای دارند.

۳٫ جذب حشرات و جوندگان زباله‌های بیمارستانی منبع غذایی مناسبی برای حشرات، موش‌ها و دیگر آفات هستند. حضور این موجودات در محیط بیمارستانی خطر انتقال بیماری‌های مختلف از طریق نیش، تماس یا آلودگی مواد غذایی را افزایش می‌دهد.

۴٫ آلودگی سطوح و تجهیزات پزشکی تجمع زباله‌ها می‌تواند به آلوده‌شدن سطوح و ابزارهایی منجر شود که بیماران از آن‌ها استفاده می‌کنند. این آلودگی خطر انتقال بیماری‌ها از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم را افزایش می‌دهد.

۵٫ تأثیر روانی بر بیماران مشاهده زباله‌های انباشته‌شده و محیط آلوده می‌تواند استرس و اضطراب بیماران را افزایش دهد. این شرایط بر روند بهبود جسمی و روحی آن‌ها اثر منفی گذاشته و مدت زمان درمان را طولانی‌تر می‌کند. ### نتیجه‌گیری برای حفظ سلامت بیماران و کاهش این خطرات، جمع‌آوری و دفع اصولی زباله‌های بیمارستانی باید به‌صورت روزانه و با دقت انجام شود. هرگونه تأخیر در این امر می‌تواند سلامت بیماران، پرسنل و حتی جامعه را به خطر بیندازد.

در پایان، پایگاه خبری  کیاپرس  که دغدغه  حوزه سلامت را دارد ضمن تقدیر از ورود جدی دادستان به این موضوع، از شهرداری ساری درخواست دارد تا با عمل به تکالیف قانونی خود، این معضل را در تمامی بیمارستان‌های شهرستان به‌سرعت حل کند. رسیدگی به مدیریت اصولی پسماندهای بیمارستانی، گامی اساسی در حفظ سلامت عمومی جامعه است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo