
به گزارش کیاپرس به نقل از اقتصادآنلاین: نان بهعنوان یکی از اصلیترین منابع غذایی، جایگاه ویژهای در رژیم غذایی مردم جهان دارد. اگرچه نان تازه طعم و بافت دلچسبتری دارد، اما بسیاری از افراد بهدلیل مشغلههای روزمره، مقدار بیشتری نان خریداری کرده و در فریزر نگهداری میکنند؛ تصمیمی که هرچند از نظر مصرف آسانتر به نظر میرسد، اما گزینهای مناسب از نظر تغذیهای نیست.
نان محصولی تازه و فاسدشدنی است که از ترکیب آرد، آب، نمک و مخمر تهیه میشود. اگرچه انجماد موجب افزایش مدت نگهداری آن میشود، اما بر کیفیت، طعم، بافت و ارزش تغذیهای نان تأثیر منفی میگذارد. در زمان یخزدن، نان خشکتر و شکنندهتر شده و پس از انجمادزدایی ممکن است رطوبت جمعشده در کیسه، باعث خیس شدن و چسبندگی نان شود.
کاهش ارزش تغذیهای
نان حاوی ریزمغذیهایی نظیر فیبر، ویتامینها و املاح معدنی است. این ترکیبات در برابر گرما و اکسیداسیون آسیبپذیرند و فرایند انجماد ممکن است باعث تخریب بخشی از آنها شود. همچنین انجماد موجب تغییر در ساختار فیبرهای غذایی شده و در نهایت، ارزش تغذیهای نان را کاهش میدهد.
تغییر در طعم و مزه
نان تازه دارای طعم و بوی مطبوعی است، اما در فریزر، ساختار مولکولی آن تغییر کرده و در نتیجه، طعم و بافت آن نیز دچار افت میشود. همچنین، مجاورت با سایر مواد غذایی منجمد میتواند باعث انتقال بو و تغییر مزه نان شود.
بهترین روش نگهداری نان چیست؟
نان تازه اگر در دو روز اول پس از پخت مصرف شود، بهترین کیفیت را دارد. نگهداری آن در محیط خشک و خنک، به پیچیدن در کاغذهای بهداشتی مخصوص مواد غذایی کمک میکند. در صورت نیاز به انجماد، باید نان را پس از خنک شدن کامل، در کیسه فریزر بدون منفذ قرار داده و بلافاصله فریز کرد. هنگام مصرف نیز از قرار دادن مستقیم نان یخزده روی حرارت خودداری شود، چراکه این کار باعث سوختن نان و کاهش ارزش تغذیهای آن خواهد شد.