
کیاپرس/سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از مرگ سالانه ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادف در کشور خبر داد و گفت: مرگ هر یک نفر در تصادفات علاوه بر پیامدهای اجتماعی، ۱۸ میلیارد تومان صدمه اقتصادی به همراه دارد.
به گزارش کیاپرس، دکتر محمداسماعیل قیداری در نشست خبری پویش ملی نه به تصادف در جمع خبرنگاران، عوارض مرگ ناشی از تصادف را دردناکتر و پرهزینهتر از انواع دیگر مرگ دانست و گفت: پویش نه به تصادف را میتوان پویش نه به مرگ هم دانست؛ چراکه تصادف سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها محسوب میشود. از سوی دیگر مرگ ناشی از تصادف بیشتر برای قشر فعال جامعه اتفاق میافتد که فاجعه بزرگتری را نسبت به سایر مرگها رقم میزند.
وی با اشاره به اینکه عوارض اقتصادی و اجتماعی مرگ ناشی از تصادف تبعات سنگینتری به همراه دارد، افزود: تصادف منجر به معلولیت میشود. در سایر بیماریها نیز ممکن است توانایی فرد کم شود، اما از بین رفتن عملکرد فرد در تصادف فجیعتر و دردناکتر است، بنابراین حوادث و سوانح مهمترین اثر اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: با شناسایی و رفع علت تصادفات میتوان از عوارض آن جلوگیری کرد، این موضوع اهمیت پویش ملی نه به تصادف را نشان میدهد.
دکتر قیداری از مرگ سالانه ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادف در کشور خبر داد و گفت: کاهش ۸ درصدی مرگ و میر بر اثر تصادفات در سال جدید هدفگذاری شده و دستیابی به این هدف امکانپذیر است.
تصریح کرد: در سالهای ابتدایی همهگیری کرونا این آمار به ۱۷ هزار مورد مرگ و میر رسیده بود و مجدد در سال ۱۴۰۰ روند افزایشی به خود گرفت. بنابراین کاهش آمار امکان پذیر و در عین حال دشوار است. برای این امر موثرترین مولفه عامل انسانی است، بنابراین با آموزش و فرهنگسازی تا حد زیادی میتوان از بروز عوارض جلوگیری کرد.
ارجاع روزانه ۵۹ نفر به بیمارستانهای دانشگاه در نوروز گذشته
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص وضعیت سال گذشته تصادفات در منطقه تحت پوشش دانشگاه عنوان کرد: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۷ فروردین سال جاری هزار و ۲۳۳ مصدوم ترافیکی یا به عبارتی روزانه ۵۹ نفر با آمبولانس به بیمارستانهای تابعه دانشگاه منتقل شدند. این رقم از ۱۸ فروردین تا ۱۸ اسفند سال جاری به ۲۱ هزار و ۵۵۲ نفر یعنی روزانه ۶۵ نفر رسید.
وی ادامه داد: نتایج تحلیل دادهها نشان داد اغلب موراد تصادفات در ۳۰ کیلومتری پیش از رسیدن به مقصد رخ میدهد و آمار مصدومین موتورسیکلت در تعطیلات نوروز کمتر از سایر روزهای سال است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آماده باش همه بیمارستانهای تابعه دانشگاه برای ارایه خدمت به مصدومان ترافیکی خبر داد و گفت: چهار بیمارستان جنرال شهدای تجریش، طالقانی، امام حسین(ع) و لقمان برای ارایه خدمت در مناطق تحت پوشش دانشگاه آمادگی کامل دارند.
دکتر قیداری در پایان یادآور شد: بیمارستانهای امام خمینی(ره) فیروزکوه، سوم شعبان دماوند،مفتح ورامین، ستاری قرچک، شهدای پاکدشت و انصارالغدیر بومهن نیز در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه فعال هستند. بیمارستانهای بعثت، چمران، بقیهالله، ولیعصر و بوعلی نیز برای پذیرش هرگونه ارجاعات آماده هستند.