رونمایی از کاربرد کارت هوشمند ملی در سامانه ثبت احوال

در همایش روز ملی ثبت احوال که با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن ابوترابی‌فرد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و جمعی از مسئولین کشوری و لشکری،مدیران و کارکنان سازمان ثبت‌احوال در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، از کاربرد کارت هوشمند ملی در سامانه ثبت احوال رونمایی شد.

معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در این همایش گفت: کارت هوشمند ملی ابزاری برای شناخت هویت فرد در فضای مجازی است و دارای امضای الکترونیکی نیز می باشد.
حمید پارسایی افزود: در حال حاضر یک میلیون کارت هوشمند ملی تحویل مردم شده که پنج هزار از این کارت ها وارد شبکه ثبت احوال کشور شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر استفاده از تلفن همراه برای کارهای بانکی متداول شده است. می‌توان کارت هوشمند ملی را روی تلفن همراه قرار داد و به کمک نرم افزار NFC کارهای بانکی را انجام داد. هویت فرد از طریق تراشه موجود در کارت هوشمند ملی احراز می‌شود.

پارسایی با بیان اینکه کارت هوشمند ملی به تصدیق هویت در فضای مجازی کمک می‌کند، گفت: مخاطبان شبکه‌های اطلاعاتی دستگاه‌ها توسط این کارت شناسایی می‌شوند و سپس به فرد خدمات ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به تفاوت‌های کارت شناسایی ملی و کارت هوشمند ملی اظهارکرد: کارت شناسایی ملی موجب احراز هویت در فضای واقعی می‌شد، اما کارت ملی هوشمند این کار را در فضای مجازی نیز انجام می‌دهد و ویژگی خاص این کارت در تراشه روی آن است که هویت فرد را در فضای مجازی تصدیق می‌کند. کارت ملی هوشمند اولین وسیله‌ای است که در کشور این کار را انجام می‌دهد و حاوی امضای الکترونیک فرد نیز است.
معاون فناوری و اطلاعات سازمان ثبت احوال در ادامه گفت: کاربر تعریف شده می‌تواند از طریق کارت هوشمند ملی به پایگاه ثبت احوال و پایگاه‌های دیگری مانند سلامت و ناجا در طول شبانه روز متصل شود. تا کنون نام کاربری و رمز عبور قابل انتقال به فرد دیگر بود ولی با استفاده از کارت هوشمند ملی تنها فرد دارنده کارت می‌تواند از نام کاربری و رمز عبور استفاده کند.