فوت ۵ نفر در مسمومیت با گاز درشش ماه سالجاری

کیاپرس : مدیر کل پزشکی قانونی استان گفت : در شش ماه سالجاری تعداد ۵ نفر در مازندران بر اثر مسمومسیت با گاز منوکسیدکربن جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوتی‌های ناشی از گازگرفتگی ۶ نفر بود، یک مورد کاهش داشت.

به گزارش کیاپرس و به نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی‌قانونی استان ، دکتر علی عباسی تصریح کرد : از
کل فوت شدگان ناشی از مسمومیت با گاز در شش ماهه سالجاری ۴ مرد و یک زن هستند.

بیشترین آمار مرگ ‌و میر ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در شهرستان های نکا و آمل هر کدام ۲ مورد بیشترین ، بهشهر با یک مورد کمترین فوتی ثبت‌ شده است.

عباسی تصربح کرد : فروردین با ۴ فوتی بیشترین و خرداد با یک مورد فوتی کمترین ماه گزارش شده است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان با اشاره به فوت تعداد ۳۰ نفر (۲۳ مرد و ما بقی زن )از هموطنان در سال گذشته (۹۵) بر اثر مسمومیت با گاز نسبت به ضرورت رعایت نکات ایمنی در شروع فصل سرما هشدار داد.

شهروندان خطر گاز مونوکسید کربن را جدی بگیرند
مدیرکل پزشکی قانونی استان با تاکید بر ضرورت رعایت نکات ایمنی در شروع فصل سرما گفت: گاز مونوکسید کربن مرگ آور است و شهروندان باید در هنگام استفاده از تجهیزات گرمایشی گاز سوز مراقب باشند.

عباسی افزود: شهروندان هنگام استفاده از وسایل گرمایشی برای گرم نگهداشتن فضای درون خانه و محل فعالیت باید نکات ایمنی را در نصب و به کارگیری وسایل گرمایشی رعایت کنند.

وی اظهار کرد: شهروندان هنگام استفاده از وسایل گرمازا باید به سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و باز بودن مسیر خروجی گاز مونوکسید کربن توجه داشته باشند.

وی بیان کرد: استفاده از آبگرمکن یا بخاری های دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می دهند.

وی سردرد و سرگیجه، تهوع و استفراغ و درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما، سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمک ها را از علایم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن برشمرد و شدت این علائم در بیماران قلبی بیشتر است.

وی توجه به توصیه های همچون روشن نکردن آتش در فضای بسته و محدود که تهویه کافی و مناسب ندارد ، روشن نگه نداشتن اتومبیل در فضای بسته گاراژ، استفاده از کلاهک مناسب برای دودکش ها ، نصب صحیح لوله بخاری و آبگرمگن در کاسته شدن تلفات ناشی از گاز گرفتگی موثر دانست.

عضو شورای قضایی استان تاکید کرد: شهروندان علاوه بر نصب تهویه مناسب برای آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نیز روشن کردن شعله های اجاق گاز در آشپزخانه به منظور گرم نگه داشتن محیط داخل خانه خودداری نمایید.

وی اضافه کرد: چنانچه از بخاری های گازسوز برای گرمایش محیط استفاده می کنید باید مختصری تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد نمایید و از درز بندی و بستن کامل منافذ خودداری کنید.