شیوع ۲۱ درصدی اختلالهای روانی در جامعه

کیاپرس-معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: ما باید مهارت ارتباط و گفتوگو را در میان مردم تقویت کنیم تا آمار ۶٫۴ میلیون نفر افسرده در کشور کاهش یابد.

علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم روز جهانی در وزارت بهداشت با اشاره به روز جهانی بهداشت اظهار داشت: در طرح تحول نظام سلامت دسترسی مردم را به خدمات فراهم کردیم و شش هزار پزشک عمومی و هزار ۱۴۰ کارشناس را به نظام بهداشت اضافه کردیم.
وی بیان کرد: انسانها احتیاج به توجه و محبت و شادی دارند و این احساس در آنها باید شکل گیرد که تعلق خاطر نسبت به آنها وجود دارد.
سیاری عنوان کرد: نوجوانان و جوانان و همچنین سالمندان در مردان آسیب پذیرتر هستند و خوشبختانه افسردگی قابل درمان و پیشگیری است.
وی تاکید کرد: بیکاری، طلاق، فقر، اعتیاد زیربنای افسردگی است و ما در مرحله اول سعی داریم جلوی روند شیوع افزایشی آن را بگیریم و سپس این عارضه را متوقف کنیم.
سیاری ادامه داد: ما باید مهارت ارتباط و گفتوگو را در بین مردم تقویت کنیم تا آمار ۶٫۴ میلیون نفر افسرده در کشور کاهش یابد.
افزایش مسئولیت پذیری، همکاری و همدلی سبب پیشگیری از بیماری افسردگی میشود و ما باید بیاموزیم که استرس و خشم خود را کنترل کنیم و به برخی مسایل نه بگوییم.
وی تاکید کرد: دشمن میخواهد بذر ناامیدی و یاس را در بین مردم ایجاد کند، اما انتخابات شادی، نشاط و بهبود شرایط زندگی مردم را برای ما به ارمغان میآورد.
ابتلای ۲۱ درصد از مردم جامعه به افسردگی
در ادامه مراسم، نوربالا مشاور وزیر در حوزه سلامت روان گفت: اضطراب، افسردگی و کارکرد اجتماعی سلامت مردم را به مخاطره میاندازد.
وی بیان کرد: ۲۱ درصد از کل جامعه ایران به نوعی از اختلالهای روانپزشکی رنج میبرند که ۱۴٫۹ درصد مردان و ۲۵٫۹ درصد زنان دچار افسردگی خفیف هستند.
نوربالا یادآور شد: شیوع افسردگی در بین مردم مربوط به سنین ۱۸ تا ۶۶ سال است.yjc