آنفلونزای پرندگان یکی از مهمترین بیماری مشترک بین پرندگان و انسان را جدی بگیریم

کیا پرس: هشدارهای بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

– آنفلونزای پرندگان یکی از مهمترین بیماری مشترک بین پرندگان و انسان است.

– پرندگان آزاد پرواز و مهاجر بویژه از رده اردک و غاز و پرندگان ساحل زی مخزن ویروس های آنفلوانزای پرندگان می باشند.

-از شکار و صید پرندگان پرندگان وحشی و مهاجر جدا خوداری کنید .

–  بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر خسارت اقتصادی قابل توجه به صنعت طیور از جنبه بهداشت عمومی واجد اهمیت می باشد .

– بیشترین فراوانی عفونت آنفلوانزا در ماکیان ، اردک و  بوقلمون می باشد .

– از عوامل مهم در انتشار و وقوع آنفلوانزای پرندگان پرورش نیمه رهای اردک در شالیزارها و عرضه زنده طیور در بازارچه های محلی ( همراه با جابجایی زیاد )  می باشد.

–  تماس مستقیم و غیر مستقیم  پرندگان آبزی بومی ( اردک و غاز ) با پرندگان آبزی وحشی احتمال انتقال آنفلوانزا به آنها را افزایش می دهد .

–  با توجه به ساختار ژنتیکی ویروس احتمال جهش ویروس های آنفلوانزای با حدت کم به ویروس های با حدت و بیماریزا زیاد همواره وجود دارد .

– پرورش طیور روستایی بصورت محصور و عدم رها سازی آنها(بویژه اردک ) در مزارع سبب کاهش احتمال  مواجهه آنها با پرندگان مهاجر وحشی و یا آبهای آلوده به مدفوع آنها شده و از شیوع فصلی آنفلوانزا جلوگیری می کند .

– ویروس آنفلوانزا از طریق ترشحات چشم ، بینی و مدفوع پرندگان بیمار به محیط دفع می شود .

– تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با ترشحات چشم ، بینی ، دهان ومدفوع ، پر و گوشت خام  پرندگان  بیمار سبب انتقال ویروس آنفلوانزا به پرندگان حساس ویا انسان می شود .

– ویروس آنفلوانزای پرندگان به آسانی توسط انسان (کفش ، لباس آلوده ) ، استفاده از وسائل مشترک درمزارع  پرورش و حمل طیور زنده از محل های آلوده به سایر مناطق انتقال می یابد .

– از دست زدن مستقیم به پرندگان اهلی و وحشی بویژه پرندگان بیمار خوداری نمایید .

– در صورت تماس مستقیم با پرندگان اهلی و یا وحشی مهاجر  دستهایتان را با آب و صابون شستشو دهید .

– یک گرم مدفوع آلوده به ویروس آنفلوانزا پرندگان می تواند یک میلیون پرنده حساس را آلوده کند .

– حرارت ، محیط اسیدی (اسیدیته بالا )و خشکی سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود .

– ویروس آنفلوانوانزا در کود در دمای ۴ درجه سانتی گراد بمدت ۳۰ روز و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد تا ۷ روز زنده می ماند.

– پختن گوشت مرغ( احتمالا آلوده )سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود.

–  پختن گوشت مرغ در صورت رسیدن دمای عمق آن به ۷۴ درجه سانتیگراد  و بمدت ۶ دقیقه سبب از بین رفتن ویروس آنفوانزای احتمالی می شود .

– بیشتر شوینده ها و مواد ضد عفونی کننده متداول (ترکیبات فنلی ، چهار تایی آمونیوم و هیپو کلریت سدیم ) ویروس آنفلوانرا را از بین می برند .

– در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی در پرندگان بویژه پرندگان آزاد پرواز وحشی موضوع را به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهید.