اجرای آزمایشی برنامه پزشکی خانواده از بهار ۱۴۰۴

کیاپرس/روند انتصابات روسای دانشگاه های علوم پزشکی، اجرای برنامه پزشکی خانواده و تشریح اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت در ۶ ماهه اخیر، از جمله موضوعات مورد بحث با حضور دکتر علی جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت در برنامه کشیک سلامت بود که در ادامه به تفصیل می خوانید.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر علی جعفریان، در برنامه “کشیک سلامت” درباره روند انتصاب رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها فرآیندی دقیق و مبتنی بر معیارهای مشخص است. ممکن است این تصور ایجاد شود که این انتصابات تحت فشارهای بیرونی انجام می‌شود، اما حقیقت این است که هیچ فردی بدون داشتن حداقل‌های لازم مورد تأیید کمیته انتصابات قرار نمی‌گیرد. من به صراحت اعلام می‌کنم که تمامی ارزیابی‌ها با جزییات کامل ثبت شده و مستندات آن موجود است.

وی افزود: این اسناد تنها نزد من نگهداری می‌شود و حتی اعضای کمیته نیز به نسخه اصلی آن دسترسی ندارند. تنها گزارشی از نتایج به دست آمده در اختیار همکاران و شخص وزیر محترم قرار گرفته است. تأکید می‌کنم که وزیر بهداشت در فرآیند ارزیابی ورود نکردند. البته تصمیم‌گیری نهایی با ایشان است، اما هرگاه کمیته اعلام کرده که فردی صلاحیت لازم را ندارد، این نظر مورد پذیرش وزیر قرار گرفته است.

دکتر جعفریان با اشاره به انتصابات انجام‌شده در این دوره، گفت: تاکنون ۴۵ رییس دانشگاه و دانشکده منصوب شده‌اند که بر اساس اطلاعات دموگرافیک، سن آنان بین ۳۶ تا ۶۵ سال متغیر است و میانگین سنی آنان ۵۳ سال و متوسط سن این گروه زیر ۵۲ سال است. این روند نشان می‌دهد که ما در راستای جوان‌گرایی گام برداشته‌ایم. البته ادعا نمی‌کنم که به‌طور کامل به این هدف دست یافته‌ایم، اما روند نسبی انتخاب افراد جوان‌تر، موفقیت‌آمیز بوده است.

وی افزود: در میان رؤسای منصوب‌شده، چهار نفر از بانوان حضور دارند که این نیز حرکتی مثبت در جهت استفاده از ظرفیت‌های مدیریتی زنان در حوزه بهداشت و درمان است. از نظر تحصیلات، ۱۹ نفر متخصص بالینی، ۱۳ نفر فوق‌تخصص یا فلوشیپ بالینی و ۱۳ نفر دارای مدرک PhD در رشته‌های غیربالینی هستند. به‌عبارت دیگر، ۲۹ درصد از رؤسای منصوب‌شده، پزشک بالینی نیستند و از رشته‌هایی همچون مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، ژنتیک، پرستاری، محیط زیست، توان‌بخشی، طب سنتی و تولیدمثل انتخاب شده‌اند. این ترکیب، نشان‌دهنده رویکردی جدید و رو به گسترش در انتخاب مدیران دانشگاهی است که به جای تمرکز صرف بر پزشکان بالینی، سایر متخصصان حوزه‌های مرتبط نیز در این مسئولیت‌ها حضور دارند.
مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه به جایگاه علمی رؤسای دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: از میان این افراد، ۱۱ نفر استاد، ۱۴ نفر دانشیار و ۱۸ نفر استادیار هستند و دو نفر نیز در دانشکده‌های وابسته حضور دارند که عضو هیات علمی نیستند. این ترکیب علمی بیانگر آن است که انتخاب افراد، مبتنی بر دانش، تجربه و توانمندی‌های مدیریتی آن‌ها صورت گرفته است.

دکتر جعفریان تأکید کرد: ما در این دوره تلاش کرده‌ایم تا انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها بر پایه شایستگی و ارزیابی دقیق باشد. ممکن است در این مسیر اشتباهاتی نیز رخ داده باشد که در آینده مشخص خواهد شد، اما آنچه مسلم است، این است که فرآیند انتصاب‌ها بر اساس معیارهای مشخص و با هدف ارتقای نظام آموزشی و پژوهشی کشور انجام شده است.

وی در ادامه سخنان خود درباره روند انتصابات رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی افزود: هدف ما از ابتدا اجرای یک فرآیند کاملاً فنی و ساختاریافته بود و خوشبختانه این مأموریت را دقیقاً بر همین مبنا به انجام رساندیم. کمیته انتصابات بر اساس چارچوبی مشخص، با معیارهای شفاف، سؤالات استاندارد و نمره‌دهی دقیق، ارزیابی‌های لازم را انجام داد و نتایج را گزارش کرد.

وی اضافه کرد: پس از تکمیل ارزیابی‌ها، گزارش نهایی توسط دکتر ظفرقندی بررسی شد و در اغلب موارد، نظر کمیته مورد تأیید ایشان قرار گرفت. در ادامه، فرآیند هماهنگی‌های لازم با نمایندگان و استانداران انجام شد، چراکه تأیید استاندار یکی از ضوابط اصلی این انتصابات است. در برخی موارد که روند انتصاب طولانی شد یا همچنان در جریان است، علت آن نه در عملکرد کمیته، بلکه در فرآیندهای مربوط به هماهنگی‌های بیرونی و تأییدات نهایی بوده است.

مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه ضمن قدردانی از اعضای کمیته انتصابات، گفت: از همکاران محترمی که در این فرآیند نقش مؤثری ایفا کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم. جناب آقای دکتر اصغری، دکتر سید جلیل حسینی که هم‌اکنون معاون آموزشی هستند، دکتر ناصری‌پور از دانشگاه علوم پزشکی ایران، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جناب آقای تاجرنیا که در دو ماه نخست با ما همکاری داشتند، از جمله افرادی بودند که با تلاش بی‌وقفه و دقت نظر، در این جلسات حضور یافتند و همراهی کردند.

وی تأکید کرد: کمیته انتصابات مأموریت خود را به طور کامل انجام داده و روند بررسی‌ها، مصاحبه‌ها و ارزیابی‌ها به پایان رسیده است. البته این بدان معنا نیست که هیچ تغییری در وزارت بهداشت نخواهیم داشت، بلکه از این پس بسته به شرایط و تصمیم دکتر ظفرقندی، اگر لازم باشد موضوعی مجدداً بررسی شود، امکان دعوت از همکاران جهت ارزیابی‌های جدید وجود دارد. اما آنچه به کمیته محول شده بود، خاتمه یافته و ادامه فعالیت آن در قالب گذشته دیگر ضرورت ندارد.

دکتر جعفریان با اشاره به محرمانه بودن اطلاعات ارزیابی‌ها عنوان کرد: فرآیند مصاحبه و نمره‌دهی بر اساس یک سیستم کاملاً دقیق و محرمانه انجام شده است. هیچ فردی خارج از وزیر بهداشت، از جزییات امتیازات مطلع نشده و ما نیز به هیچ عنوان اطلاعات این رتبه‌بندی را افشا نخواهیم کرد. تنها آنچه به وزیر گزارش شده، این است که در هر دانشگاه چه افرادی دارای صلاحیت بودند و انتخاب نهایی چگونه صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: این تجربه را می‌توان موفق دانست، چراکه توانستیم در چهارچوبی مشخص، مبتنی بر اصول حرفه‌ای و با رعایت ضوابط دقیق، روند انتصابات را به سرانجام برسانیم. حال تصمیم‌گیری در خصوص اجرایی شدن این انتصابات در اختیار وزیر بهداشت است و ما نیز در ادامه، بسته به شرایط، آمادگی بررسی‌های تکمیلی را خواهیم داشت.

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 31, 1404
    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    کیاپرس/معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر نقش عوامل بیرونی و مشکلات به‌جا مانده از گذشته در حوزه غذا و دارو، گفت چند نرخی بودن ارز موجب تولید رانت شده و سازمان غذا و دارو باید نقش اصلی در تخصیص ارز ایفا کند تا شفافیت و کارآمدی در زنجیره تأمین سلامت برقرار شود. به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر ایروان مسعودی‌اصل در جلسه مشترک با رئیس و مدیران سازمان غذا و دارو با تأکید بر جایگاه راهبردی این سازمان در نظام…

    • فروردین 31, 1404
    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    کیاپرس /وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آزمایشگاه‌ها، نه یک بخش فرعی، بلکه یک رکن اساسی در تیم ملی سلامت‌اند، گفت: واژه پاراکلینیک را برای این حوزه مناسب نمی‌دانم. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در مراسم گرامیداشت روز علوم آزمایشگاهی و گردهمایی انجمن‌های تخصصی این حوزه، بر اهمیت جایگاه جامعه آزمایشگاهی در نظام سلامت کشور تأکید کرد و گفت: این روزها، تنها برای تقویم و تقدیر نیستند؛ بلکه فرصت‌هایی هستند برای بازنگری،…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    لزوم واگذاری مدیریت ارز به سازمان غذا و دارو

    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسید

    فروش داروهای یخچالی در فضای مجازی، تهدیدی برای سلامت عمومی است

    فروش داروهای یخچالی در فضای مجازی، تهدیدی برای سلامت عمومی است

    نظام آزمایشگاهی امسال هم از ارز ترجیحی استفاده می کند

    نظام آزمایشگاهی امسال هم از ارز ترجیحی استفاده می کند

    پژوهشگاه ابن سینا سمینار کشوری تازه های مدیریت نوین در آزمایشگاه پزشکی را برگزار می کند

    پژوهشگاه ابن سینا سمینار کشوری تازه های مدیریت نوین در آزمایشگاه پزشکی را برگزار می کند

    معاون آموزشی وزارت بهداشت: بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار

    معاون آموزشی وزارت بهداشت: بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار
    enemad-logo