کمبود نقدینگی مشکل اصلی شرکت توزیع برق مازندران

بهخبرگزاری فارس: قطع روزانه برق مازندران از ساعت 11 تا 18 گزارش پایگاه خبری کیا پرس :مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با اعلام اینکه کمبود نقدینگی مشکل اصلی شرکت توزیع برق مازندران است، گفت: به ناچار روزانه از ساعت ۱۱ تا ۱۸ بعد از ظهر خاموشی در مناطق مختلف داریم تا شبکه پایدار بماند.

وی  درباره افزایش خاموشی برق در برخی از ساعات شبانه‌روز اظهار کرد: گرمای زیاد و مداوم فصل تابستان در مازندران مصرف برق در استان به اوج رسید که نسبت به سال گذشته با ۱۲۰ مگاوات افزایش مصرف روبه‌رو هستیم.

وی با اشاره به اینکه در تولید، انتقال و پست‌های فوق توزیع به‌صورت پراکنده در حوزه توزیع برق دچار مشکلات هستیم، افزود: با توجه به محدودیت، توان تولید برق ممکن نیست به ناچار روزانه از ساعت ۱۱ تا ۱۸ بعد از ظهر خاموشی در مناطق مختلف داریم تا شبکه پایدار بماند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران اضافه کرد: با توجه به محدودیت در تولید برق حدود ۵۰ تا ۲۵۰ مگاوات خاموشی می‌دهیم تا پایداری و تجهیزات توزیع با آسیب مواجه نشود.

این مسئول مشکل اصلی در شرکت توزیع برق مازندران را کمبود نقدینگی و بدهی سنگین به پیمانکاران و فروشندگان دانست و گفت: شرکت توزیع برق مازندران با توجه به بدهی ۴۰ میلیارد تومانی به پیمانکاران ۵۰ میلیارد تومان از مشترکان برق طلب‌کار است.

شهابی با بیان اینکه حدود ۱۷ میلیارد تومان طلب شرکت توزیع برق مازندران از ادارات و شرکت‌های دولتی و غیردولتی است، ادامه داد: کل مطالباتی که از مشتریان دریافت می‌شود به حساب دولت واریز شده و فقط حدود ۲۰ درصد به حساب شرکت توزیع برق مازندران واریز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در شرکت توزیع برق بین درآمد و هزینه فاصله زیاد است، تصریح کرد: مشترکان از کل بهای برق مصرفی که پرداخت می‌کنند، فقط یک سوم برق تمام شده معادل ۳۰ تا ۳۵ درصد به شرکت توزیع برق برگشت داده می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با بیان اینکه عمده مشکلات شرکت توزیع برق در بحث اعتباری بعد از هدفمندی یارانه‌های ایجاد شد، افزود: بازسازی و بهسازی شبکه‌های فرسوده مازندران نیازمند اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی بوده که سالانه حدود ۱۲ میلیارد تومان به استان اختصاص می‌یابد که با این میزان اعتبار ترمیم شبکه‌ها زمان‌بر است.

شهابی با اعلام اینکه مازندران یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک برق دارد، گفت: ۲۲ درصد مصرف برق از سوی مشترکان صنعتی، ۱۳ درصد کشاورزی، ۴۵ درصد خانگی، هشت درصد تجاری و ۱۲ درصد دولتی را شامل می‌شوند./فارس