بادامچیان: هر کسی لیست اصلاح‌طلبان را انگلیسی خواند اشتباه کرد/تخریب دولت حرام است

روزنامه اعتماد در گزارشی به نشست حزب مؤتلفه با خبرنگاران پرداخته است که در ادامه می‌خوانید؛
موتلفه‌ای‌ها همچون سنت هر ساله خود به مناسبت بزرگداشت روز خبرنگار از خبرنگاران رسانه‌های مختلف دعوت کردند تا با حضور در هتل بزرگ تهران دور یک میز بنشینند و پرسش‌های‌شان را از آنها درباره مسائل جاری کشور و مباحث مربوط به انتخابات مطرح کنند. چنین بود که تعدادی از اعضای شورای مرکزی این حزب متشکل از محمدنبی حبیبی، اسدالله بادامچیان، محمد‌علی امانی، محمدحسن غفوری‌فرد، میثم جولایی و محمدمهدی اسلامی در این نشست شرکت کردند. هر چند از همان ابتدا محمد‌نبی حبیبی به عنوان دبیر کل با سابقه‌ترین حزب جناح راست پاسخ یک به یک خبرنگاران را داد تا دیگر اعضای حاضر موتلفه در این نشست هم تنها نظاره‌گر حرف‌های دبیر کل‌شان باشند. محمدنبی حبیبی در حالی پاسخگوی پرسش‌ها بود که حزب موتلفه از روزهای اثرگذاری و تصمیم‌سازی در میان اصولگرایان فاصله گرفته و کم‌کم به حزبی بدل می‌شود که باید جایی در حاشیه تصمیمات داشته باشد. آنها مانند دیگر اصولگرایان قدیمی جای خود را در کرسی‌های اصلی تصمیم‌گیری به نیروهایی داده‌اند که عمر سیاست‌ورزی‌شان حتی نصف سال‌های فعالیت قدیمی‌ها نیست. عصر نواصولگرایان از همان زمانی آغاز شد که محمود احمدی‌نژاد زیر میز بازی اصولگرایان زد و بی‌توجه به آنها راهش را به سمت پاستور رفت و در نهایت به مقصد هم رسید. راه عبور از اصولگرایان کهنه‌کار را او به دیگران آموخت و حالا کار به جایی رسیده که گروه‌های قدیمی‌تر مانند موتلفه باید پرچمداری را کنار گذاشته و سیاهی‌لشکر نیروهای تازه کار باشند.
اواخر اردیبهشت ماه امسال بود که اسدالله بادامچیان از راهبرد انتخاباتی موتلفه رونمایی کرد. تلاش او برای بازگرداندن موتلفه به مدار تصمیم‌سازی به این نقطه ختم شد که اعلام کرد که حزب موتلفه در انتخابات ریاست‌جمهوری قطعا با یک نامزد حزبی ورود پیدا خواهد کرد: «از ما می‌پرسند که برنامه موتلفه برای انتخابات ریاست‌جمهوری آیا این است که دوباره یک عده را دور هم جمع کند و بعد از دل آنها چند نفر یا یک نفر را انتخاب کند یا نه. باید بگویم که مصوبه قطعی شورای مرکزی حزب موتلفه این است که موتلفه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٩۶ یک نامزد موتلفه‌ای مستقل را به جامعه معرفی کند. این سیاست و تکلیف شرعی ما برای این انتخابات است.»
آنچه بادامچیان تکلیف شرعی می‌نامید به سرعت از سوی معاون سیاسی جوان و تازه کار حزب موتلفه به عنوان یک کلیدواژه انتخاب شد تا صالح اسکندری در چندین مصاحبه اعلام کند موتلفه با نامزد حزبی‌اش وارد انتخابات می‌شود. با این حال پس از حدود سه‌ماه از اظهارات بادامچیان این دبیرکل حزب موتلفه بود که ضمن تاکید بر مصلحت اصولگرایی به جای منافع حزبی گفت: موتلفه در انتخابات ٩۶ از ائتلاف اصولگرایان تمکین می‌کند. وی درباره برنامه‌های حزب برای انتخابات سال ٩۶ اظهار داشت: ما از چند ماه پیش بحث‌های داخلی خود را شروع کرده‌ایم و به روند همگرایی اصولگرایان مانند دوره‌های قبل پایبندیم و همچون گذشته نامزد خواهیم داشت.
بادامچیان: هر کسی لیست اصلاح‌طلبان را انگلیسی خواند اشتباه کرد/ حبیبی: کسی که شورای نگهبان تأیید کرده انگلیسی نیست
حبیبی با بیان اینکه حزب موتلفه بنا به فعالیت خود برای هر انتخابات نامزدها را شناسایی می‌کند، افزود: اگر اصولگرایان بخواهند کار جمعی کنند ما نامزد خود را به ائتلاف اصولگرایان معرفی می‌کنیم و در غیر این صورت شورای اصولگرایان به هر کسی که برسد ما تمکین خواهیم کرد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه به‌هرحال موتلفه با دست پر به میدان ائتلاف می‌رود، یادآور شد: هر حزبی حق دارد که نامزد خود را معرفی کند، اما اگر مصلحت اصولگرایان مانند قبل این باشد که با یک نامزد به میدان بیایند و احزاب نیز قانع شوند که مصلحت اصولگرایی بر مصلحت حزبی ارجح است، در مذاکرات ائتلاف هم با دست پر به میدان می‌آییم.
گذر از نامزدهای حزبی
وی با بیان اینکه ما در انتخابات اخیر مجلس در سراسر کشور حدود ٢٠٠ نامزد داشتیم، گفت: وقتی قرار شد شورای ائتلاف با همگرایی یک لیست منتشر کند، ما تسلیم عقل جمعی شدیم و قطعا منافع اصولگرایان را بر منافع حزب ترجیح داده و می‌دهیم. حبیبی درباره حمایت از احمدی‌نژاد تصریح کرد: ما فعلا بنا نداریم درباره شخصی اظهارنظر کنیم، ‌اما درهرصورت موتلفه نامزد خواهد داشت و با توجه به اینکه کشور حزب قوی ندارد، برای پیروزی در انتخابات ناچار به ائتلاف هستیم. محمدنبی حبیبی با تاکید بر اینکه موتلفه در همان راهی که از اول اعلام کرده ثابت‌قدم باقی مانده است، اظهار کرد: علت اصلی این مساله و تجزیه و متفرق نشدن این حزب، محکم بودن پایه‌های ایدئولوژیک حزب است؛ چراکه در غیر این صورت دچار انشعابات فراوان می‌شدیم. حبیبی نقطه اشتراک نظر موافقان و مخالفان درباره حزب موتلفه را ثبات‌قدم عنوان کرد و این مساله را ناشی از ریشه‌های محکم و عمیق اسلامی حزب دانست و گفت: ما در مذاکراتی که در سوریه داشتیم به این نکته اشاره کردیم که با اعتقادات راسخ مذهبی می‌توان حزب داشت و نخستین شهدای ما نیز در کمتر از دو سال پس از تاسیس حزب به شهادت رسیدند که این نشان می‌دهد موتلفه تا پای شهادت ایستاده است. دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه بعد از انقلاب اسلامی دغدغه ما حفظ نظام اسلامی است، یادآور شد: ما حفظ نظام را اولویت درجه‌ یک خود می‌دانیم و معتقدیم اگر کسانی برای پیاده شدن احکام الهی در یک تشکیلات حزبی قدرت را به دست بگیرند، مشروع هستند و اگر قدرت برای برخورداری از رانت باشد، نامشروع خواهد بود. دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که به او گفت چرا موتلفه به دهان احمدی‌نژاد نمی‌زند، اظهار داشت: ما موافق این نوع ادبیات نیستیم و شما هم تکرار نکنید.
با پایداری همفکریم
در حالی که بسیاری از اصولگرایان معتقدند بزرگان این جریان برای سرپوش گذاشتن بر اختلافات ریشه‌ای با گروه‌هایی نظیر پایداری در حال باج‌دادن به آنها هستند و شاهد مثال نیز از نحوه بستن لیست کاندیداهای مجلس دهم در تهران می‌آورند اما موتلفه‌ای‌ها هنوز می‌خواهند نمایشی هم که شده اعلام کنند خبری از اختلاف نیست و همه با ائتلاف روی اصول مشترک کار انتخاب نامزد واحد را در پیش گرفته‌اند.
حبیبی دیروز درباره چرایی ائتلاف موتلفه با افراد پایداری توضیح داد: در رابطه ما با پایداری، ایثارگران و رهپویان کوچک‌ترین عدول هم از اصول‌مان صورت نگرفته و ما با آنها هم‌فکر هستیم، هرچند ممکن است تفاوت‌هایی نیز داشته باشیم، لذا ما معتقد به ثبات‌قدم در اصول و انعطاف در روش‌ها هستیم. در همین ائتلاف ٢٢ نفره اصولگرایان اگر هرکدام از تشکل‌ها می‌خواست یک لیست بر اساس چارچوب اصولی خود بدهد، هیچگاه به این لیست جمعی نمی‌رسیدیم و بنابراین ما هیچ‌کدام از این ٣٠ نفر را خارج از اصولگرایان نمی‌دانیم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی لازمه ائتلاف را عدول از سلایق دانست و گفت: ما اصولگرایان در اصول خود مشترک هستیم، البته پیش‌بینی ما این است که رقبای اصولگرایی نیز در انتخابات پیش‌‌رو ائتلاف خواهند کرد. اگر اصولگرایان به هر دلیلی نخواهند ائتلاف کنند، ما نامزد خود را خواهیم داشت و اگر مجموع آنها تشخیص به ائتلاف دهد ما در این صورت نیز برنامه داریم.
