نوروز و رمضان؛ فرصتی برای تغذیه سالم

کیاپرس : کنترل عوامل محیطی مانند آب، غذا، هوا، فاضلاب، پسماند و ناقلین بیماری ها در پیشگیری از بسیاری از بیماری های واگیر و غیرواگیر نقش حیاتی دارد. دسترسی جهانی به غذای ایمن و مغذی، کلید حفظ زندگی و ارتقای سلامت و یک نیاز کلیدی است که در دستور کار ۲۰۳۰ اهداف توسعه پایدار قرار دارد.

به گزارش کیاپرس  ایمنی غذا، تغذیه و امنیت غذایی به طور جدایی ناپذیری با همدیگر مرتبط هستند. مواد غذایی ناایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمایی مضر باعث ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری از اسهال گرفته تا سرطان می شود. همچنین یک چرخه معیوب از بیماری و سوء تعذیه ایجاد می کند و به ویژه بر نوزادان، کودکان، سالمندان و بیماران تاثیر می گذارد.

 

بر اساس بررسی و برآورد سازمان جهانی بهداشت، ۶۰۰ میلیون نفر (تقریبا ۱ نفر از هر ۱۰ نفر در جهان) پس از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و ۴۲۰٫۰۰۰ نفر هر ساله جان خود را از دست می دهند که منجر به از دست رفتن ۲۳ میلیون سال زندگی سالم می شود.

 

کودکان کمتر از ۵ سال، ۴۰ درصد از بار بیماری های ناشی از غذا را به دوش می کشند و سالانه ۱۲۵٫۰۰۰ مرگ و میر را به همراه دارند. همچنین تخمین زده شده است که سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار در هزینه های بهره وری و پزشکی ناشی از غذای ناایمن در کشورهای با درآمد کم و متوسط از دست می رود. بیماری های منتقله از غذا با فشار بر سیستم های مراقبت های بهداشتی و آسیب رساندن به اقتصاد ملی، گردشگری و تجارت مانع توسعه اجتماعی-اقتصادی می شود.

 

برگزاری جشن و سرور در فرهنگ سرزمین ایران جایگاه والایی دارد؛ یکی از مهمترین آنها، جشن نوروز است که پیشینه و تاریخچه ای سه هزار ساله دارد و یکی از کهن ترین عیدهای ملی در جهان به حساب می آید. در ایام نوروز مردم ایران به دید و بازدید از همدیگر می روند و با تهیه غذاهای متنوع و محلی از یکدیگر پذیرایی می کنند.

 

بسیاری از مردم کشورمان نیز از تعطیلات نوروز استفاده کرده و به مسافرت و گردش می روند. در ایام نوروز برخی از استانها و شهرهای کشور، پذیرای انبوهی از مسافران و گردشگران هستند؛ به نحوی که مراکز اقامتی و پذیرایی با ظرفیت کامل و بعضا بیش از ظرفیت طراحی شده، خدمات ارائه می کنند.

 

در سال جاری و باتوجه به تقارن ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان، اهمیت توجه به تغذیه و پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا، اهمیت ویژه ای دارد و برنامه ریزی برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت آحاد افراد جامعه از اولویت های دولت و وزارت بهداشت است. به همین منظور برنامه سلامت نوروزی وزارت بهداشت با همکاری های بین بخشی در بخش بهداشت محیط از ۱۱ اسفندماه امسال آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ ادامه دارد.وبدا

 

منبع: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت

  • Related Posts

    • آبان ۱۹, ۱۴۰۴
    ادعاهای کذب و توهین آمیز بیان شده در سیما اصلاح شود: فرهنگستان علوم پزشکی بر اساس وظایف ابلاغی خود در قانون عمل می کند

    کیاپرس/دکتر مرندی طی نامه ای به رییس سازمان صدا و سیما خواستار اصلاح مطالب خلاف واقع درباره فرهنگستان علوم پزشکی شد. به گزارش کیاپرس از روابط عمومی و امور بین…

    • آبان ۱۴, ۱۴۰۴
    شناسایی ترکیبات شیمیایی غیرمجاز در برخی لاک‌ها و محصولات آرایشی

    کیاپرس/رئیس اداره نظارت بر سلامت فرآورده‌های بهداشتی و مراقبت فردی سازمان غذا و دارو از احتمال وجود ترکیباتی مانند فرمالدهید، تولوئن و فتالات‌ها در برخی محصولات آرایشی فاقد مجوز خبر…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یادداشت

    پیشرفت چشمگیر پل سه‌راه جویبار ساری در دوره دکتر یونسی

    • آبان ۱۶, ۱۴۰۴
    پیشرفت چشمگیر پل سه‌راه جویبار ساری در دوره دکتر یونسی

    پت‌اسکن بیمارستان امام خمینی ساری در مسیر راه‌اندازی / نقش گزارش‌های انتقادی کیاپرس

    • آبان ۱۶, ۱۴۰۴
    پت‌اسکن بیمارستان امام خمینی ساری در مسیر راه‌اندازی / نقش گزارش‌های انتقادی کیاپرس

    وقتی خبر مهم فقط ۲۵ بازدید دارد؛ نقدی بر عملکرد رسانه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران

    • شهریور ۱۶, ۱۴۰۴
    وقتی خبر مهم فقط ۲۵ بازدید دارد؛ نقدی بر عملکرد رسانه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران

    وقتی نماینده مجلس شأن تخصص‌های پزشکی را ملعبه سیاسی می‌کند

    • مرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    وقتی نماینده مجلس شأن تخصص‌های پزشکی را ملعبه سیاسی می‌کند

    مسئولان سلامت و رسانه‌ها: وقتی صدای خبرنگار چراغ راه تصمیم‌گیری‌هاست/ روز خبرنگار و اهمیت خبرنگار حوزه سلامت

    • مرداد ۲۳, ۱۴۰۴
    مسئولان سلامت و رسانه‌ها: وقتی صدای خبرنگار چراغ راه تصمیم‌گیری‌هاست/ روز خبرنگار و اهمیت خبرنگار حوزه سلامت

    ظرفیت تولید شیرخشک به بالاترین سطح خود رسیده است/ واردات در صورت تغییر تقاضا

    • فروردین ۲۱, ۱۴۰۴
    ظرفیت تولید شیرخشک به بالاترین سطح خود رسیده است/ واردات در صورت تغییر تقاضا
    enemad-logo