مهاجرت ۷۹ درصدی ماهیان دریای خزر به رودخانه‌های مازندران

کیاپرس:مدیرکل شیلات استان مازندران، از مهاجرت   ۷۹ درصدی ماهیان دریای خزر برای حفظ بقاء و تجدید نسل به رودخانه‌های استان مازندران خبر داد.

حسین علی خوشباور رستمی در جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال در سالن جلسات دادگستری استان در ساری اظهار کرد: تنها ۲۱ درصد ماهیان دریا برای تکثیر وابسته به محیط دریا بوده و مابقی ماهیان برای زاد و ولد به رودخانه‌های شیلاتی مهاجرت می‌کنند که این موضوع نشان دهنده نقش مهم رودخانه‌ها در تکثیر و تجدید بقای و نسل ماهیان است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۵ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در قالب حدود ۱۲۰ شرکت از طریق صید و صیادی در دریا امرار و معاش می‌کنند، افزود: کاهش منابع و ذخایر آبزیان و روند نزولی صید ماهی در سال‌های اخیر بیش از پیش نقش مهم رودخانه‌ها را در بازسازی ذخایر دریا نمایان می‌کند.

رستمی تصریح کرد: تخریب و از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی به ویژه مناطق تخم‌ریزی ماهیان در رودخانه‌ها، برداشت بی‌رویه شن و ماسه، صیادان غیرمجاز، ساخت و سازها در مسیر و حریم رودخانه‌ها، احداث سدهای پلاستیکی و مخزنی فقدان کانال عبور ماهیان، ورود انواع آلاینده‌های شهری و خانگی، صنعتی و کشاورزی از مهم ترین عوامل تخریبی زیستگاه‌ها و در نتیجه کاهش منابع و ذخایر آبزیان دریا است.

مدیرکل شیلات استان مازندران، گفت: در کنار فعالیت‌ها و تلاش‌های شیلات استان در تکثیر و رهاسازی میلیون‌ها قطعه بچه ماهی از طریق مراکز بازسازی ذخایر، داشتن رودخانه سالم و شیلاتی برای حفظ بقا و تجدید نسل ماهیان دریا امری ضروری است و تحقق این امر عزم همگانی و تعامل دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط مانند محیط زیست، سازمان صنعت، معدن و تجارت، آب منطقه‌ای، راه و ترابری، رسانه‌های جمعی و نیز محاکم قضایی را می‌طلبد. ایسنا