هشدار بهداشتی شماره ۹ اداره کل دامپزشکی استان مازندران

image_pdfimage_print

کیاپرس : از مصرف جگر گوسفندی خام و یا نیم پز خودداری کنید.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی مازندران، دکتر سید حسین رضوانی در اطلاعیه ای اعلام کرد، با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها و احتمال بروز بیماری CCHF ، و تقارن آن با ماه مبارک رمضان به شهروندان توصیه می شود از مصرف جگر دام بصورت خام و یا نیم پز خودداری کنند.

وی در ادامه اظهار داشت، کنه ها بعنوان ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در صورت آلوده بودن به این ویروس، دام را به این بیماری خطرناک مبتلا می سازند و این بگونه ای است که در دام هیچگونه علائمی از خود نشان نمی دهد و در صورت عدم رعایت بهداشت فردی توسط مصرف کننده ، این بیماری به از طریق تماس مستقیم یا مصرف گوشت و آلایش های خوراکی به انسان منتقل می شود.

رضوانی تاکید کرد، بر اساس سنتی دیرینه در مازندران که مردم بعد از افطار با مراجعه به جگرکی ها و کبابی ها، جگر را بصورت کبابی مصرف می کنند، به هم استانیهای عزیز توصیه می شود، به کبابی هایی که مجاز بوده و تحت نظارت دامپزشکی هستند مراجعه نمایند و تاکید می شود جگرها را بصورت خام و آبدار مصرف نکنند.

ایشان با اشاره به فعالیت اغلب واحدهای صنفی که در ماه مبارک رمضان بعد از افطار اقدام به عرضه جگر کبابی می کنند، به متصدیان این واحدهای غیر مجاز هشدار داد، دامپزشکی مازندران با تشکیل اکیپ های بازرسی بهداشتی در ماه مبارک ضمن سرکشی و بازدیدهای سرزده از این اماکن با متلخلفان بهداشتی که سلامت شهروندان را تهدید می کنند برخورد قانونی بعمل خواهند اورد.

مدیر کل دامپزشکی مازندران یادآور شد، بمنظور جلوگیری از بروز شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، لاشه دام بعد از کشتار باید حداقل بمدت ۲۴ ساعت و آلایش های خوراکی مثل جگر، دل و قلوه نیز به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و سپس مورد استفاده قرار گیرد.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo