توصیه به باغداران برای کنترل آفت مینوز در باغ مرکبات


به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری، رضا پورفلاح درباره آفت مینوز در باغهای مرکبات اظهار کرد: با توجه به بازدیدها و بررسیهای انجامشده، علائم اولیه خسارت آفت پروانه مینوز مرکبات در نهالستانها و برخی از باغات جوان مشاهده شد.
وی ادامه داد: باغداران برای کنترل این آفت باید مبارزه علیه پروانه مینوز مرکبات را براساس برنامه مدیریت تلفیقی انجام دهند و در این راستا مبارزه زراعی مکانیکی مانند حذف پاجوشها و تنه جوشها، هرس سبز، تغذیه اصولی و آبیاری در کاهش خسارت آفت مؤثر است.
پورفلاح افزود: به باغداران توصیه میشود برای جلوگیری از این آفت، مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی جهت اخذ نسخه گیاهپزشکی توجه کنند.
این مسؤول با بیان اینکه مبارزه شیمیایی تنها در باغات جوان مرکبات کمتر از ۴ سال و نهالستانها بر روی جوانههای نورسته تابستانه توصیه میشود، اضافه کرد: تکرار سمپاشیها بستگی به ظهور جوانههای جدید هر ۱۲ تا ۱۵ روز انجام شود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ساری اضافه کرد: از اواخر تیرماه تا اوایل شهریورماه بهدلیل عدم جوانهزنی مناسب درختان، از سمپاشیها خودداری شود.
وی بیان کرد: برای کاهش مقاومت آفات، تناوب در مصرف سموم مؤثر مانند کنفیدور (ایمیداکلوپراید) به میزان ۰٫۵، ورتیمک ( آبامکتین ) به میزان ۰٫۴ لیتر در هزار لیتر آب علیه آفت پروانه مینوز مرکبات توصیه میشود.
این مسؤول به باغداران توصیه کرد: سمپاشی را در ساعات خنک روز و در صورت امکان بعدازظهرها از ساعت ۴ به بعد انجام دهند.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ساری ادامه داد: در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده همراه با سموم توصیه شده خودداری شود.
پورفلاح خاطرنشان کرد: تغذیه اصولی با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی تغذیه برای تسریع در رشد و استحکام برگها و سرشاخهها در کاهش خسارت آفت مینوز مرکبات مؤثر است.