برجام یک سند حقوقی نیست/ شورای نگهبان مصوبه مجلس را بررسی کرد نه جزئیات برجام را

کیا پربرجام یک سند حقوقی نیست/ شورای نگهبان مصوبه مجلس را بررسی کرد نه جزئیات برجام راس :سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این شورا خود برجام را مورد بررسی قرار نداده و وارد آن نشده است گفت: مجلس و شورای نگهبان اقدامات مشروح برجام را تصویب نکرده‌اند.
نه مجلس و نه شورای نگهبان، اقدامات مشروحی که در اجرای برجام درج شده را تصویب نکرده‌اند.
نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود گفت: نه مجلس و نه در شورای نگهبان، اقدامات مشروحی که در اجرای برجام درج شده را تصویب نکرده‌اند، افزود: این به معنی موافقت یا مخالفت با برجام نیست چون آن اقدامات به یک سند حقوقی تبدیل نشده و یک سند سیاسی بوده است و قراری برای یک‌سری اقدامات بین دو طرف بوده است و البته تاکید شده که داوطلبانه است و در متن مصوبه با دو واژه بر روی داوطلبانه تاکید شده است.

ابراهیمیان ادامه داد: مباحث حقوقی مفصلی که در جامعه، رسانه‌ها و کمیسیون‌های مجلس در جریان بوده است درباره این مصوبه به یک پاسخ واحد رسیده‌اند یعنی آن را یک موافقتنامه تلقی می‌کردند و فکر می‌کردند که طبق قانون باید به مجلس برسد، اما با بررسی ماده واحده طرح به این نتیجه نمی‌رسیم که موافقتنامه باشد بلکه یک قول و قرار است.

وی در واکنش به اظهارات برخی از مقامات آمریکا و غربی که گفته بودند تحریم‌های ایران می‌تواند در شرایطی برگردد گفت: مسئولان ما هم می‌توانند اقداماتشان را برگردانند لذا برجام یک سند حقوقی نیست و مجلس هم با این تلقی وارد بررسی جزئیات برنیامد، شورا هم مصوبه مجلس را مورد بررسی قرار داده است، نه جزئیات قول و قرارهای اجرایی و دو طرف مذاکره را.

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه شورای نگهبان وارد تصویب خود برجام نشده است، اظهار داشت: چون مجلس هم ضرورتی در این زمینه ندیده است، به علاوه درباره اقدامات اجرایی و توافق سیاسی موانعی برای اجرا وجود داشت چون مجلس قبلا اجرای پروتکل را محدود کرده بود و نیز محدودیت‌های دیگری را که در تبصره ۲ ماده واحده است نیز وجود داشت.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد که دولت اقدامات خود را طبق قانون آغاز کند، باید موانع محدودیت‌ساز برداشته می‌شد و مجلس آن موانع را برداشت که همین موضوع بررسی شورا بود و در چند ساعت بحث مفصل سوالات حقوقی مهمی مطرح شد.