پزشک خانواده و نظام ارجاع می‌تواند در آینده برای استان‌ها اثرات مطلوب و موثری داشته باشد

قاسم جان‌بابایی شب گذشته در ویژه برنامه طرح تحول نظام سلامت در مازندران اظهار کرد: مهم‌ترین اصل در زمینه سلامت بحث سیستم ارجاع است که به لحاظ دسترسی مردم به پزشکان معالج و مراکز درمانی محسوب می‌شود.جان بابایی

وی افزود: دولت مکلف است که از فروش نفت برای درمان مردم هزینه‌هایی را انجام دهد که با ایجاد نظام ارجاع می‌توان از هزینه‌های هنگفت صرفه‌جویی کرده و هزینه‌ها را کاهش داد.

جان‌بابایی با اشاره به اینکه پزشک خانواده و نظام ارجاع می‌تواند در آینده برای استان‌ها اثرات مطلوب و موثری داشته باشد، گفت: در حوزه سلامت کشورمان گذار از طب سنتی به طب نوین را شاهد بودیم که اتفاقات بسیار زیادی در این بین رخ داد همچنین سعی داریم با نظام سلامت جدید بتوانیم در زمینه درمان و سلامت جامعه گام‌های اساسی و بزرگی برداریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه با ایجاد نظام بهداشتی روستایی و ایجاد بهورز در آن به عنوان شاخص و برند ایران اسلامی در دنیا مطرح شد، بیان کرد: هم‌اکنون در سطح دنیا در بخش سلامت بهورز را با نام ایران اسلامی می‌شناسند.

جان‌بابایی با اعلام اینکه با ایجاد پزشک خانواده حرکت بزرگی در بین مردم شکل گرفت، ادامه داد: خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی توانستند با در اختیار گرفتن پزشکان عمومی، ماما و دیگر پزشکان بر بهداشت خانواده تاثیر زیادی داشته باشند و با توجه به منابعی که در اختیارشان قرار گرفت موفق بودند که می‌توان آن را از توفیقات بزرگ بعد از انقلاب اسلامی نام برد.

این مسئول با اشاره به توجه بیشتر مسئولان و دولت به خانه‌های بهداشت، بهورزان و مراکز بهداشتی روستایی در گذشته یادآور شد: در سال‌های گذشته کم‌توجهی زیادی به این مراکز و خانه‌های بهداشت شده است به گونه‌ای که بودجه و اعتبار اختصاص یافته طی چندین سال قبل به خانه‌های بهداشت مازندران تنها ۲۰ میلیارد ریال بوده است.

جان‌بابایی وجود خانه‌های بهداشت را از نقاط قوت بهداشت و درمان کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: هم‌اکنون خانه‌های بهداشت به مخروبه‌ای تبدیل شده و از نقاط منفی تلقی می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه اگر نظام بهداشتی موفق در روستاها برای شهرها نیز به اجرا درمی‌آمد می‌توانستیم شاهد دستاوردهای زیادی باشیم، عنوان کرد: با عدم این حرکت مردم شهرها و حاشیه‌های آن از در اختیار داشتن نظام سلامت محروم شدند.

وی در پایان با اشاره به اینکه نظام ارجاع در بهترین شکل خود با اعزام بهورزان به روستاها اجرایی شد تا بهورزان با مراجعه به منازل روستایی افراد بیمار را به پزشک معالج ارجاع دهند، گفت: باید این حرکت با ایجاد زیرساخت‌ها در شهرها نیز پیاده شود.

– See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931201000949#sthash.zQV6Rde1.dpuf