استاندار مازندران: برای ارتقاء امنیت غذایی جامعه همه مسئولند

 

 برای ارتقاء امنیت غذایی جامعه همه مسئولند
استاندار مازندران در گردهمایی تبیین شعار روز جهانی بهداشت  با عنوان ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره که در دانشگاه علوم پزشکی و در جمع تولیدکنندگان و عرضه کنندگان موادغذایی استان برگزار شد، گفت: برای ارتقاء امنیت غذایی جامعه همه مسئولند
 ربیع فلاح‌ جلودار اظهار کرد: تلاش‌هایی که در سطح کشور از سوی دولت تدبیر و امید برای افزایش سطح رفاه زندگی مردم صورت می‌گیرد، بر کسی پوشیده نیست.

استاندار مازندران با بیان اینکه پرداختن به بحث امنیت مواد غذایی از مزرعه تا سفره یک مسئولیت فرابخشی را طلب می‌کند، افزود: تولید‌کنندگان، توزیع‌کنندگان و حتی مصرف‌‎کنندگان باید به این امر مهم توجه داشته باشند.

فلاح با اشاره به ضرورت ارتقاء سلامت و امنیت غذایی گفت : امروزه براساس نیاز مردم تولیدات مواد غذایی تغییر کرده و تامین مواد غذایی سالم و بهداشتی برای مردم به عنوان یک امر مهم و حیاتی مورد توجه است
مقام عالی دولت در استان از مصرف قریب یک‌سوم سموم مصرفی کشور در مازندران خبر داد و گفت: مصرف این مقدار سموم در مازندران بسیار بالاست و می‌تواند تهدید جدی برای سلامت و  امنیت غذایی باشد.

استاندار مازندران با بیان اینکه روش‌های عملی زیادی برای جلوگیری از مصرف زیاد سموم وجود دارد، افزود: میزان مصرفی سموم در کشورهای در حال توسعه از کشورهای پیشرفته بالاتر است و باید در استان مازندران مصرف سموم را کاهش دهیم.

فلاح موضوع سلامت پایدار را یکی از مباحث اصلی و دارای اولویت برنامه‌ریزی کشور دانست و بیان داشت: طرح تحول سلامت یکی از مباحث سلامت پایدار و ویژه در کشور است.

وی با بیان اینکه برای ایجاد امنیت غذایی در کشور نیازمند همکاری و تعامل بین دولت و ملت هستیم، اظهار داشت: کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان سال گذشته تشکیل و تصمیمات مهمی در این زمینه گرفته شد و برای اجرایی شدن آن تمام دستگاه‌ها ملزم به رعایت آن هستند.

این مسئول نانوایی‌ها را یکی از مراکز حساس و مهم در جهت حفظ سلامت مردم دانست و ادامه داد: برخی نانوایی‌های استان غیربهداشتی هستند که باید به این مسئله توجه جدی شود.

فلاح بر نظارت دقیق‌تر بر فعالیت نانوایی‌های استان تاکید کرد و گفت: در زمینه بهداشت و امنیت غذایی آگاهی مردم باید افزایش یابد.

وی تصریح نمود : برای ارتقاء امنیت غذایی جامعه همه مسئولند و انتخاب شعار سازمان بهداشت جهانی در حقیقت بیانگر ضرورت مشارکت همه دستگاهها در ارتقاء امنیت غذایی و بهبود زندگی است .

وی آموزش و ترویج تولیدات بیولوژیک و ارگانیک را مورد تاکید قرار داد و گفت : افزایش آگاهی ، فرهنگ سازی و مشارکت سازمانهای مردم نهاد می تواند در این زمینه بسیار اثربخش باشد.

استاندار مازندران در پایان گفت : مازندران سهم مهمی در تامین غذای کشور دارد و انتظار داریم تا با همدلی و همزبانی بتوانیم زمینه تولید مواد غذایی سالم و ارگانیک را فراهم کنیم