پیگیری تعطیلی پنج‌شنبه‌های زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی

فهیمه فرهمندپور پیش از ظهر امروز در نشست صمیمی کارشناسان و مشاوران امور بانوان فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان و بانوان فعال عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و ورزشی که در استانداری مازندران تشکیل شد، از تهیه بسته حمایتی برای بانوان جامعه خبر داد.

وی با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات بانوان جامعه نباید جزئی نگریسته شود، اظهار داشت: با تهیه بسته حمایتی از زنان جامعه افزایش فرصت‌های شغلی برای این قشر دیده می‌شود.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه در باورهای دینی، مبانی حقوقی و شرعی آمده است که زن مکلف به تامین معاش خانواده نیست، افزود: از سهم زن در سرمایه اندوخته و سفره اقتصادی نباید غافل شد.

وی ادامه داد: تعریف، تبیین و تقویت جایگاه زنان و خانواده باید جدی گرفته شود تا بر اساس حکم شرع دغدغه اقتصادی نداشته باشند.

فرهمندپور با بیان اینکه توجه به اشتغال زنان سبب شد تا درآمد مردان در تامین معاش خانواده کاسته شود، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم زنان بار اضافی را بر دوش بکشند.

وی حفظ حقوق زنان را بعد از ازدواج مورد تاکید قرار داد و گفت: با اشتغال و تحصیل زنان مخالف نیستم اما در حمایت از حقوق زن شکل‌دهی مناسبات خانوادگی و اجتماعی باید الگوی درستی را دنبال کند.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه اگر افزایش فرصت شغلی به منظور اشتغال زنان در جامعه شود، راه را به بیراهه رفته‌ایم، افزود: هدف اصلی تثبیت جایگاه زن در خانواده است.

وی با اشاره به اینکه تحکیم نظام خانواده، تسهیل در ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و کاهش طلاق عاطفی باید مورد توجه برنامه‌ریزان این حوزه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: در بسته حمایتی تحکیم بنیان خانواده، تقویت زن در جایگاه خانواده، حمایت از گروه‌هایی که امکان اشتغال ندارند جاماندگان از ازدواج و تحصیل مورد توجه قرار گرفت.

فرهمندپور ایجاد فرصت شغلی برای زنان توانمند را از مهم‌ترین موارد در بسته حمایتی دانست و ادامه داد: دولت باید زمینه بهره‌وری از توانمندی‌های بانوان را فراهم کند.

وی به ایجاد توازن در برنامه‌ریزی ویژه خانواده و بانوان تاکید کرد و گفت: در برنامه‌ریزی ویژه خانواده نباید محصولی کاریکاتوری ارائه شود.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با اشاره به در اختیار داشتن 60 درصد کرسی‌های دانشگاه توسط دختران یادآور شد: این مسئله باید با نگاه مثبت ارزیابی شود و به جای اینکه بگوییم چرا دختران بیشتر دانشگاه می‌روند باید عوامل دانشگاه نرفتن پسران بررسی شود.

فرهمندپور با طرح سئوالی مبنی بر اینکه اگر دختران دانشگاه نروند باید چه کاری را دنبال کنند، اضافه کرد: با توجه به افزایش سن ازدواج دختران در این سن باید به چه کاری بپردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه الگوی فرار مغزها در سال‌های اخیر زنانه شد، گفت: دختران جامعه ما حق دارند از میان گزینه‌های پیش‌رو با توجه به توانمندی‌ها و هدف‌گذاری‌ آینده به صورت آگاهانه و آزادانه انتخاب کنند، این اتفاقی است که در حال حاضر وجود ندارد.

وی اظهار داشت: احساس انتخاب آزادانه در میان فرصت‌های موجود، روی آوردن به ورزش در سطح بالا، توجه به مسائل هنری و ارائه قابلیت‌ و توانمندی‌ها، فعالیت در حوزه‌های اجتماعی و مدنی از فرصت‌هایی است که در اختیار زنان قرار می‌دهد.

فرهمندپور حضور زنان پژوهشگر در جامعه را افتخار کشور دانست و اظهار داشت: امکانی فراهم نشد تا دختران طرح‌های پژوهشی را به جامعه معرفی کنند.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با تاکید بر اینکه نگاه به زنان جامعه باید متوازن باشد، تصریح کرد: در برنامه‌ریزی‌ها همان‌گونه که زن دانشگاهی و خانواده شهید دیده می‌شوند زنان زندانی در بند نسوان، روستایی و عشایری هم باید دیده شوند.

فرهمندپور کمبود اعتبار را از دغدغه جدی کشور دانست و افزود: در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه قرار داریم در این برنامه‌ریزی نگاه آمایشی و برنامه محوری مورد توجه است.

وی با تاکید بر اینکه در جمع‌بندی بودجه 94 مشاوران امور بانوان باید در متقاعدسازی سازمانی تلاش کنند، ابراز داشت: فعالیت امور بانوان در دستگاه‌های اجرایی باید جدی گرفته شود.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده به هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی برای پیشبرد اهداف دولت تاکید کرد و گفت: پایین بودن سرانه ورزشی به ویژه برای بانوان از مشکلات است که این کمبود می‌تواند با هماهنگی اداره ورزش و جوانان و آموزش و پرورش حل شود.

وی ادامه داد: اولیا دانش آموزان می‌توانند در ساعات تعطیل از فضای مدرسه فرزندانشان برای امر ورزش استفاده کنند.

فرهمندپور با اعلام اینکه وزارت کشور طرح ساماندهی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را در یکی از شهرهای استان تهران به عنوان پایلوت اجرا کرده است، افزود: فعالیت در حوزه زنان گسترده است و همه ابعاد آن باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی چابک‌سازی دولت را از اقدامات مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: این اقدام به لحاظ عملکرد مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های اجرایی منجر به حذف این جایگاه شد.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده افزود: اگر دفاتر مشاور امور بانوان در فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی کارآمدی خود را نشان دهند با آسیب‌شناسی که معاون رئیس جمهور در امور بانوان در حال بررسی دارد می‌تواند از این جایگاه دفاع کند.

وی دورکاری بانوان را در دولت یازدهم قابل اجرا دانست و ادامه داد: تعطیلی پنج‌شنبه‌های زنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی، بحث ساعات شیردهی مادران به نوزادان و مرخصی زایمان زنان کارمند در حال پیگیری است که این روند با تغییر نگرش مدیران مرد میسر می‌شود.

فرهمندپور در پایان بحث مدیریتی زنان را به عنوان یک اصل قابل قبول دانست و یادآور شد: استفاده از توانمندی‌های زنان در جامعه باید جدی گرفته شود.