تخریب دولت حرام است
اصولگرایان که خود در تخریب رقبای انتخاباتی و دولت‌های غیرهمسو ید طولا و سابقه دور و دراز دارند حالا می‌گویند با تخریب دولت فعلی مخالفند. البته نبی‌حبیبی حاضر نیست مرزبندی شفافی با توهین‌کنندگان به رییس‌جمهور داشته باشد چرا که خوب می‌داند آنها که انواع توهین‌ها و تهمت‌ها را روانه اردوگاه دولت می‌کنند همان کسانی هستند که او می‌خواهد با آنها برای انتخاب نامزد نهایی انتخابات بر سر یک میز بنشیند. حبیبی با اشاره به لزوم رعایت رفتار تشکیلاتی یادآور شد: ما معتقد هستیم که هیچ‌کس حق عدول از دستورات تشکیلاتی را ندارد؛ حزب موتلفه معتقد است هرکس که با رای مردم و تنفیذ مقام معظم رهبری رییس‌جمهور شود باید از او حمایت کنیم و از این‌رو ما پشتیبان اصولی رییس‌جمهور و دولت هستیم، اما تخریب را حرام می‌دانیم، ولی به دولت نقدهای خود را وارد خواهیم کرد. وی با اشاره به اینکه در سال اول ریاست‌جمهوری حسن روحانی نامه‌ای را از طرف حزب موتلفه به وی ارسال کرده است اظهار کرد: ما نامه‌ای به آقای روحانی نوشتیم و از نقاط ضعف و قوت و نیز پیشنهادات‌مان در این نامه نسبت به دولت اظهار عقیده کردیم که البته این نامه منتشر نشد اما باید بگوییم که موضع دایمی موتلفه همواره مبنی بر پشتیبانی عمومی از دولت‌هایی است که با رای مردم انتخاب شده و از طرف رهبری تنفیذ می‌شود.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به نامه حزب موتلفه به دولت، یادآور شد: موضع دایمی ما پشتیبانی اصولی از دولت است و حق انتقاد را هم برای خود قایلیم. وی درباره انتخابات شورای شهر نیز اظهار داشت: ما در انتخابات شورای شهر قایل به ائتلاف اصولگرایان هستیم و جمع‌بندی ما این است که اصولگرایان باید با نظر جمعی بیایند.
تعداد اعضا محرمانه است
امروز دیگر نشانی از آن موتلفه قدرتمند و اثرگذار در عرصه سیاست دیده نمی‌شود اما دبیرکل این حزب به بهانه محرمانه بودن آمار تعداد اعضا درباره میزان نفوذ و پیشرفت حزب موتلفه اظهار داشت: ما معتقد نیستیم که روند نزولی طی کرده‌ایم اما با این حال آمار حزب در این باره مانند سایر احزاب محرمانه است و اگر ما عضوگیری را به عنوان یکی از ملاک‌ها در نظر بگیریم به نظر خودمان نزول نداشته‌ایم. البته شرایط فعلی را هم مطلوب تلقی نمی‌کنیم و معتقدیم باید ارتباط خود را با عامه مردم گسترش دهیم.
زحمات ما با بدعهدی امریکا از بین رفت
دبیرکل حزب موتلفه درباره برجام به سخنان روحانی مبنی بر اینکه ما سه گل زدیم و دو گل خورده‌ایم، اشاره کرد و افزود: برخی طرفداران دولت نمی‌خواهند بپذیرند که این دو گل را هم خورده‌اند اما زحمات ما با بدعهدی امریکا به هدر رفت و متاسفانه برخی‌ می‌خواهند روی کارهای امریکا ماله بکشند.
وی با بیان اینکه برخی در کشور به امریکا خوشبین هستند اما ما در موتلفه سرسوزنی هم به امریکا خوشبین نیستیم، ‌گفت: ‌ما در برابر بدعهدی امریکا ضرر کرده‌ایم.
حبیبی حزب موتلفه را تنها حزبی دانست که هر هفته مواضع خود را درباره مسائل کشور مطرح می‌کند و در پاسخ به سوالی درباره برنامه حزب موتلفه برای برخورد با مفاسد اقتصادی با توجه به فیش‌های نجومی دولتمردان اظهار داشت: نمی‌توان یک حکم کلی صادر کرد و در مواردی قانون اجازه داده که برخی سمت‌ها مبلغ ویژه‌ای را به عنوان حقوق دریافت کنند و اگر خلاف قانون نبوده باشد با اینکه این رقم‌ها بسیار عجیب و قریب است اما تخلفی اتفاق نیفتاده ولی متاسفانه در برخی مواقع قانون رعایت نشده است. از این رو قوه قضاییه و دولت راهی جز برخورد و بازگرداندن این مبالغ ندارند.
