گوشت مرغ موجود در بازار فاقدباقیمانده سموم و آنتی‌بیوتیک‌ها

کیا پرس:رئیس مرکز ملی تشخیص،‌ آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور به مسئولین سلامت جامعه اطمینان‌خاطر داد که با بررسی و نظارت‌های سازمان دامپزشکی کشور، مشکل باقیمانده سموم و آنتی‌بیوتیک‌ها در گوشت مرغ وجود ندارد.

کیا پرس به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر محمد حبیبی رئیس مرکز ملی تشخیص،‌ آزمایشگاه های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور در پانزدهمین سمینار سالانه بیماری‌های عفونی کودکان که درتاریخ پنجشنبه ۳۰ آبان ماه در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران برگزار شد، در پنل تخصصی مقاومت میکروبی این سمینار ضمن بیان نقش و اهمیت تعامل بین متولیان سلامت وبهداشت عمومی جامعه ، نظارت وبررسی فراورده های خام دامی ازجمله گوشت مرغ را مورد تاکید قرارداد و برسلامت آن صحّه گذاشت.

وی با تاکید بر انجام آزمایش باقیمانده‌ها توسط سازمان دامپزشکی، بیان داشت: سازمان دامپزشکی دارای فعال‌ترین آزمایشگاه کنترل باقیمانده‌های دارو و سموم در فرآورده‌های خام دامی است و سالانه نمونه‌های متعددی را در این حوزه کنترل می‌نماید.

حبیبی صادرات  فرآورده‌های خام دامی به کشورهای مختلف از جمله کشورهای عضو  اورآسیا و همچنین داشتن مجوز صادرات میگو به  اتحادیه اروپا را گواه بر سلامت این محصولات دانست و افزود: هیچ محصولی بدون کنترل این باقیمانده‌ها  مجوز صادرات، دریافت نخواهند کرد.

حبیبی در بخش دیگر سخنرانی خود به فعالیت‌های سازمان دامپزشکی در حوزه مقاومت‌های  میکروبی  اشاره و تصریح کرد: سازمان دامپزشکی از سال ۹۰ با بازبینی دستورالعمل‌ها و تشدید نظارتها بصورت هدفمند در حوزه مقاومت میکروبی فعالیت و با گردآوری اطلاعات لازم و شناسایی آنتی بیوتیکهای مقاوم، اقداماتی از جمله حذف آنتی بیوتیک‌های محرک رشد، توسعه ثبت، تولید و مصرف داروهای گیاهی، پروبیوتیک و پربیوتیک‌ها، توصیه به مصرف واکسن، ارتقاع کیفی داروهای تولیدی، ایجاد سامانه الکترونیکی نظارت بر واردات، تولید و توزیع داروها آموزش بهره برداران، بازنویسی دستورالعمل نسخه‌نویسی تشکیل کمیته مقاومت میکروبی و مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها و… انجام داده است.

وی در پایان تاکید کرد: مقابله با مقاومت‌های میکروبی که یک تهدید بزرگ برای سلامت  جامعه است یک فعالیت فرامنطقه ای است، نیازمند عزم ملی و همکاری مشترک بین وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سایر ارگانهای ذیربط و مسئول است و فعالیت‌های مقطعی و محدود نه کمکی به مقابله به این پدیده خطرناک نمی‌کند، بلکه در بعضی مواقع گسترش آن را نیز باعث می‌شود.