آخرین وضعیت سیل در مازندران + تصاویر

کیاپرس :  در حالی‌که پاییزی کم‌بارشی را تجربه کردیم اوایل زمستان را با حسرت برف آغاز کردیم که همه نگرانی‌ها برای تابستان گرمی بوده که مطمئنا با این شرایط با تنش آبی همراه بود اما ناگهان شرایط به گونه‌ای تغییر کرد که تمامی نگرانی‌ها از استرس آبی از بین رفت و همه نگران سیل و خسارت ناشی از آن شدیم.

به گزارش کیاپرس ، در حالی‌که پاییزی کم‌بارشی را تجربه کردیم اوایل زمستان را با حسرت برف آغاز کردیم که همه نگرانی‌ها برای تابستان گرمی بوده که مطمئنا با این شرایط با تنش آبی همراه بود اما ناگهان شرایط به گونه‌ای تغییر کرد که تمامی نگرانی‌ها از استرس آبی از بین رفت و همه نگران سیل و خسارت ناشی از آن شدیم.

در روزهای پایانی اسفند ماه امسال درست در زمانی که مردم مازندران سفره‌های هفت‌سین خود را چیده بودند ناگهان آسمان رخ درهم کشید و تمام آرزوهای مردم نقش برآب شد.

درست در زمانی که باید برای لحظه تحویل سال لحظه‌شماری می‌کردند تمام هست و نیست‌شان در یک آن زیر آب ناپدید شد.

سیل روزهای پایانی سال ۹۷  علاوه بر خسارت به جاده‌ها، ریزش و رانش به منازل مسکونی شهرهای سیمرغ، کیاکلا، ساری، شهرهای شرقی مازندران خسارت وارد کرد و در یک لحظه تمام زندگی مردم زیر آب پنهان شد.

علاوه بر خسارت به منازل مردم، جاده‌ها زمین‌های کشاورزی مردم که برای نشاکاری آماده شده بود زیر انبوهی از گل و لای مدفون شد حتی برخی از زمین‌ها دیگر هیچ شباهتی به شالیزار ندارند.

اما ماجرا به همین جا ختم نشد پس از سیل با آمدن هر باره باران دل مردم مازندران لرزید که در دوازدهمین روز از نوروز مردم سوادکوه درگیر سیل شدند.

با گذشت چهار روز از وقوع سیل شرایط عادی در مناطق سیل‌زده برقرار شد که با پیگیری‌ها مشخص شد آب، برق و گاز قطع شده نداریم مگر اینکه در موارد جزئی به‌دلیل رعایت مسائل ایمنی قطع شده باشد.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در موج نخست بارندگی در ۲۷ اسفند ماه سال گذشته پنج نفر در مازندران جان خود را از دست دادند.

علی عباسی افزود:  مبینا روشن قیاس ۳۶ ساله  و جواد عباسپور در روستای داراب‌کلا،  کیوان وحدانی ۲۷ ساله (بر اثر سقوط سنگ ناشی از بارش در منطقه خطیرکوه محور سوادکوه)، محمد هاشمی ۳۴ ساله و فاطمه طاهری ۲۹ ساله  در بهشهر جان خود را از دست دادند.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در موج نخست بارندگی در ۲۷ اسفند ماه سال گذشته شاهد وقوع سیل در شهرهای سیمرغ، کیاکلا، جویبار، ساری و شهرهای شرقی استان مازندران بودیم که در مجموع یک‌هزار و ۳۳۹ میلیارد تومان به استان مازندران خسارت وارد کرد.

علی‌اصغر احمدی افزود: بیشترین خسارت سیل در حوزه مسکن، تاسیسات زیربنایی و کشاورزی مازندران بوده است.

وی با اشاره به حمایت‌های خوب دوبت در بخش‌های مسکن و کشاورزی، تصریح کرد: سیمان واحدهای تعمیری و احداثی و همچنین شیشه‌های ساختمان‌ها مقرر شد به‌صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره به اینکه در ۱۲ فروردین ماه امسال نیز شاهد وقوع سیل در مازندران بودیم، اضافه کرد: در این سیل شهرهای پل‌سفید، زیراب و سوادکوه شمالی درگیر شد که سیل بیشتر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.

