غنی سازی ۳۰۰۰ کیلوگرم کاه گندم در میاندورود


به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، سیدشبر موسوی از غنی سازی بیش از ۳ هزار کیلوگرم کاه گندم در دامداری های شهرستان میاندورود از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: ۷۰ درصد هزینه هر دامداری، متعلق به علوفه و تغذیه دام است و کاه یکی از مواد علوفه ای است که در تغذیه انواع دام ها به مقدار زیاد مصرف می شود.
مدیر جهادکشاورزی میاندورود تصریح کرد: به دلیل ارزان بودن کاه نسبت به سایر علوفه ها، می توان حداکثر استفاده را در جیره غذایی دام از آن به عمل آورد.
این مسوول بیان کرد: کاه به تنهایی دارای ارزش غذایی ناچیزی بوده و دام برای انجام کامل هضم، بایستی آن را مدت زمان بیشتری در شکمبه خود نگه دارد که این عمل مقدار غذای مصرفی دام را کم و از تولید می کاهد، بنابر این برای استفاده بهینه و بهتر از کاه در تغذیه دام، باید آن را غنی سازی کرد و با عمل غنی سازی کاه، قابلیت هضم، خوش خوراکی و ارزش غذایی آن به نحو چشم گیری افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه تغییرات فیزیکی کاه با غنی سازی اوره جذب بهتر و بیشتر مواد مغذی علوفه های خشبی شده و تحریک اشتهای حیوان و قابلیت هضم را افزایش می دهد، تصریح کرد: اوره یکی از منابع بالقوه و ارزان نیتروژن غیر پروتئینی است و در نتیجه هر کیلوگرم اوره، توانایی ۲ هزار و ۹۰۰ گرم پروتئین را دارد و اضافه کردن اوره به کاه، موجب برطرف کردن فقرپروتئینی آن می شود.
موسوی اضافه کرد: ابتدا ۱۰۰ کیلوگرم کاه برنج یا گندم را در صورت درشت بودن به قطعه های حدود ۱۰ سانتی متر خرد کرده و برای غنی سازی کاه، نیاز به مکان مناسبی تحت عنوان سیلو است که ابعاد این سیلو بستگی به تعداد دام و تعداد دفعات غنی سازی کاه در طول دوره پرورش دام دارد.