هوش مصنوعی و بلاکچین، راهگشای نظارت بر زنجیره تأمین دارو

image_pdfimage_print

کیاپرس/معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در نظام سلامت، گفت: هوش مصنوعی و بلاکچین می‌توانند به بهبود نظارت، نیازسنجی، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی در زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی کمک کنند.

به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر جمشید سلام زاده ضعف‌های ساختاری در این حوزه را چالش جدی دانست و خواستار همکاری نزدیک‌تر متخصصان فناوری و سلامت شد.

وی با اشاره به چالش‌های تولید داخلی دارو و تجهیزات پزشکی گفت: الزام کاهش وابستگی به واردات، ایجاد شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری مطمئن و بازدهی مناسب است که این امر نیازمند امنیت، ثبات اقتصادی، شفافیت و حذف بوروکراسی است.

وی توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها را از الزامات حمایت از تولید دانست و تأکید کرد: بدون کیفیت و اثربخشی مناسب، نمی‌توان انتظار کاهش واردات را داشت. تولیدات داخلی باید از نظر کارایی و ایمنی با نمونه‌های خارجی رقابت کنند تا رضایت مصرف‌کنندگان، از بیماران تا پزشکان، جلب شود.

دکتر سلام زاده در خصوص سیاست‌های قیمت‌گذاری اظهار داشت: روش محاسبه قیمت بر اساس هزینه تمام‌شده به‌علاوه حاشیه سود می‌تواند به واقعی شدن قیمت‌ها کمک کند، اما با توجه به نوسانات ارزی و تورم، اصلاح قیمت‌ها باید به‌صورت مستمر انجام شود تا تولیدکنندگان دچار زیان نشوند.

وی مکانیزاسیون کامل فرآیندهای ثبت و صدور مجوز را از راهکارهای اصلی کاهش بروکراسی دانست و گفت: شفاف‌سازی و حذف اعمال سلیقه در روندهای اداری، موجب تسهیل امور و افزایش سرعت تأمین نیازهای حوزه سلامت خواهد شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهره‌گیری از فناوری‌ های نوین مانند هوش مصنوعی و بلاکچین را برای بهبود نظارت و برنامه‌ریزی در زنجیره تأمین ضروری دانست و افزود: در این حوزه ضعف‌های ساختاری وجود دارد، اما باید هرچه سریع‌تر ارتباط میان متخصصان فناوری و حوزه سلامت شکل بگیرد تا از این ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده شود.

وی در پایان، بر ضرورت تشویق بانک‌ها به ارائه تسهیلات کم‌بهره به تولیدکنندگان داخلی و توسعه شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکار تأکید کرد و گفت: بدون حمایت مالی و تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری، تولید داخلی در برابر رقابت جهانی دوام نخواهد آورد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo