همه «شکلات‌ها» شکلات نیستند!

کیاپرس/رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو نسبت به استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو در برخی محصولات هشدار داد و بر اهمیت توجه به مشخصات محصول در هنگام خرید تأکید کرد.

به گزارش کیاپرس از ایفدانا، مهندس زهره پوراحمد با اشاره به اهمیت نوع چربی‌های مورد استفاده در شکلات‌های صنعتی گفت کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های باکیفیت است اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

وی افزود کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولاً شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آن‌ها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود.

تفاوت کاکائو و شکلات؛ آنچه باید بدانید

مهندس پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات توضیح داد کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده است و در دو شکل اصلی وجود دارد پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو کره کاکائو شکر و گاهی شیر است شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.

مهندس پور احمدی همچنین عنوان کرد: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالاهای مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند.

لزوم آگاهی مصرف‌کنندگان در خرید شکلات

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات‌های صنعتی تصریح کرد تولید شکلات باکیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

وی از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو در پایان گفت شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد در حالی که محصولات حاوی روغن‌های جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می‌کنند شناخت این تفاوت‌ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می‌تواند به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک کند

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 2, 1404
    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    کیاپرس/مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یکی از تنقلات پر مصرف در ایام عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانه ها، مصرف بیش از اندازه شان باعث افزایش وزن می شود. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص تغذیه در تعطیلات نوروز، گفت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل…

    • فروردین 2, 1404
    بیمارستانها برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند

    کیاپرس/معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: بیمارستانهای سراسر کشور برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان آمادگی کامل دارند و اگر بیمارستانی این کار را نکند، برای ما جای سوال و پیگیری جدی دارد. به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سید سجاد رضوی در حاشیه بازدید از بیمارستان آیت الله طالقانی تهران، اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروز پزشکان و دستیاران سال سوم و چهارم در مراکز درمانی حضور دارند و در صورت نیاز، پزشکان متخصص و فوق تخصص آنکال مقیم خدمات…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    ۱۰۷۲ بیمارستان در آماده‌باش کامل به‌سر می‌برند

    ۱۰۷۲ بیمارستان در آماده‌باش کامل به‌سر می‌برند

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن
    enemad-logo