اصلاح طلبان و اجرای استراتژی «لیست قرضی»/ لاریجانی و عارف رهبران لیست ائتلاف بزرگ

اصلاح طلبان و  اجرای استراتژی «لیست قرضی»/ لاریجانی و عارف رهبران لیست ائتلاف بزرگ
اصلاح‌طلبان با تمام احترامی که برای اصول‌گرایان معتدل مانند لاریجانی و مطهری قائل است، به دنبال ارائه یک لیست تمام اصلاح‌طلب بود اما آنها حالا به فکر یک ائتلاف بزرگ افتاده‌اند.

مصطفی داننده: اصلاح طلبان فکر نمی‌کردند بعد از حماسه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و توافق نهایی ایران و ۱+۵ با این حجم رد صلاحیت‌ها روبرو شوند و امروز این جریان سیاسی با مشکل تهیه یک لیست سی نفره در تهران و همچنین ارائه نامزدهای اصلاح‌طلب در شهرهای بزرگ و کوچک روبرو هستند.

اصلاح‌طلبان خود را آماده ارائه یک لیست سی نفره برای انتخابات تهران بودند. آنها تصمیم داشتند به واسطه حضور مردم پنجه در پنجه اصول‌گرایان کنند و بعد از ۱۲ سال بر کرسی‌های سبز پارلمان تکیه بزنند. قلم قرمز بر روی نام بسیاری از چهره‌های اصلاح طلب باعث شد تا امروز آنها با مشکل تعداد نامزدها روبرو شوند. همین معنا باعث شده است تا آنها به استراتژی «لیست قرضی» فکر کنند.

قبل از انتخابات جریان اصلاحات به دنبال ائتلاف با نیروهای معتدل اصول‌گرا نبود. آنها بر این باور بودند که اصلا‌حات به تنهایی می‎‌تواند راه خود را برای رسیدن به مجلس باز کند و به احتیاجی به اصول‌گرایان معتدل ندارند. این جریان با تمام احترامی که برای اصول‌گرایان معتدل مانند لاریجانی و مطهری قائل است، به دنبال ارائه یک لیست تمام اصلاح‌طلب بود اما آنها حالا به فکر یک ائتلاف بزرگ افتاده‌اند.

آنگونه که از اردوگاه اصول‌گرایان مشخص است آنها به لیست نهایی رسیده‌اند و جایی برای بسیاری از راست گرایان نزدیک به دولت به ویژه فراکسیون رهروان ولایت نیست. بدین ترتیب می‌شود به ظهور یک جریان سیاسی در آستانه انتخابات مجلس دهم امیدوار بود.

اصلاح‌طلبان به این فکر می‌کنند که می‌شود از ظرفیت رهروان ولایت استفاده کنند و یک لیست اعتدالی را با کمک این جمعیت اصول‌گرا استفاده کنند. حالا که نمی‌شود از تمام ظرفیت اصلاح‌طلبان استفاده کنند پس بهتر است از ظرفیت اصول‌گرایان معتدل استفاده شود.

بدین تریب می‌توان گفت که برای اولین بار بعد از مجلس سوم می‌توان شاهد یک لیست مشترک از اصول گرایان و اصلاح طلبان باشیم. لیستی مشترک از معتدلین دو جریان سیاسی بزرگ کشور. لاریجانی و عارف می‌توانند رهبری این ائتلاف بزرگ را به عهده بگیرند و با یک استراتژی درست راه را برای اعضای تندرو اصول‌گرا ببندند و مجلس اعتدال را تشکیل دهند.

تشکیل این لیست مشترک می‌تواند زمینه تحقق سخنان روحانی در مورد مجلس اعتدال را هم فراهم کند. رئیس جمهور در دیدار با استاندارن گفته بود:« ما به عنوان دولت اعتدال که باید قانوناً بی‌طرف باشیم، اما دلمان می‌خواهد معتدلین به مجلس بروند و این آرزوی ما است اما قانوناً‌ و عرفاً حق مداخله نداریم و باید تلاش کنیم انتخابات سالم برگزار شود و به هر حال همه جناح‌ها باید بتوانند نمایندگان خود را به مجلس بفرستند.»