مصرف غذاهای شور شانس پُرفشار خون را افزایش می دهد

محسن اعرابی در گفتگویی با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون نفر در کشور مبتلابه پرفشارخون هستند، نمک را اصلی‌ترین افزایش فشارخون برشمرد و گفت: در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی و عروقی و فشارخون بالا باید کمتر از سه گرم نمک در روز استفاده شود.

وی اظهار داشت: همچنین مصرف زیاد نمک منجر به پوکی استخوان می‌شود و بیش از ۵۴ درصد از نمک مصرفی خانوارهای ایرانی به هنگام طبخ یا صرف غذا در منزل به آن اضافه می‌شود.

اعرابی ادامه داد: کاهش مصرف نمک در حد میزان مجاز کمتر از پنج گرم در روز ۲.۵ میلیون مرگ و میرا در سال را در دنیا کاهش می‌دهد و مصرف زیاد نمک، غذاهای پرنمک غذاهای شور مخاط معده را تخریب می‌کند و یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: در صورتیکه افراد تنها سه گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند حدود ۵۰ درصد از بیماری‌های قلبی عروقی کاهش خواهد یافت.

وی عنوان کرد: مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین نیز سبب اضافه‌وزن می‌شود و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از سال ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۱۴ میزان شیوع چاقی در جهان دو برابر شده است و در حدود دو میلیارد نفر در جهان دچار اضافه‌وزن هستند.

وی بیان داشت: همچنین شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان نیز از ۴۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ به ۷۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید.

وی تصریح کرد: اگر هرروز یک قوطی نوشابه ۳۰۰ میلی‌لیتری به مدت یک سال مصرف شود، منجر به افزایش وزن حدود هفت کیلوگرم در سال می‌شود و مصرف بیش‌ازحد قند و شکر و به‌طورکلی مواد قندی و شیرین سبب افزایش فشارخون و اضافه‌وزن می‌شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.

اعرابی یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به دیابت و مهم‌ترین عوامل ایجاد پوسیدگی دندان را مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین ذکر کرد./مهر