مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری : عملیاتی شدن سند توسعه نانو، منتج به نتایج خوبی برای مازندران شده است

عملیاتی شدن سند توسعه نانو، منتج به نتایج خوبی برای مازندران شده است

 

 

مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری در مراسم اختتامیه جشنواره دانشجویی ترویجی فناوری نانو که به میزبانی دانشگاه پیام نور مازندران در مجتمع پردیس ناجا برگزار شد، اظهار داشت:در سال 1386 برای اولین بار در استان مازندران، سند راهبردی توسعه نانو تدوین شد.متعاقب آن ستاد توسعه نانو در استان شکل گرفت که عملیاتی شدن این سند را پیگیری کرد.

آجدانی در ادامه تولید 57 نمونه آزمایش های محصولات اولیه نانو، تجاری سازی 3 محصول نانو،تاسیس اولین پژوهشکده نانو در شمال کشور و برگزاری 194 کارگاه آموزشی در سطوح مختلف و 36 جلسه تخصصی را از جمله دستاوردهای جانبی سند توسعه نانو در مازندران بیان کرد.

مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری در ادامه به مهمترین دستاوردهای عملیاتی سند توسعه نانو در استان اشاره کرد و افزود:طراحی و ساخت سامانه تصفیه شیرابه زباله و پسماندهای ویژه با استفاده از فناوری نانو که در این راستا جمعی از دانشمندان نخبه حوزه نانو در مازندران در این پروژه همکاری داشتند و قراردادی با شهرداری ساری در این زمینه منغقد شد و اکنون چهار ماه است که اجرایی شده است و اکنون این فناوری توانسته شیرابه زباله را به آب زراعی تبدیل کند.

وی ادامه داد:همچنین اقداماتی در زمینه خط تولید غشاهای نانوفیلتراسیون در حال شکل گیری است

آجدانی افزود:استفاده از فناوری نانو در بخش مرکبات نتایج خوبی داشته است و در قالب اجرای یک طرح نیمه صنعتی با کارفرمایی اداره کل پژوهش و آموزش استانداری توانستیم کاربرد این فناوری را عملیاتی کنیم.

وی در این زمینه افزود:استفاده از فناوری نانو موجب شد که عمر مرکبات سه تا چهار ماه افزایش یابد و میزان ضایعات و پوسیدگی مرکبات تا 25 درصد کاهش یابد و پیش بینی می شود با اجرایی شدن و صنعتی شدن این طرح حداقل دو هزار میلیارد تومان صرفه جویی اقتصادی یا ارزش افزوده حاصل شود.

آجدانی در ادامه اظهار داشت: امروز وظیفه علم، تولید نظریه و نظریه پردازی نیست و همچنین وظیفه دانشگاه محدود به تولید علم نیست.امروز دنیا به سمت کاربردی شدن علوم به پیش می رود و بین کاربردی شدن علوم و توسعه ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.