دبیرکل حزب موتلفه با اشاره به صحبت‌های نوبخت که یکی از مدیران مستعفی کشور را ذخیره نظام عنوان کرده بود، گفت: من از اظهارنظر آقای نوبخت تعجب کردم چرا که ذخیره انقلاب امثال بابارجب هستند که سال‌ها با وجود جراحات در خط انقلاب باقی‌ماندند لذا آقای نوبخت نباید چنانچه رفاقتی داشته این را دخالت می‌داد.
حضور کمرنگ موتلفه‌ای‌ها در مناصب حساس
وی در پاسخ به سوال «اعتماد» که پرسید چرا با وجود اینکه حزب موتلفه مدعی است کنش سیاسی خود را بر اساس آهنگ ولایت تنظیم می‌کند هیچ حکمی از سوی رهبری نظام برای اعضای موتلفه صادر نمی‌شود، گفت: اگر موتلفه با این نیت که از ولایت دم بزند تا حکمی برای‌ آن صادر شود دیگر موتلفه نیست اما با این وجود آقای ترقی در کمیته امداد و آقای میرسلیم در مجمع تشخیص از رهبر انقلاب حکم دارند هر چند ما توقع نداریم که رهبری حکمی برای اعضا صادر کنند ولی با این وجود حکم ایشان را متبرک و ذخیره اخروی خود می‌دانیم. اما اینکه دم از ولایت بزنیم حکم بگیریم این‌گونه نیست.
راضیان تخریب، مخالف شده‌اند
در ایام انتخابات مجلس دهم اصولگرایان بخش عمده‌ای از بار تبلیغاتی خود را بر تخریب رقیب استوار کردند. آنها با طرح موضوع موهوم لیست انگلیسی وانمود کردند که سیاست‌های انگلستان حمایت از فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان است و بر پایه همین توهم از مردم خواستند تا به اصولگرایان رای دهند. با این حال نتیجه انتخابات در تهران به گونه‌ای رقم خورد که دیگر جایی برای دفاع از آن راهبرد تخریبی باقی نگذاشت. بنابراین اصولگرایانی که در ایام انتخابات هیچ حرفی در رد بی‌اخلاقی همفکران‌شان نداشتند و گاهی با لبخندی از سر رضایت، تخریب رقیب را نظاره می‌کردند مجبور شدند ژست مخالفت با تخریب بگیرند.
حبیبی در پاسخ به سوال دیگر «اعتماد» مبنی بر بحث لیست انگلیسی بودن اصلاح‌طلبان در تهران که تعدادی از اعضای حزب موتلفه درباره آن سخن گفته بودند، اظهار داشت: ما معتقد نیستیم که آن لیست سی نفره تهران انگلیسی بوده و ما هم‌ چنین چیزی نگفته‌ایم و آن حرف را باطل می‌دانیم چرا که امکان ندارد شورای نگهبان صلاحیت کسانی را تایید کرده باشد که وابسته به انگلیس هستند؛ از این رو مواضع رسمی موتلفه هر هفته توسط دبیرکل اعلام می‌شود. هر کسی هم از موتلفه چنین اظهارنظری کرده اشتباه کرده است.
ما مصلحت انقلاب را بالاتر از جریان می‌دانیم
حبیبی در پاسخ به این سوال که چقدر مصلحت کشور را به مصلحت اصولگرایان ترجیح می‌دهید، گفت: ما مصلحت انقلاب را بالاتر از جریان اصولگرایی و مصلحت اصولگرایی را بالاتر از گروه می‌دانیم. دبیرکل حزب موتلفه افزود: در انتخابات ممکن است دو نامزد به میدان بیایند که یکی از آنان به نظر ما خوب باشد و طبیعتا باید از وی حمایت کنیم و زمانی هم که مجبور باشیم بین بد و بدتر کسی را انتخاب کنیم حتما بد را انتخاب می‌کنیم. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نفوذ موتلفه از زمان تاسیس این حزب تاکنون روند نزولی را طی کرده، گفت: معتقد نیستم حزب موتلفه روندی نزولی را طی کرده زیرا ما سقوط نکردیم و اتفاقا صعود هم داشتیم. حبیبی تصریح کرد: ما در حزب دایما در حال عضوگیری هستیم و در ضمن موتلفه عنوان یک حزب معتبر و اثرگذار و در حال رشد است ولی قبول دارم شرایط کنونی، شرایط مطلوبی نیست.