فرماندار کلاردشت: وجود زباله‌‌ها سبب طغیان رودخانه «سردآبرود» کلاردشت می‌شود

فیروز صادق عصر امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران کلاردشت با اشاره به اینکه اعتبارات حوادثی مهم‌ترین بخش در حوزه مدیریت بحران است، اظهار کرد: با توجه به ضرورت، اعتباراتی که به برخی از ادارات تعلق گرفته‌ مسئولان آن باید مشخص کنند اعتبارات را در کدام بخش هزینه کردند.

فرماندار کلاردشت افزود: رودخانه سردآبرود یک رودخانه حفاظت‌شده و ملی است ولی به خاطر وجود انواع زباله‌های بزرگ و کوچک و دیگر اشیاء خارجی در رودخانه، سبب طغیان آن می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا بحران را قبل از وقوع آن پیشگیری کنیم، تصریح کرد: پیشگیری‌ها می‌تواند از بروز حوادث ناگوار و ایجاد هزینه‌های بعدی جلوگیری کنند.

*وقوع دو سیل در یک‌سال در کلاردشت

بخشدار مرکزی کلاردشت نیز گفت: رودخانه سردآبرود و آتش‌سوزی جنگل‌ها از مهم‌ترین تهدیدات طبیعی در بحث حوادث و بلایای طبیعی در منطقه است.

علیرضا ذکاییان تصریح کرد: امسال در کلاردشت دو بار سیل از منطقه بالادست رودخانه سردآبرود به وقوع پیوست و خسارت شدیدی به منطقه وارد کرد.

وی با بیان اینکه روستاهای «اویجدان» و «لَش‌سر» از جمله روستاهایی هستند که درختان بستر رودخانه آن، مانعی برای جریان طبیعی آب می‌شود، گفت: عامل سیل «مکارود» وجود درختان و شاخ و برگ‌ها در بستر رودخانه‌ها و نهرها‌ست و این یک معضل اصلی در وقوع سیل است.

بخشدار کلاردشت درباره آمادگی در برابر سیل اظهار کرد: با توجه در پیش بودن فصول برف و باران، باید از هم‌اکنون ماشین‌آلات مورد نیاز از نظر فنی تعمیر شوند و در برابر بحران‌ها آمادگی کامل داشته باشند.

*ایجاد سامانه هشدار سیل عاملی برای کاهش خسارات

مدیر امور منابع آب نوشهر، چالوس و کلاردشت نیز با اشاره به طول ۱۸ کیلومتری رودخانه سردآبرود، اظهار کرد: برای خسارت هر کیلومتر از این رودخانه ۴ هزار تومان در نظر گرفته شد.

حامد عبدالهی با بیان اینکه ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای دیوارکشی اطراف رودخانه هزینه شده است، ادامه داد: بهترین راه برای کمتر شدن خسارت، ایجاد سامانه هشدار سیل است که به خاطر کمبود بودجه اجرایی نشد.

*سرقت سیم‌های نخستین بحران برقی در منطقه

رئیس اداره برق کلاردشت نیز نخستین بحران در منطقه را سرقت سیم‌های برق عنوان کرد و افزود: این مشکل به علت خلوت شدن شهرها و روستاها به وجود می‌آید و با توجه به وجود این مشکل، تقاضای همکاری بیشتر از نیروی انتظامی داریم.

مهدی برزگر اصلی‌ترین مشکل و معضل را وجود تیرهای برق در بستر رودخانه‌ها دانست و گفت: برای جابه‌جای این تیرهای برق حدود ۱۶۰ میلیون تومان اعتبار لازم است تا تعدادی از تیرها جابه‌جا شوند ولی بخش دیگری از تیرهای برق که در بستر رودخانه‌ها قرار دارند با کوچک‌ترین سیلاب، احتمال سقوط آنها وجود دارد.

فارس