بزرگی پروستات؛ بیماری شایع مردان 

image_pdfimage_print

کیاپرس – اختصاصی/پروستات؛ غده برون‌ریز کوچک در زیرمثانه و عضو مهمی در دستگاه تولید مثل مردان است که نقش مهمی در تولید مایع منی و محافظت از اسپرم دارد.

مجرای ادرار از وسط پروستات عبور می‌کند، وقتی این اندام شروع به رشد می‌کند مسیر مجرای ادرار دچار تنگی شده و دفع ادرار با مشکلاتی مواجه می‌شود.

علی طبیبی؛ اورولوژیست، مدیر گروه ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: با افزایش سن غده پروستات هم شروع به بزرگ شدن می کند. این غده از ۳۵ تا ۴۰ سالگی بتدریج بزرگ می شود.

وی بیان داشت: زور زدن یا کم فشار شدن ادرار، تکرر و سوزش ادرار، احساس عدم تخلیه کامل مثانه، چکیدن یا قطره قطره آمدن غیرطبیعی ادرار و گاهی اوقات در افراد مسن نداشتن قدرت تخلیه ادرار از جمله علایم بزرگی پروستات است.

وی ادامه داد: امکان این وجود ندارد که جلوی بزرگ شدن پروستات را گرفت اما با یکسری اقدامات می توان این عارضه را کنترل به عبارتی روند آن را کندتر کرد.

وی افزود: هرچند ژنتیک در بزرگی پروستات موثر است، اما رژیم غذایی مهمترین راهکار برای کنترل پروستات است.

وی گفت: غذاهای محرک مانند چای و قهوه یا حتی غذاهایی حاوی ادویه روند این عارضه را تشدید می کند، همچنین غذاهای تند، شور، پرچرب و سرخ کردنی نیز سبب تشدید آن می شوند.

وی بیان داشت: ثابت شده که دخانیات از جمله سیگار می تواند حتی سبب بدخیم شدن پروستات شود.

وی با اشاره به اینکه مردان از ۴۵ تا ۵۰ سالگی چکاپ پروستات را هم انجام دهند، گفت: ورزش، مصرف گوجه فرنگی یا غذاهای حاوی آن برای کنترل بیماری کمک کننده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo