آمار آسیب پذیری کودکان در سوانح طبیعی افزایش یافت

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران با اشاره به اینکه برنامهریزی فرهنگی در خانوادهها برای دستیابی به اهداف تربیتی کودکان ضرورت دارد، گفت: آمار آسیب پذیری کودکان در موقع سوانح طبیعی افزایش یافته است.
مهدی ولیپور افزود: در رابطه با ادای حق کودکان در جامعه ماشینی که در آن زندگی می کنیم باید گفت که به درستی حق مطلب را ادا نکرده و باید همه دستگاههای آموزشی و فرهنگی در جامعه برای تعالی و تربیت کودکان با اتحاد و همدلی بیشتر فعالیت های خود را همسو کنند.
وی با اشاره به کاهش حضور والدین در خانه و رشد کودکان در بیرون از خانوادهها، افزود: یکی از آسیبهای بزرگی که خانواده امروزی را مورد تهدید قرار میدهد، این است که حقوق اولیه کودک که بالندگی در کنار پدر و مادر بوده، توسط بزرگترها رعایت نمیشود و این مسئله امروز سبب تفاوت معنیدار در بین والدین و کودکان شده است.
ولی پور تصریح کرد: پدر و مادر به دلیل وجود مسائل اقتصادی و معیشتی برای رفاه بیشتر مجبور شده که از ساعات ماندن در کنار فرزندان در خانواده بکاهند و این کمرنگ شدن حضور در خانواده سبب شد تا نظارت والدین به رفتارهای کودکان و نوجوانان در زمینه فعالیت های زیستی و اجتماعی کم شود.
وی با اشاره به آسیب پذیری کودکان در سوانح و حوادث پیشی بینی شده و پیش بینی نشده گفت: بر اساس مطالعات موجود در ایران و دنیا بیشترین آسیب ها در سوانح متوجه کودکان، زنان و کهنسالان بوده و توجه به وضع قوانین در درست و عملیاتی در عبور و مرور را جدی گرفته اند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران با اشاره به تجربه مثبت در فرهنگ سازی راهنمایی و رانندگی و اجرای طرح همیار پلیس در همه مدارس کشور، خاطر نشان کرد: این تجربه مثبت می تواند در زمینه فرهنگ سازی برای آموزش فرهنگ مناسب رفتاری به کودکان مورد توجه همه مسئولان اجرایی و حمایتی در حوزه کودک قرار گیرد. وی در زمینه لزوم وضع قوانین در رابطه با احقاق حقوق کودک ،تصریح کرد: این بحث تنها به وضع قوانین و نحوه برخورد دستگاه ها برنمی گردد و باید همیاری فرهنگی در جامعه گسترش یابد.
ولیپور تاکید کرد:گسترش همیاری در جامعه و در خانواده ها می تواند منجر به اجرای توصیه ها و برنامه های فرهنگی در حوزه کودک شود. وی نقش رسانه های جمعی و اصحاب رسانه را در پر رنگ کردن نقش ها و کارکردهای رعایت حقوق کودک در همه زمینه هارا مهم برشمرد و افزود: مدارس، آموزش و پرورش، بهزیستی،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش اساسی در حمایت از کودکان دارند.
مدیرعامل هلال احمر مازندران تاکید کرد: اجرای هر نوع فرهنگی در بین کودکان به همدلی صاحبان امر فرهنگی در بخش اجرایی بستگی دارد و زمانی که فرهنگ در خانواده نهادینه شد، قوانین وضعی قابلیت اجرایی می یابد که می تواند به روز شود و اثرات و کارکردهای موثر خود را برجا بگذارد.
وی در زمینه تعامل موجود در بین دستگاه های اجرایی مازندران در حوزه توجه به کودکان مازندرانی گفت: باید تعامل با جلسات بیشتر و رایزنی های متعدد افزایش یابد.
ولیپور از همه رسانه های گروهی، جراید دستگاه های دولتی، سازمان های مردم نهاد خواست در حوزه کودک برای نقش آفرینی موثر همتی مضاعف در احقاق حقوق کودکان داشته باشند