افزایش 15 درصدی بیماریهای مشترک انسان و حیوان در مازندران

سیزدهمین جلسه کمیته بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان ( زئونوز) در معاونت بهداشتی دانشگاه با حضور نمایندگان سازمانها و نهادهای مربوط برگزار گردید.
دکتر آهنگر با اشاره به اهمیت بیماریهای زئونوز به لحاظ اقتصادی ، اجتماعی و بهداشتی به افزایش 55 درصدی این بیماری در سطح کشور نسبت به سال 89 و افزایش 15 درصدی آن در استان مازندران اشاره کرد و گفت: از علل مهم این افزایش ناکافی بودن کنترل بیماری در دام ها، مصرف فرآورده‌های غیرپاستوریزه، ضعف در هماهنگی‌های بین بخشی و ناکافی بودن آگاهی و دانش مردم می‌باشد.
معاون فنی بهداشت استان خاطر نشان کرد شهرستان‌های گلوگاه و نور نسبت به بقیه شهرستانها از بروز تب مالت به میزان بالاتری برخوردار بودند که نیازمند انجام فعالیت بیشتر در شبکه های بهداشت و درمان و شبکه های دامپزشکی و کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان‌های مذکور می باشد.
همچنین ایشان روند افزایشی حیوان گزیدگی در سطح کشور، خصوصا در مازندران را بیش از 6 هزار مورد اعلام و اعلام کرد: با فعالیت‌های شبانه روزی کارکنان مبارزه با بیمایها در بخش پیشگیری و درمان هاری شهرستان‌های تحت پوشش به لطفا خداوند هیچ موردی از مرگ به علت بیماری هاری گزارش نشده است.
در پایان دکتر نادر آهنگر به رویکرد جدید آموزشی تب مالت بر اساس مدل جامع آموزش سیستماتیک (SHEP) اشاره و همکاری سایر ارگانها و نهادهای ذیربط در انجام این مهم را مطابق برنامه ای که مرکز بهداشت استان ارائه خواهد نمود خواستار شدند.

بیماریهای مشترک انسان و حیوان