آنفلونزای پرندگان یکی از مهمترین بیماری مشترک بین پرندگان و انسان را جدی بگیریم

– آنفلونزای پرندگان یکی از مهمترین بیماری مشترک بین پرندگان و انسان است.
– پرندگان آزاد پرواز و مهاجر بویژه از رده اردک و غاز و پرندگان ساحل زی مخزن ویروس های آنفلوانزای پرندگان می باشند.
-از شکار و صید پرندگان پرندگان وحشی و مهاجر جدا خوداری کنید .
– بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر خسارت اقتصادی قابل توجه به صنعت طیور از جنبه بهداشت عمومی واجد اهمیت می باشد .
– بیشترین فراوانی عفونت آنفلوانزا در ماکیان ، اردک و بوقلمون می باشد .
– از عوامل مهم در انتشار و وقوع آنفلوانزای پرندگان پرورش نیمه رهای اردک در شالیزارها و عرضه زنده طیور در بازارچه های محلی ( همراه با جابجایی زیاد ) می باشد.
– تماس مستقیم و غیر مستقیم پرندگان آبزی بومی ( اردک و غاز ) با پرندگان آبزی وحشی احتمال انتقال آنفلوانزا به آنها را افزایش می دهد .
– با توجه به ساختار ژنتیکی ویروس احتمال جهش ویروس های آنفلوانزای با حدت کم به ویروس های با حدت و بیماریزا زیاد همواره وجود دارد .
– پرورش طیور روستایی بصورت محصور و عدم رها سازی آنها(بویژه اردک ) در مزارع سبب کاهش احتمال مواجهه آنها با پرندگان مهاجر وحشی و یا آبهای آلوده به مدفوع آنها شده و از شیوع فصلی آنفلوانزا جلوگیری می کند .
– ویروس آنفلوانزا از طریق ترشحات چشم ، بینی و مدفوع پرندگان بیمار به محیط دفع می شود .
– تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با ترشحات چشم ، بینی ، دهان ومدفوع ، پر و گوشت خام پرندگان بیمار سبب انتقال ویروس آنفلوانزا به پرندگان حساس ویا انسان می شود .
– ویروس آنفلوانزای پرندگان به آسانی توسط انسان (کفش ، لباس آلوده ) ، استفاده از وسائل مشترک درمزارع پرورش و حمل طیور زنده از محل های آلوده به سایر مناطق انتقال می یابد .
– از دست زدن مستقیم به پرندگان اهلی و وحشی بویژه پرندگان بیمار خوداری نمایید .
– در صورت تماس مستقیم با پرندگان اهلی و یا وحشی مهاجر دستهایتان را با آب و صابون شستشو دهید .
– یک گرم مدفوع آلوده به ویروس آنفلوانزا پرندگان می تواند یک میلیون پرنده حساس را آلوده کند .
– حرارت ، محیط اسیدی (اسیدیته بالا )و خشکی سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود .
– ویروس آنفلوانوانزا در کود در دمای ۴ درجه سانتی گراد بمدت ۳۰ روز و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد تا ۷ روز زنده می ماند.
– پختن گوشت مرغ( احتمالا آلوده )سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود.
– پختن گوشت مرغ در صورت رسیدن دمای عمق آن به ۷۴ درجه سانتیگراد و بمدت ۶ دقیقه سبب از بین رفتن ویروس آنفوانزای احتمالی می شود .
– بیشتر شوینده ها و مواد ضد عفونی کننده متداول (ترکیبات فنلی ، چهار تایی آمونیوم و هیپو کلریت سدیم ) ویروس آنفلوانرا را از بین می برند .
– در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی در پرندگان بویژه پرندگان آزاد پرواز وحشی موضوع را به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهید.