چگونه واکسن آکنه آزمایش می‌شود؟

کیاپرس : آغاز آزمایش اولین واکسن آکنه؛ راهی نوین برای درمان آکنه‌های شدید برای اولین بار در جهان، متخصصان در حال آزمایش یک واکسن مبتنی بر فناوری «ام‌آران‌ای» برای درمان آکنه هستند. این واکسن می‌تواند به عنوان یک گزینه جایگزین برای داروهای رایج مانند رتینوئیدها و آنتی‌بیوتیک‌ها عمل کند و به پیشگیری از آکنه‌های صورت کمک کند.

به گزارش  کیاپرس به نقل از ایسنا،آکنه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حال حاضر، درمان‌های مختلفی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، رتینوئیدها و داروهای ضدبارداری هورمونی برای کنترل آکنه وجود دارند، اما این درمان‌ها معمولاً به طور قطعی از بین برنده علت اصلی آکنه نیستند و اغلب با عوارض جانبی همراه هستند.

حالا، متخصصان شرکت دارویی سانوفی در حال انجام آزمایش‌های بالینی برای اولین واکسن آکنه در جهان هستند که بر پایه فناوری ام‌آران‌ای (mRNA) ساخته شده است. این واکسن می‌تواند انقلابی در درمان آکنه ایجاد کند.

چگونه واکسن آکنه آزمایش می‌شود؟

آزمایش بالینی این واکسن در حال حاضر در فازهای ۱ و ۲ قرار دارد و از آوریل ۲۰۲۴ آغاز شده است. هدف این آزمایش، سنجش ایمنی و اثربخشی واکسن برای بزرگسالان مبتلا به آکنه صورت از نوع متوسط تا شدید است.

در این آزمایش، حدود ۴۰۰ نفر از افراد بین ۱۸ تا ۴۵ سال که دچار آکنه صورت متوسط تا شدید هستند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. برخی از این شرکت‌کنندگان واکسن اصلی و برخی دیگر دارونما دریافت خواهند کرد تا ایمنی و اثربخشی واکسن ارزیابی شود.

عملکرد واکسن آکنه چگونه است؟

این واکسن از فناوری ام‌آران‌ای استفاده می‌کند. در این نوع واکسن، مولکول‌های ام‌آران‌ای به سلول‌های بدن دستورالعمل‌هایی ارسال می‌کنند تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند. هدف این واکسن، تقویت پاسخ ایمنی بدن در برابر باکتری C. acnes است که عامل اصلی آکنه است. با هدف قرار دادن پروتئین‌های تولید شده توسط این باکتری، واکسن می‌تواند تولید آکنه را کاهش دهد.

چرا به واکسن آکنه نیاز داریم؟

درمان‌های موجود برای آکنه معمولاً فقط علائم این بیماری را کنترل می‌کنند و علت اصلی آن را از بین نمی‌برند. داروهای موجود مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، رتینوئیدها و داروهای ضد بارداری هورمونی در بسیاری از موارد تنها تا زمانی که مصرف شوند مؤثرند و می‌توانند با عوارض جانبی همراه باشند. به عنوان مثال، مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند منجر به مقاومت آنتی‌بیوتیکی شود و استفاده از رتینوئیدها ممکن است به خشکی و تحریک پوست یا حتی مشکلات روانی مانند افسردگی منجر شود.

واکسنی که توسط سانوفی در حال آزمایش است، می‌تواند روشی موثرتر و ایمن‌تر برای درمان آکنه باشد. با ایجاد یک واکنش ایمنی هدفمند در برابر باکتری‌های عامل آکنه، این واکسن می‌تواند به کاهش مشکلات پوستی ناشی از آکنه کمک کند.

آینده واکسن‌های آکنه

در کنار آزمایش‌های شرکت سانوفی، یک گروه تحقیقاتی در کالیفرنیا نیز در حال توسعه واکسن‌های جدیدی برای آکنه هستند که با هدف قرار دادن آنزیم هیالورونیداز، عامل التهاب در آکنه، طراحی شده‌اند. این واکسن‌ها در آزمایش‌های موش‌ها موفق به کاهش ۵۰ درصدی شدت آکنه شده‌اند. هرچند آزمایش‌های بالینی این واکسن هنوز آغاز نشده است، اما این پیشرفت‌ها نشان‌دهنده پتانسیل بالای واکسن‌ها در درمان آکنه هستند.

اگر آزمایش‌های بالینی موفقیت‌آمیز باشند، واکسن آکنه می‌تواند گزینه‌ای جدید و مؤثر برای درمان این بیماری پوستی باشد که زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این واکسن می‌تواند جایگزین داروهای فعلی شود و با کاهش عوارض جانبی، به افراد مبتلا به آکنه کمک کند تا بدون نگرانی از مشکلات جانبی درمان شوند.

  • اخبار مرتبط

    • خرداد 21, 1404
    وقتی بدن علیه موهای خودش وارد جنگ می‌شود

    کیاپرس : عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: آلوپسی آره آتا(ریزش مو سکه‌ای) یک بیماری التهابی است و هرچه درمان زودتر آغاز شود، احتمال بهبود سریع‌تر و جلوگیری از آسیب‌های پوستی بیشتر خواهد بود. به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا، دکتر معصومه روحانی نسب، متخصص پوست و مو، و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در گفت‌وگو با برنامه «اینجا طبیب» رادیو سلامت، در خصوص آلوپسی آره آتا (ریزش مو سکه ای) افزود: این بیماری که به‌صورت ناگهانی باعث از دست…

    • خرداد 21, 1404
    در اطلاعیه ای از سوی معاونت اجتماعی سازمان نظام پزشکی کشور: اسامی ۵۲ مدعی طبابت بدون مجوز، اعلام شد/ برخورد قانونی در انتظار سودجویان حوزه سلامت

    معاونت اجتماعی سازمان نظام پزشکی کشور با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به فعالیت غیرقانونی و فاقد مجوز ۵۲ فرد در حوزه‌های طبابت، تجویز دارو و اقدامات درمانی، به شهروندان هشدار داد. به گزارش کیاپرس   از وبدا، در این اطلاعیه تأکید شده که اقدامات این افراد طبق قانون، مداخله در امور پزشکی محسوب شده و پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت. سازمان نظام پزشکی همچنین آمادگی خود را برای ارائه مشاوره حقوقی به آسیب‌دیدگان اعلام کرده است. متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است؛ بسمه‌تعالی به…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    تسکین ضایعات مفصلی عضلانی با محصولات گیاه گرما درمانی

    از سختگیری در واردات مواد اولیه تا عدم تامین ابزار جراحی مورد نیاز کشور

    enemad-logo