تاثیر برجام در فروش نفت از زبان وزیر نفت احمدینژاد
دی 19, 1395

واقعا در این جنگ اقتصادی ما پیروز شدیم. دشمن با همه ابزارهای پیچیده اقتصادی و بسترهایی که در اختیار داشت به جنگ آمده بود و لشکرهایش را برای این کار بسیج کرده بود. اینکه گفته شده در تاریخ بیسابقه است تاکنون بانک مرکزی هیچ کشور تحریم نشده است، باید بگویم وزارت نفت نقش اول در عبور از تحریم داشت. اینکه میگفتند فقط تحریم نفتی و بانکی است یک دروغ بزرگی است، وقتی نمیشد صدهزار دلار جابهجا شود چگونه میشد دارو بخریم، چگونه مواد غذایی بخریم، تحریم همهجانبه علیه ملت ایران بود. خوب تحریم چیز خوبی نیست، پدیده شومی است و هیچکس از آن استقبال نمیکند و روزهای اولیه تحریم بسیار سخت بود، راههای دور زدن آن را بلد نبودیم، اما خیلی زود راههای آن پیدا شد: دنیا بزرگ است و راهها فراوان.
اساسا هستهای بهانه تحریم بود و حتما بزرگان نظام، تشخیص دادند که باید مقابله کنیم… اگر مقابله اقتصادی ایران نبود باید طور دیگری پشت میز مذاکره مینشستیم. واقعا برای عبور تحریم ریسکهای زیادی شد. کشور در هر سال حدود ۱۰۰ میلیارد دلار واردات و صادرات دارد و اگر کشور بخواهد بچرخد برای مبادلات مالی باید تصمیماتی خارج از روال جاری گرفته شود. اقدامات زیادی در دوره عبور از تحریم انجام شد که منافع ملی اجازه نمیدهد گفته شود، ولی بههرحال هزینههایی هم داشت. مگر دوران جنگ با عراق همه عملیاتها موفق بود؟ مگر هزینه جانی و مالی کمی داشتیم؟ بههرحال در این پیروزی اقتصادی هزینههایی هم داشتیم.
بدعهدی شدید امریکا و غربیها نمیگذارد برجام به نتیجه برسد.
(در پاسخ به اینکه گفته میشود در دوره وزارت رستمی در وزارت نفت حقوقهای نجومی وجود داشت): فکر نمیکنم در وزارت نفت کسی بیشتر از بیست میلیون حقوق دریافت کرده باشد و من از وزارت نفت هیچگونه حقوقی و هیچ نوع دریافتی نداشتم. آخرین حقوق من یعنی مرداد ۹۲ بهعنوان وزیر نفت ۷ میلیون و دویست هزار تومان بوده که از وزارت نبوده است.
در اوایل شکلگیری تحریمها اوایل سال ۹۰ مقام معظم رهبری به عسلویه تشریف آوردند. در جلسهای که در خدمت ایشان بودیم مسوولان شرکت نفت اعلام کردند که مشکل اصلی، نداشتن دکل حفاری است و دکلهای اجارهای هم که تعدادشان خیلی کم است در تحریم میروند قرار شد اقداماتی انجام شود. پارسجنوبی برای رسیدن به برنامه زمانبندی ۲۵ دستگاه دکل حفاری لازم داشت که حدود ۵ دکل اجارهای در آن تاریخ کار میکردند. در شرایط تحریم فروش دکل به شرکتهای ایرانی بهکلی ممنوع بود و کسی جرات نمیکرد دکل به ایران بفروشد. وزارت نفت نیز به دلیل اجرای اصل ۴۴ خودش دکل خریداری نمیکرد و ضرورتی هم نداشت. شرکتهای پیمانکاران ایرانی ازجمله خاتم، اوپک و… را جمع کردیم و از آنها خواستیم دکل خریداری و به ایران بیاورند؛ قطعا باید با واسطههای مختلفی خریداری میشد تا مرداد ۹۲، ۲۰ دکل حفاری در پارسجنوبی وارد شد و انصافا کار بزرگ و تاریخی شد، بخش عمده آنها را شرکتهای ایرانی خریدند.
درباره دکلی که گفته شد گم شده است، مربوط به شرکت تاسیسات دریایی بوده و به وزارت نفت ارتباطی نداشت، بعد از دوران وزارتخانه بنده متوجه شدم که در خرید، مشکلاتی داشتهاند و گویا واسطه خرید که معلوم است چه کسانی بودهاند، تخلف و خیانت کرده و بخشی از پول را به حساب خودشان واریز کردهاند که خوشبختانه قوهقضاییه بهموقع وارد شد و ضمانتهایی نیز از اموال و امکانات آنها در اختیار گرفته است.
بههرحال برجام در فروش نفت تاثیر داشته است. فروش نفت با مشکلاتی مواجه بود و در مقطعی صادرات ما کم شد، اما با مسافرت به کشورهای خریدار و نیز با ملاقات با روسای جمهوری آن کشورها، فروش نفت خیلی زود افزایش یافت.
قرارگاه، تعامل بسیار خوبی با بخش خصوصی دارد و هیچگاه جای بخش خصوصی را تنگ نکرده است، بلکه مکمل بخش خصوصی بوده است و سالهاست قرارگاه در پروژههای کوچک و متوسط بوده است، انشاءالله در این خصوص هم موقع مناسب صحبت خواهم کرد.
(در پاسخ به سرانجام ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات ۹۶): تا آنجا که مطلع هستم اصولگرایان تلاش میکنند که ائتلاف و انسجام خود را تقویت کنند بهزودی معلوم خواهد شد. جبهه یکتا هم هنوز به جمعبندی نرسیدهاند، چند نفر مطرح هستند.
مطرح شدن نام من به عنوان یکی از کاندیداهای جبهه یکتا و اصولگرایان شایعه و گمانه زنی رسانهای است.