لزوم رعایت نکات و توصیه های بهداشتی درهنگام خرید و یا ذبح قربانی

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اطلاعیه ای از هموطنان خواست هنگام خرید وذبح قربانی نکات بهداشتی را رعایت کنند تا دچار بیماریهای مشترک بین انسان ودام نشوند.
به گزارش روابط دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این اطلاعیه از مردم خواسته شد:
– از خرید دامهای بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری نمائید.
– دام هایی که دارای مخاطات زرد رنگ می باشند (لثه، سفیدی چشم و … زرد باشد) می تواند از نشانه های ابتلا به بیماری بابیلیوز یا لپتوسپیروز باشد.
– دامهایی که تاول در روی پوست، دنبه و سایر اندام خارجی باشند مشکوک به بیماری های آبله بوده و گوشت آنها غیر قابل مصرف می باشد.
– از خرید دامهایی که دارای پشم های بلند، ژولیده و لنگش هستند خودداری نمائید.
– از خرید دامهایی که دارای نفخ و بیماری های گوارشی مانند اسهال هستند خودداری نمائید.
– دامی که به تازگی به آن دارو تزریق گردیده نباید کشتار گردد.
– از خرید دام هایی که دارای آثار کچلی روی پوست (ریختگی پشم) می باشند خودداری نمائید.
– دام را از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه و حتی المقدور در افراد با سابقه قصابی اقدام به ذبح دام نمائید.
– از ذبح دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه جداً خودداری نمائید.
– برای قطعه کردن گوشت و یا شستشوی آن از دستکش، روپوش، پیش بند و ماسک و عینک استفاده نمائید.
– توصیه می شود گوشت قربانی ابتدا بمدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کرد.
– جهت جلوگیری از آلودگی لاشه ها از برش دادن کیست ها و آبسه های موجود بر روی لاشه جداً خودداری گردد.
– تاکید می گردد اندامها و ضایعات غیرقابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد و در محلی امن نگهداری تا در اسرع وقت در اختیار ماموران حمل زباله قرار گیرد و یا پس از کشتار دام اجزای حرام و ضایعات و خون را در یک گوشه ای از باغچه دفن کرده و محل ذبح را بخوبی شستشو و ضد عفونی نمائیم.
همچنین در ادامه این اطلاعیه تاکید شده در صورت مشاهده موارد ذیل لاشه و یا بخشی از آن نباید مورد مصرف قرار گیرد :
– آثار ضربدیدگی و کوفتگی و خون مردگی و زردی بر روی لاشه و عضلات
– هر گونه غدد لنفاوی بر روی لاشه باید حذف گردد.
– وجود دانه های سفید رنگ به اندازه برنج در روی عضلات (بیماری سارکوسیست(
– بیش از حد قرمز بودن و پرخونی عضلات و آبدار بودن لاشه (بیماری تب دار)
– چرکی و گوشتی شدن بافت ریه (بیماری عفونی و آنتروتوکسمی(
– کبد یا جگر که همراه با کیسه های آبکی ، گچی و آهکی باشد(بیماری های انگلی نظیر کیست هیداتیک(
– وجود کرم های برگی شکل ریز و درشت در مجاری صفراوی کبد (انگل فاسیولا)
– وجود چرک در جگر و بزرگ بودن کیسه صفرا و زردی جگر
– تغییر شکل و نرم و لجنی شدن بافت کلیه یا قلوه (بیماری آنتروتوکسمی)
– لاشه دامی که در آن آثار تزریق دار دیده می شود.
در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک در خصوص نحوه قضاوت لاشه دام قربانی شده با ادارات دامپزشکی شهرستان ها تماس حاصل فرمائید.