این مسؤول با بیان اینکه ۶ واحد مسکونی در شهر زیراب براثر وقوع سیل تخریب شد، گفت: در همان ساعات اولیه وقوع سیل نگذاشتیم سیل وارد شهر شود.

احمدی ادامه داد: همچنین تعدادی از واحدهای حاشیه رودخانه را برای رعایت موارد ایمنی تخلیه کردیم تا موجب بروز خسارت نشود.

وی به آغاز عملیات سامان‌دهی رودخانه‌های سطح استان طی روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آب، برق و گاز قطع شده در شهرستان سوادکوه نداریم مگر اینکه به‌دلیل در موارد جزئی و به‌دلیل مسائل ایمنی قطع شده باشد که امروز وصل خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران در پایان خاطرنشان کرد: درحال حاضر شرایط عادی در سوادکوه برقرار است اما میزان دقیق خسارت‌ها برآوردها نشده است که طی روزهای آینده اعلام خواهد شد.

به گزارش فارس، برخی اعتقاد دارند آب مسیر خود را می‌رود این ما انسان‌ها هستیم که با دخالت و دست‌کاری در طبیعت شرایطی را فراهم می‌کنیم که خسارت وارد کند که البته باز هم خسارت اصلی متوجه ما می‌شود.

اما آنچه در این بین به مردم سیل‌زده امید می‌دهد حضور نیروهای مردمی در قالب سپاه، بسیج و نیروهای جهادی در نخستین روزهای بعد از سیل به منظور بازسازی و ترمیم خرابی‌ها، جبران خسارت‌ها و حتی برگزاری‌ جشن‌ مبعث در مناطق سیل‌زده بوده است که در این زمینه فرمانده سپاه کربلای مازندران نوید بازسازی ساخت منازل مسکونی سیل‌زدگان را در بازه زمانی ۹۰ روزه داده است.

فرمانده سپاه کربلا با اعلام اینکه واحدهای مسکونی سیل‌زدگان که به سپاه کربلا واگذار شود طی ۹۰ روزه تکمیل و در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد، گفت: تهیه کامل لوازم زندگی هم در دستور کار این سازمان مردمی قرار دارد.

نجات جان ۵۰۰ نفر از مردم سیمرغ از سیل

بابایی یادآور شد: در شهرستان سیمرغ ۵۰۰ نفر از مردم را حین درگیری مستقیم با سیل نجات دادیم و پس از آن برای تخلیه آب برای باز کردن دهانه پل و آب‌راه‌ها اقدام کردیم.

وی خاطر نشان کرد: عملیات لایروبی خانه‌ها، مدارس، مساجد و همزمان در ارتفاعات بازگشایی جاده‌ها ناشی از برف و رانش از دیگر خدمات سپاه کربلای مازندران در ایام بحران بوده است.

فرمانده سپاه کربلای مازندران اضافه کرد: در حال حاضر ماشین‌آلات ما اقدامات اجرایی به صورت صلواتی در جاده‌های بالادست را در دستور کار دارند.

سرویس دهی مداوم به ۷۰۰ روستا

وی درباره خدمات سپاه از نگاه دستگاه‌های اجرایی استان مازندران  و آن چیزی که اقدام سپاه کربلای مازندران انجام داده است، گفت: در حال حاضر ۷۰۰ روستا داریم که دائم باید سرویس‌دهی شود اما آمارهای دریافتی ما از دستگاه‌های اجرایی استان ۱۷۱ روستا است.

بابایی درباره آمارها و اقدامات بنیاد مسکن برای ساخت‌وساز و بهسازی گفت: از نظر این سازمان ۶۵۰ واحد مسکونی باید از نو ساخته شود و بیش از ۵ هزار واحد مسکونی هم نیاز به تعمیر دارد که این واحدها مربوط به اقشار کم درآمد بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی است.فارس