حقیقتی تلخ درباره نانی که در فریزر نگه می‌دارید!

به گزارش کیاپرس به نقل از اقتصادآنلاین: نان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع غذایی، جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی مردم جهان دارد. اگرچه نان تازه طعم و بافت دلچسب‌تری دارد، اما بسیاری از افراد به‌دلیل مشغله‌های روزمره، مقدار بیشتری نان خریداری کرده و در فریزر نگهداری می‌کنند؛ تصمیمی که هرچند از نظر مصرف آسان‌تر به نظر می‌رسد، اما گزینه‌ای مناسب از نظر تغذیه‌ای نیست.

نان محصولی تازه و فاسدشدنی است که از ترکیب آرد، آب، نمک و مخمر تهیه می‌شود. اگرچه انجماد موجب افزایش مدت نگهداری آن می‌شود، اما بر کیفیت، طعم، بافت و ارزش تغذیه‌ای نان تأثیر منفی می‌گذارد. در زمان یخ‌زدن، نان خشک‌تر و شکننده‌تر شده و پس از انجمادزدایی ممکن است رطوبت جمع‌شده در کیسه، باعث خیس شدن و چسبندگی نان شود.

کاهش ارزش تغذیه‌ای
نان حاوی ریزمغذی‌هایی نظیر فیبر، ویتامین‌ها و املاح معدنی است. این ترکیبات در برابر گرما و اکسیداسیون آسیب‌پذیرند و فرایند انجماد ممکن است باعث تخریب بخشی از آن‌ها شود. همچنین انجماد موجب تغییر در ساختار فیبرهای غذایی شده و در نهایت، ارزش تغذیه‌ای نان را کاهش می‌دهد.

تغییر در طعم و مزه
نان تازه دارای طعم و بوی مطبوعی است، اما در فریزر، ساختار مولکولی آن تغییر کرده و در نتیجه، طعم و بافت آن نیز دچار افت می‌شود. همچنین، مجاورت با سایر مواد غذایی منجمد می‌تواند باعث انتقال بو و تغییر مزه نان شود.

بهترین روش نگهداری نان چیست؟
نان تازه اگر در دو روز اول پس از پخت مصرف شود، بهترین کیفیت را دارد. نگهداری آن در محیط خشک و خنک، به پیچیدن در کاغذهای بهداشتی مخصوص مواد غذایی کمک می‌کند. در صورت نیاز به انجماد، باید نان را پس از خنک شدن کامل، در کیسه فریزر بدون منفذ قرار داده و بلافاصله فریز کرد. هنگام مصرف نیز از قرار دادن مستقیم نان یخ‌زده روی حرارت خودداری شود، چراکه این کار باعث سوختن نان و کاهش ارزش تغذیه‌ای آن خواهد شد.

اخبار مرتبط

  • اردیبهشت 27, 1404
دکتر محمد پنبه‌چی، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه: اقامت رایگان مشهد برای همکاران با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان / گسترش خدمات رفاهی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

در راستای ارتقای رفاه کارکنان، ظرفیت و تنوع اقامت در شهر مقدس مشهد برای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزایش یافت. به گزارش کیاپرس : دکتر محمد پنبه‌چی، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به سیاست جدید دانشگاه برای بهبود وضعیت رفاهی همکاران، این معاونت اقدامات لازم را برای بهره‌مندی تمامی کارکنان از امکانات اقامتی در مشهد فراهم کرده است. بر این اساس، نیروهای شرکتی و طرحی نیز همانند دیگر همکاران می‌توانند از امکان اقامت در…

  • اردیبهشت 26, 1404
تشدیدخطر ابتلا به این بیماری باکم‌خوابی

کیاپرس :کم‌خوابی یک بحران سلامت عمومی است که حدود ۴۵درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده است. به گزارش کیاپرس به نقل از جام جم، کمبود مزمن خواب یک مشکل رو به رشد سلامت عمومی است و در مطالعات جمعیتی بزرگ، با افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط دانسته شده است. سلامت قلب تحت تاثیر عوامل مختلف سبک زندگی، از جمله خواب، رژیم غذایی و ورزش قرار دارد.   تنها چند شب خواب ناکافی، مکانیسم‌های مولکولی مرتبط با افزایش خطر مشکلات…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

معاون بهداشت وزارت بهداشت: جوانی جمعیت در صدر اولویت‌های نظام سلامت دولت چهاردهم قرار دارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت: جوانی جمعیت در صدر اولویت‌های نظام سلامت دولت چهاردهم قرار دارد

فروش داروهای نوزادان در سیسمونی‌فروشی‌ها تهدید سلامت کودکان

فروش داروهای نوزادان در سیسمونی‌فروشی‌ها تهدید سلامت کودکان

به بهانه سالروز شهادت شهید حسن مطهری‌نژاد: وداع در جزیره مجنون؛ روایت آخرین دیدار با شهید حسن مطهری‌نژاد

به بهانه سالروز شهادت شهید حسن مطهری‌نژاد: وداع در جزیره مجنون؛ روایت آخرین دیدار با شهید حسن مطهری‌نژاد

فشار خون بالا قابل کنترل است/فیزیوتراپی در خط مقدم مهار فشارخون بالا

فشار خون بالا قابل کنترل است/فیزیوتراپی در خط مقدم مهار فشارخون بالا

دکتر محمد پنبه‌چی، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه: اقامت رایگان مشهد برای همکاران با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان / گسترش خدمات رفاهی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

دکتر محمد پنبه‌چی، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه: اقامت رایگان مشهد برای همکاران با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان / گسترش خدمات رفاهی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

پایان ناباروری واقعیتی انکارناپذیر

پایان ناباروری واقعیتی انکارناپذیر
enemad-logo