در نشستی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: پیش نویس اولیه سند ملی درمانهای نوین و‌ محصولات پیشرفته پزشکی بررسی شد

کیاپرس/نشست ارایه گزارش تدوین سند ملی درمانهای نوین و‌ محصولات پیشرفته پزشکی به میزبانی میز فناوریهای نوین ستاد سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در این نشست ضمن تبریک ماه مبارک رمضان به تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره و آن را یک گام بزرگ و مؤثر در حکمرانی این حوزه عنوان کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وجود چهار ستاد دیگر از جمله ستاد علم و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص علت تشکیل ستاد سلامت که جایگزین کمیسیون سلامت شورا شده گفت: اعضای ستاد علم و فناوری عمدتا از اساتید علوم پایه یا مهندسی هستند که در حوزه سلامت تخصص زیادی ندارند. در این راستا ستاد سلامت به‌ طور ویژه در راستای سیاست‌گذاری، راهبری و نظارت بر روند اجرای سیاست‌های مصوب در حوزه سلامت فعالیت دارد. این ستاد و میزهای ذیل آن از جمله میز فناوری های سلامت مسؤولیتی در حوزه تصدی‌گری و اجرا ندارند. امیدوارم اساتید بزرگوار که در این جلسه حضور دارند، کمک کنند تا این ستاد در موضوعات مختلف اقدامات قوی و علمی را ارائه دهد و تخصصی‌تر عمل کند.

وی در خصوص روند تدوین سند ملی درمان‌های نوین و‌ محصولات پیشرفته پزشکی هم گفت: میز فناوریهای نوین ستاد سلامت با حرکتی که به واقع یک جهاد علمی مخلصانه است زحمات زیادی در روند تدوین سند کشیده‌اند و طی این مدت با همت عزیزان، کار سند با پیشرفت خوبی دنبال شده است. البته به نظر من هنوز پرسش‌هایی که قرار است این سند به آن‌ها پاسخ دهد، به‌طور دقیق مشخص نشده است.

خسروپناه با بیان این که باید دقیقاً مشخص شود که این سند می‌خواهد به چه پرسش‌هایی پاسخ دهد، خاطرنشان کرد: حکمرانی به‌ طور کلی، فرایندی است از سیاست‌گذاری تا نظارت برای حل پرسش‌ها. باید در ابتدا این پرسش‌ها مشخص شوند، سپس پاسخ‌هایی را با سیاست‌های دقیق، شفاف و عادلانه ارائه دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به حوزه هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی سه ساحت اصلی دارد. ساحت اول مربوط به دستاوردها و قابلیت‌های هوش مصنوعی در تشخیص، درمان، پیشگیری و شخصی‌سازی درمان است که قطعاً باید در این زمینه ورود کنیم. ساحت بعدی که به‌نظر من ورود به آن‌ ضروری نیست، مباحث فلسفی هوش مصنوعی است که بهتر است در اینجا از آن‌ها پرهیز کنیم. بخش دیگر که باید به آن توجه کرد، اثرگذاری هوش مصنوعی در الگوریتم‌ها است. هوش مصنوعی مبتنی بر کد نگاری و الگوریتم‌های خاص است که به‌طور قطع بر نتایج آن تأثیر دارد. این بخش بسیار مهم است و اگر به این نکات توجه نشود، ممکن است تأثیرات منفی بر نتایج در تشخیص و درمان داشته باشد. در نهایت، باید توجه کنیم که دقت بیشتری در این زمینه انجام شود.
وی در پایان با تقدیر از تلاش های دکتر سرکار، رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و از اعضای ستاد گفت: خبر خوبی که دکتر سرکار دادند این است که پروژه سند هوش مصنوعی آغاز شده و با همت ایشان و دیگر عزیزان به زودی به نتیجه خواهد رسید.

سخنران دیگر این نشست، دکتر حسن ابوالقاسمی دبیر ستاد سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که در ابتدا نکاتی را در خصوص روند تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد.

وی با اشاره به این که از چند ماه پیش به ابتکار دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون سلامت در شورا تشکیل شده بود، گفت: آن کمیسیون حدود ۹ ماه فعالیت کرد و موفق شد مصوبات مهمی داشته باشد و با حمایت‌های دکتر پزشکیان، ستاد سلامت به عنوان پنجمین ستاد در شورای انقلاب فرهنگی تشکیل شد.

چندین جلسه برای تدوین آیین‌نامه این ستاد برگزار شد و نهایتاً امروز آیین‌نامه اجرایی آن ابلاغ شد. وظایف ستاد در ۱۰ ماده تعریف شده که علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سایت شورا در جریان این وظایف قرار گیرد.

وی در خصوص ترکیب اعضای ستاد سلامت گفت: هشت عضو حقیقی از تخصص‌های مختلف (پزشکی بالینی، علوم پایه، داروسازی) جامعه پزشکی از مناطق مختلف کشور و چهار عضو حقوقی از شورای عالی انقلاب فرهنگی در این ستاد حضور دارند. رییس ستاد، دکتر خسروپناه، دبیر شورای انقلاب فرهنگی و نایب رئیس ستاد، دکتر مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی است.

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 31, 1404
    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    کیاپرس/معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر نقش عوامل بیرونی و مشکلات به‌جا مانده از گذشته در حوزه غذا و دارو، گفت چند نرخی بودن ارز موجب تولید رانت شده و سازمان غذا و دارو باید نقش اصلی در تخصیص ارز ایفا کند تا شفافیت و کارآمدی در زنجیره تأمین سلامت برقرار شود. به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر ایروان مسعودی‌اصل در جلسه مشترک با رئیس و مدیران سازمان غذا و دارو با تأکید بر جایگاه راهبردی این سازمان در نظام…

    • فروردین 31, 1404
    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    کیاپرس /وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آزمایشگاه‌ها، نه یک بخش فرعی، بلکه یک رکن اساسی در تیم ملی سلامت‌اند، گفت: واژه پاراکلینیک را برای این حوزه مناسب نمی‌دانم. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در مراسم گرامیداشت روز علوم آزمایشگاهی و گردهمایی انجمن‌های تخصصی این حوزه، بر اهمیت جایگاه جامعه آزمایشگاهی در نظام سلامت کشور تأکید کرد و گفت: این روزها، تنها برای تقویم و تقدیر نیستند؛ بلکه فرصت‌هایی هستند برای بازنگری،…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    فروش داروهای یخچالی در فضای مجازی، تهدیدی برای سلامت عمومی است

    فروش داروهای یخچالی در فضای مجازی، تهدیدی برای سلامت عمومی است

    نظام آزمایشگاهی امسال هم از ارز ترجیحی استفاده می کند

    نظام آزمایشگاهی امسال هم از ارز ترجیحی استفاده می کند

    پژوهشگاه ابن سینا سمینار کشوری تازه های مدیریت نوین در آزمایشگاه پزشکی را برگزار می کند

    پژوهشگاه ابن سینا سمینار کشوری تازه های مدیریت نوین در آزمایشگاه پزشکی را برگزار می کند

    معاون آموزشی وزارت بهداشت: بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار

    معاون آموزشی وزارت بهداشت: بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار
    enemad-logo