
کیاپرس/نخستین عمل پیوند قلب در کشور عمان با موفقیت توسط تیمی از پزشکان ایرانی به سرپرستی دکتر سیدمحسن میرحسینی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق و پیوند قلب و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در بیمارستان رویال مسقط انجام شد.لازم به ذکر است دکتر میرحسینی از پیشگامان جراحی پیوند قلب بوده ودر راه اندازی چندین مرکز پیوند قلب در ایران فعالیت داشته اند .
دکتر میرحسینی در گفتوگو با خبرنگار اظهار داشت: «عمل پیوند قلب روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ توسط تیمی متشکل از متخصصان مجرب ایرانی با موفقیت انجام گرفت. این اتفاق، افتخاری بزرگ برای جامعه پزشکی ایران محسوب میشود.»
وی افزود: «با وجود امکان انجام این عمل توسط پزشکان کشورهای همسایه نظیر ترکیه و عربستان یا حتی کشورهای غربی، این مسئولیت به تیم پزشکی ایرانی سپرده شد که نشاندهنده اعتماد به توان علمی و مهارت بالای پزشکان ایرانی است.»
به گفته دکتر میرحسینی، حال عمومی بیمار دریافتکننده پیوند رضایتبخش است و مراحل مراقبت و درمان پس از عمل، توسط تیم ایرانی در هماهنگی با متخصصان عمانی ادامه خواهد یافت.
او همچنین با اشاره به نحوه شکلگیری این ماموریت گفت: «در پی تماس پروفسور هلال بن علی بن هلال السبتی، وزیر بهداشت عمان و جراح قلب، در روز جمعه ۲۲ فروردین، روند بررسی وضعیت دهنده و گیرنده پیوند آغاز شد. تیم پزشکی اعزامی ایران، شامگاه یکشنبه وارد عمان شد و صبح روز دوشنبه عمل پیوند را انجام داد.»
این عمل با حضور وزیر بهداشت عمان و جمعی از اساتید برجسته جراحی قلب این کشور انجام شد.
دکتر میرحسینی همچنین خاطرنشان کرد: «همکاریهای ما با وزارت بهداشت عمان از آذرماه سال ۱۳۹۵ آغاز شده است. با دعوت رسمی وزیر بهداشت عمان، ضمن آموزش تیمهای درمانی این کشور، پروتکلهای تخصصی پیوند قلب را نیز طراحی و تدوین کردیم تا زیرساختهای لازم برای راهاندازی مرکز جراحی پیوند قلب در عمان فراهم شود.»