دهياران توانمندي هاي بانوان روستايي را شناسايي و انعكاس دهند

 

دهياران توانمندي هاي بانوان روستايي را شناسايي و انعكاس دهند

 

مديركل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران در نشست هم انديشي بانوان دهيار و مشاوران امور بانوان فرمانداري هاي استان، خواستار شناسایی و انعکاس توانمندیهای بانوان روستایی توسط دهیاران شد.

مريم جمشيدي گفت: رشد و توسعه پايدار در ايران به صورت متمركز در شهرها رواج يافت كه اين امر باعث ناديده گرفته شدن روستا و به تبع آن افزايش مهاجرت از روستاها شد.
وی  بيان داشت: متاسفانه اين امر تا جايي پيش رفت كه خطر نابودي روستا احساس مي شد.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران افزود: به تدريج دولت ها متوجه نقش روستاها و اهميت آن ها درتوسعه كشور شدند و هريك اقداماتي را در راستاي همين اهميت به انجام رساندند.
جمشيدي تصريح كرد: با همه اين فعاليتهاي صورت گرفته، اما همچنان وضعيت روستاها از شرايط مطلوبي برخوردار نيست، اگرچه اكنون روستاها داراي شوراي اسلامي و دهياري هستند، اما همچنان مشكلات زيادي وجود دارد.
مديركل بانوان و خانواده استانداري مازندران يكي از موانع توسعه روستا را عدم توجه به زيرساختهاي فرهنگي دانست و اظهار داشت: به اين معني كه دولتها به صرف وظيفه قانوني خود چارت هاي سازماني را درست كرده اند، اما مخاطب خود را ( كه مردم روستا هستند) به اين چارت ها و وظايف آگاه نكرده اند.
وي ادامه داد: متاسفانه مردم روستا خيلي كم با وظايف دهياري و شورا آشنا هستند و اين عدم آگاهي باعث مي شود كه دهياريها هم به جاي گوش دادن به نيازهاي مردم، به مقامات بالاي خود نگاه كنند و برنامه هاي مطلوب آنان را اجرا كنند.
جمشيدي با بيان اينكه نبايد به روستاها از نظر كمي نگاه كرد و توسعه پايدار را با رشد يكسان دانست، خاطرنشان ساخت: اين نگرش باعث مي شود كه برنامه اي كه به دهياريها داده ميشود، از نظر حتي جغرافيايي نيز تغيير نكند و بومي سازي اولويتها و برنامه ها به نحوي كه بايد صورت نپذيرد و بيشتر از آنكه به اين اولويتهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي، به صورت توامان توجه شود، بخش اعظمي از بودجه ها و برنا مه ها به سمت افزايش ملا كهاي كمي، نظير آسفالت جاد ه ها و بهبود محيط زيست سوق مي يابد.
وي تاكيد كرد:اين به اين معناست كه برنامه ها در سطوح رفاهي زندگي مردم و افزايش كيفيت زندگي آنها دخالت چنداني ندارد و اين امر خود به خود به افزايش تمايل اقشار روستايي به شهرنشيني و بهره مندي از زندگي شهري دامن خواهد زد.
جمشيدي گفت: به دليل افزايش تعاملات امروزي در شهر و روستا، نسلهاي جديد روستاييان با امكانات متمركز در شهرها آشنا شده و از طرف ديگر از آن بهره مند نيستند و بي توجهي به اين مقوله، خود را در مباحثي نظير مشاغل موجود در برخي روستاها از جمله كشاورزي، نمايان ميكند.
مديركل بانوان و خانواده استانداري، روستاييان را پيشكسوتان مقاومت و حماسه سازان بي ادعاي كشور دانست و اظهار داشت: لازم است به صورت ويژه به امور روستاييان توجه گردد.
وي با تاكيد بر بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارساییهای روستا و تهیه طرح و پیشنهادهای اصلاحی و عملی در اين زمينه، تصريح كرد: جلب مشارکت و همکاری عمومی در امورفرهنگی و دینی، نظارت و پیگیری دراجرای طرح های عمرانی مخصوص روستاها، همکاری با مسئولان برای احداث و اداره و بهره برداری ازتاسیسات عمومی، شناسایی مشکلات فرهنگی ، ورزشی و آموزشی روستاها و پیشنهاد به مسئولین، همکاری درحفظ بناها و آثار تاریخی و محوطه های تاریخی و فرهنگی، شناسايي و انعكاس توانمندي هاي بانوان به اداره كل امور بانوان و خانواده ، توسعه و تشويق بانوان روستايي به مشاغل خانگي ، همكاري در اجراي كارگاههاي آموزشي مختلف به بانوان، همكاري در اجراي جشنواره زوجهاي خوشبخت ، برپايي نمايشگاه هاي توانمندي هاي بانوان بصورت مستمر و … از جمله مواردي است كه پيگيري آنها از سوي دهياران موجب ارتقاي سطح فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي روستاييان خواهد شد.